Forny skænk

Foto: Reportage du Nord/IDECORimages

Forny skænk

DIY: Forny din skænk - helt enkelt

Er du så heldig at have en gammel skænk i mørkt træ, kan du nemt give den et lyst og let udtryk med lidt kreativitet.


FØR
Den gamle skænk fra 60’erne virkede mørk og lidt tung i stuens hjørne.

IDE 1


EFTER
Forny med farver Skænken har fået et lyst og let udtryk med turkis og grønt på to af lågerne og nye flotte billeder og tilbehør. Billeder fra virkvärftet.dk, orange diamant-skulptur er fra Hay, og brun stage er fra Victoria Factories. Sort vase og stager af marmor er fra Bloomingville. Tæppet er fra House Doctor, puden er fra Normann Copenhagen, og resten er i privateje.

Du skal bruge
Glat tapet (det gør ikke noget, hvis det er en rest mønstret tapet, det bliver alligevel malet over), tapetklister, tapetkost, pensel, maling (Flügger nr. 1498 og nr. 1196), lille malerulle, målebånd, blyant og en skarp hobbykniv.

Sådan gør du
Mål hver låge præcist op, og skær tapetet til i målene. Mal tapetet med rulle i de ønskede farver. Lad malingen tørre helt. Smør tapetklister på bagsiden af tapetet. Monter tapetet ved først at sætte det fast i de øverste hjørner. Glat det ud med hænderne – sørg for, at det når helt ud til kanterne. Brug tapetkosten til at sikre, at tapetet sidder helt fast og eventuelle luftbobler forsvinder.

IDE 2 


EFTER
Nyt med små spejle
Du kan også vælge at sætte sekskantede små spejle på lågerne. Spejlene er i to nuancer, og der følger dobbeltklæbende tape med dem. De er fra Ikea. Det stående spejl er fra Hay, fad, æsker, glas og karaffel er fra Dora, og den blå vase er fra House Doctor. Gulvtæppet er fra By Fribert, og skoene er fra Ganni.

Sådan gør du
Vælg, hvordan du ønsker, at spejlene skal sidde. Vi satte 4 stk. symmetrisk på hver låge – husk at måle op forinden, hvor de skal sidde, så der bliver lige stor afstand til lågernes kanter på begge låger. Sæt dobbeltklæbende tape på spejlenes bagside. Placer først et spejl øverst, og arbejd dig ned mod det modsatte hjørne.


Spejlene giver en sjov og smuk effekt!

► SE OGSÅ: DIY: Smarte knager
► SE OGSÅ: DIY: Cool køkkenreol
► SE OGSÅ: 27 unikke og kreative bogreoler

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY