DIY: Sy en sækkestol
Foto: John Bendtsen

DIY: Sy en sækkestol

Hvis ikke du allerede har en skøn sækkestol som denne, så er det bare med at komme i gang ved symaskinen. Den er nem, og den er fantastisk at sidde i, for den former sig efter kroppen. Både børn og voksne vil elske den, så måske skal du sy både til stuen og til børneværelset.

Sådan syr du en sækkestol

Du skal bruge:

  • 1,15 m stof på mindst 120 cm i bredden i 4 forskellige mønstre
  • 1 lynlås på 70 cm
  • 4,60 meter lærredsstof til foerpose
  • Krøyerkugler til fyld

Vi brugte Liberty-stoffer fra www.thefabriccompany.dk

1. Læg papiret, du vil tegne mønsteret på, på gulvet eller på et stort bord. Bind den ene ende af en snor om en blyant, og hæft den anden ende fast til hjørnet af papiret med malertape – se billedet. Længden på snoren fra blyanten til hjørnet skal være 110 cm. Tegn nu en cirkellinje fra den ene side til den anden side af papiret. Tegn derefter en lige linje på 110 cm, så den rammer cirkellinjen i begge ender. Tegn 2 lige linjer fra de punkter, der rammer cirkellinjen, og ned til hjørnet med tapen. Nu har du en trekant, der er 110 cm på alle 3 sider. Klip trekanten/mønsteret ud.

2. Hæft mønsteret på stoffet med knappenåle, og klip en trekant i hver af de 4 forskellige stoffer. Klip med 1 cm’s sømrum. Fjern knappenålene.

3. Læg 2 trekanter ret mod ret, og sy dem sammen. Sy den tredje trekant fast til siderne af hver sin trekant, så de tilsammen danner en pyramide. Sy den fjerde trekant på forneden langs de to sider. Pres kanterne langs den tredje side 1 cm om på vrangen. Hæft lynlåsen i på midten af det åbne stykke, og sy den fast. Sy derefter de to åbne stykker sammen ved hver ende af lynlåsen. Pres alle sømmene, og vend retten ud. Klip og sy foerposen efter samme fremgangsmåde. Den skal dog sys uden lynlås, og skal fyldes med krøyerkugler, inden åbningen syes til. Læg foerposen ind i betrækket, og luk lynlåsen.

Sækkestol sy selv

► SE OGSÅ: DIY: Byg din egen minireol
► SE OGSÅ: 4 kvinder: Min bedste kreative ide
► SE OGSÅ: DIY: Blærede barstole

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY