Naja Silfen (designer hos Adax) finder sine basisting i mandens garderobe
Foto: Pernille Ringsing Naja Silfen (designer hos Adax) finder sine basisting i mandens garderobe

"En guldskjorte er sjovere end et basiskøb"

Hendes klædeskab er fyldt med guld, pailletter og læder i alle afskygninger. Naja Silfen har en personlig stil, hvor de specielle fund fra alverdens vintagebutikker fylder mere end fornuftige basiskøb.

Hvordan vil du beskrive din stil?
Jeg har altid været meget bestemt omkring min stil, hvilket nok hænger sammen med, at jeg er en ægte lillesøster, der i bund og grund gør, hvad der passer mig. Som barn gik jeg altid med hat og hjemmelavede hattenåle, og jeg elsker at klæde mig på. I dag har min stil ændret sig til det mere enkle og er præget af sorte klassikere som jeans, læderjakke og nederdel.
Men altid blandet med genbrugsskatte – gerne i guld og pailletter.


Glimmer, guld og pailletter præger Najas garderobe.

Hvilke designere inspirerer dig?
Jeg er vild med Alexander Wangs sorte og rå univers, Acne inspirerer mig med deres smukke klassikere og til tider klovnede og fjollede styling. The Row og Ann Demeulemeester elsker jeg også at holde øje med. Af danske designere er jeg vild med Stine Goya, der giver mig lyst til at gå i smukke farver og print, og Sabine Poupinels fine butik og univers.


Sensommersæt med kjole fra Stine Goya. Læderjakke og guldgamacher er secondhand, mens støvletterne er fra Alexander Wang.

Hvad har du meget af i din garderobe?
Jeg er nok lidt arbejdsskadet og elsker læder – ikke kun accessories, som jeg arbejder med, men også bukser, jakker og nederdele. Jeg skal huske at koordinere, så jeg ikke kommer ud ad døren i læder fra top til tå...


Naja har købt jakken fra Carin Wester af sin søster, rygsæk fra Adax, hat fra Moon-spoon Saloon og secondhand-solbriller.

Hvad er dit bedste shoppetrick til accessories?
At købe accessories, som løfter ens garderobe og humør, og som passer til noget, man allerede har. Mode er præget af konstant udvikling, men det fede ved tasker er, at accessory-tendenser tit varer længere end én sæson. Så en taske skal holde. Jeg gider ikke noget, som bare går i stykker. Og så skal den være designet, så den både er smuk og funktionel.


T.V: Naja er til sensommersæt, der har lidt kolinihavestil over sig på en festlig måde. Fra Stine Goya, vintage og Marni for H&M.
T.H: Naja bruger sin brudekjole fra Sabine Poupinel som sensommerfestkjole kombineret med clutch fra Adax og sko fra Dune.


Hvor shopper du?
Tit på rejser med mit arbejde til Paris, London og Berlin. I København kan jeg godt lide udvalget i Oz på Østerbro og hos secondhandbutikken Kbh K. Jeg kan også tit finde noget i Røde Kors' genbrugsbutikker, men i Kbh K mærker man, at tingene er nøje udvalgt.


Duft fra Balenciaga og smykker fra bl.a. Maria Zabel, Line & Jo og Maria Zabel.

Hvor finder du dine basiskøb?

Hvide skjorter finder jeg i min mands klædeskab og jeans hos Cheap Monday. Men jeg holder mig fra for mange basiskøb. Det er meget sjovere at købe – og gå med – en guldskjorte.

Hvad er dit bedste budgettrick?
At låne og bytte med mine veninder og søskende og købe genbrug, det er jo ren recycling.

Najas 3 bedste tips til god stil og shopping
1. Shop sammen med en god (og ærlig) veninde. Det er meget hyggeligere.
2. Hæng dig ikke i, om det er mandag morgen eller fredag aften – det er fedt med lidt fest og høje hæle i hverdagen.
3. Pas godt på dine tasker ved at pleje dem med læderfedt hver tredje måned, hvis du går meget med dem og ellers en gang om året. Så holder de sig smukke.

LÆS OGSÅ: Se Otilia Van Polds glamourøse garderobe

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Vintage og Secondhand