Enkel stil: Hyggelig minimalisme
SPONSORERET indhold

Hyggelig minimalisme på Frederiksberg

Her er stilen stram, minimalistisk og grafisk – på en helt unik og hyggelig måde.

Af: Mette Bonavent Foto: Gyrithe Lemche
30. dec. 2015 | Bolig | BoligLiv

Selvom det meste er hjemmelavet, så er lejligheden på Frederiksberg fyldt med formfuldendte snedkermøbler og grafisk kunst. Den ene beboer, Kim Dolva, er nemlig møbelsnedker/designer og partner hos Københavns Møbelsnedkeri, mens den anden, Mette Bonavent, er grafisk designer/stylist med egen tegnestue, Oh So Fine. Og kærligheden til træ og design er ikke svær at få øje på.

– Vil man have, at ens hjem skal være personligt, så har man to valgmuligheder: Enten skal man være flittig gæst på loppemarkederne, eller også skal man selv designe sine ting. Vi har muligheden for at gøre det selv, og det nyder vi godt af, fortæller parret.

Trygt og grønt område

Familien omgiver sig med eget design, men hjemmet er også fyldt med musik, kreativitet og en kærlighed til at være sammen. Børnene, Lucille og Matthis, sover stadig i samme rum, selvom der er en aldersforskel på fem år.

– De synes, det er trygt og hyggeligt, og vi synes, det er ret praktisk, når der skal fortælles godnathistorier, fortæller Kim og Mette. Familien flyttede fra Skovshoved til Frederiksberg i efteråret 2009.

– Vi søgte efter en stemning af tryg villavej, men bare midt i byen. Det er jo et nærmest umuligt ønske, når man samtidig vil have hovedstadens facetterede liv inden for rækkevidde. Men vi føler, vi har fundet det her. Vores ældste på ni år kan selv cykle til skole, og hendes klassekammerater bor alle i gåafstand fra vores hjem. Det er ikke mange steder i København, hvor der er samme fornemmelse af ro, og så bor vi alligevel med alting lige om hjørnet: restauranter, spillesteder, butikker, museer og masser af indkøbsmuligheder. Og så har det i  mange år været et ønske fra Frederiksberg Kommunes side om, at alle beboere skulle have kig til et træ. Det er jo en vildt fin tanke! Vi har selv frugttræer i haven, og det er bare så hyggeligt at se kvarterets børn gå på æblerov, siger Mette. Ejendommen blev bygget i 1890 og husede i mange år en cigarfabrik. Inden familien flyttede ind, blev huset stadig brugt til erhverv, så parret har selv sørget for at skabe den rare hjemlige stemning. Bl.a. har de tilføjet et snedkerkøkken designet specielt til lejligheden fra Københavns Møbelsnedkeri.

Alt har en funktion

– Lejligheden er vores første sande kærlighed, når det angår boliger. Vi har ikke fundet samme afslappede stemning andre steder, siger parret, der arbejder på at få lavet en udbygning, så de kan blive boende til evig tid – også når børnene kræver mere privatliv.

Stilen i lejligheden er enkel og grafisk, men uden at virke kølig. De mange træmøbler og elementer som lammeskind og grønne planter skaber en varme, der gør boligen hyggelig. Men uden fyld i form af pynteting.

– Jeg kan godt lide, at alting har en funktion herhjemme. Når vi bor så småt, er der ikke rigtig plads til alt muligt unødvendigt. Form og funktion skal hænge godt sammen, og alle de ting, vi omgiver os med, dem bruger vi, siger Mette.

Måltiderne bliver indtaget omkring det runde egetræsbord, som er de designet af Kims eget firma, Københavns Møbelsnedkeri.
Måltiderne bliver indtaget omkring det runde egetræsbord, som er de designet af Kims eget fifirma, Københavns Møbelsnedkeri. Stolene er også derfra, mens lampen er fra Le Klint. Det grafiske print er Mettes værk, og lignende kan købes hos Oh So Fine.
Mette har købt et af Danmarks Radios gamle kasserede arkivskabe, hvori hun opbevarer sine grafiske prints.
Mette har købt et af Danmarks Radios gamle kasserede arkivskabe, hvori hun opbevarer sine grafiske prints. Metallet giver en flot kontrast til alle møblerne af træ i varme nuancer.
Kærligheden til træ kan også ses i det foretrukne transportmiddel.
Kærligheden til træ kan også ses i det foretrukne transportmiddel.
Køkkenet, som er lejlighedens naturlige centrum, har Kim designet.
Køkkenet, som er lejlighedens naturlige centrum, har Kim designet. Skuffefronter og bordplade er lavet i hvid Corian, og alt indvendigt er lavet i røget egetræ.
Plakaten til højre er i virkeligheden en smuk ugeplan fra Oh So Fine.
Plakaten til højre er i virkeligheden en smuk ugeplan fra Oh So Fine. Familien skriver ugens aktiviteter, og hvad der er på menuen, på den. Tekanden er fra Gurli Elbækgaard, og træfuglen WoodBird er fra Oh So Fine.
Køleskabet er smukt gemt væk bag låger af røget egetræ og integreret med det høje jalousiskab.
Køleskabet er smukt gemt væk bag låger af røget egetræ og integreret med det høje jalousiskab.
Jalousiskabet i røget egetræ gemmer på familiens mange vaser, lysestager, kander, glas og andet småt.
Jalousiskabet i røget egetræ gemmer på familiens mange vaser, lysestager, kander, glas og andet småt.
Mette har selv klippet papirklippene i de sorte rammer. Lignende kan købes hos Oh So Fine.
Mette har selv klippet papirklippene i de sorte rammer. Lignende kan købes hos Oh So Fine.
Sofaen er godt slidt, så Mette har lagt et indisk tæppe over og forsynet den med puder fra Aiayu.
Sofaen er godt slidt, så Mette har lagt et indisk tæppe over og forsynet den med puder fra Aiayu. Familien har selv bygget stuens brede vindueskarme med reoler under. Her er der god plads til bøger og stakkevis af magasiner.
To mintgrønne puder fra Black bryder det rolige hvide look i soveværelset.
To mintgrønne puder fra Black bryder det rolige hvide look i soveværelset. Lampen er fra Ikea. Over sengen hænger printet Fernanda fra Oh So Fine.
Mønstrede æsker af blandet oprindelse bliver brugt til opbevaring af småt legetøj.
Mønstrede æsker af blandet oprindelse bliver brugt til opbevaring af småt legetøj. De to træfigurer, Woodkids, er fra Oh So Fine.
Den minimalistiske skabsvæg har låger med mintgrøn linoleum. Her er der god plads til familiens tøj.
Den minimalistiske skabsvæg har låger med mintgrøn linoleum. Her er der god plads til familiens tøj.
Bogkasserne på væggen i børneværelset er lavet i blågrønne nuancer, der matcher skabene i soveværelset.
Bogkasserne på væggen i børneværelset er lavet i blågrønne nuancer, der matcher skabene i soveværelset. Børnestolen er fra Collect Furniture.
En af yndlingsbamserne fra Lucky Boy Sunday hviler sig op ad en rosa pude fra Black.
En af yndlingsbamserne fra Lucky Boy Sunday hviler sig op ad en rosa pude fra Black.
Der bliver både læst bøger og fortalt gyserhistorier i den fine tipi, hvor bamserne også bor.
Der bliver både læst bøger og fortalt gyserhistorier i den fine tipi, hvor bamserne også bor. Plakaten over sengen er fra michellecarlslundshop.com

Anbefalet til dig