Et stilrent Bulderby hus

Foto: Tia Borgsmidt Et stilrent Bulderby hus.

"Det er som at bo i en moderne Bulderby med fællesspisning hver torsdag og en stor gruppe af børn, der alle kender hinanden"

Dette hus er en moderne udgave af Bulderby med masser af liv og legekammerater til børnene.

Familiens gamle villa havde masser af sjæl, charme og sågar søudsigt. Så da Tine drejede nøglen om for at flytte til et nybygget typehus, var det med tårer i øjnene.

– Mine børn snakker stadig om dengang, jeg græd i to dage, efter vi var flyttet ind i det nye hus, fortæller Tine med et smil på læben. Det gamle hus lå langt fra institutioner og andre børnefamilier, hvilket ikke var særlig optimalt for Tine og Morten og deres tre små børn. De købte derfor et hus i et nyt parcelhuskvarter, hvor det myldrede til med børnefamilier.

– Der gik heldigvis ikke længe, før jeg blev overbevist om, at vi havde truffet det rigtige valg. Vi har nu boet her i 10 år, og det har været et perfekt sted for vores tre børn at vokse op. Det er som at bo i en moderne Bulderby med fællesspisning hver torsdag og en stor gruppe af børn, der alle kender hinanden.

Husets goder

Tine lærte også at elske det nye hus, for med et nybygget hus slipper man for at male og reparere særlig meget. Der er varme i gulvene og dermed ingen radiatorer, der fylder. Huset er skræddersyet til familien med et stort åbent køkken, et ekstra bredt komfur og et amerikanerkøleskab.

– Vi er en familie, der elsker at lave mad og samles om spisebordet. På bænken med læderhynden ved spisebordet sidder vores tre unger på rad og række, og de har efterhånden lært at sidde rigtig pænt. For bliver der skubbet, og én ryger ned, ryger de to andre med i faldet, ler Tine. Huset er lyst og åbent, hvilket passer godt til Tines smag. Hun sværger til at indrette helt enkelt og gerne i hvidt.

– Jeg forstyrres let af farver, men finder derimod ro i hvid. For mig er hvid en tilstand, forklarer Tine, der somme tider prøver at kaste sig ud i det med farver – men som regel fortryder.

Mors tegninger

Spørger man Tine, hvad hun bedst kan lide i sit hjem, er det alle hendes billeder. Især de billeder, hendes mor har lavet, har stor værdi for Tine.

– Da min mor døde, fandt jeg en masse gamle tegninger, hun havde lavet, før jeg blev født. Det var først der, at det virkelig gik op for mig, hvor dygtig hun egentlig var. På trods af at jeg i årevis var blevet bombarderet med mange af hendes kreationer. I dag betyder alle hendes værker utrolig meget for mig. Det er dem, jeg redder først, hvis huset skulle brænde, siger Tine. Hun og Morten er så småt ved at finde et andet sted at bo, for børnene er blevet store, og nu er det tid til gymnasiet, der ligger langt fra deres hjem i Hald Ege. Tine har været glad for de 10 år i typehuset, men nu drømmer hun igen om at bo i et gammelt hus med stuk, paneler og sildeparket. Men mon ikke der knibes en tåre igen, når nøglen til Bulderby-huset drejes om for den sidste gang?

Det store åbne køkken er helt enkelt med et råt præg af stål på komfur og køleskab.
Det store åbne køkken er helt enkelt med et råt præg af stål på komfur og køleskab. Hvis det stod til Tine, var alle møbler hvide. Men Morten stemmer for at få lidt sort ind i hjemmet, her sort bord og bænk fra Hay. Bænken har fået en sort læderhynde. Køkkenet er fra Designa, og komfuret fra Smeg.


TIP
En simpel bænk kan skifte udtryk, alt efter hvilken hynde man vælger. En stofhynde giver et hyggeligt udtryk, mens en læderhynde giver et mere råt udtryk – og er superpraktisk til børn.

Tines yndlingssodavand, som hun finder hos den lokale ostehandler.
Tines yndlingssodavand, som hun finder hos den lokale ostehandler.
Der er ingen overskabe i køkkenet, så familien har et stort smukt vitrineskab til at opbevare al service i.
Der er ingen overskabe i køkkenet, så familien har et stort smukt vitrineskab til at opbevare al service i. Øverst på skabet står enkle glaslanterner, til når der skal hygges. Skabet er fra Ilva.
Et kig fra køkken-alrummet ind til stuen. Billedet over klaveret til højre har Tines datter malet ved hjælp af sort maling – og en fluesmækker!
Et kig fra køkken-alrummet ind til stuen. Billedet over klaveret til højre har Tines datter malet ved hjælp af sort maling – og en fluesmækker! Til Tines store fryd spørger folk altid nysgerrigt, hvem den dygtige kunstner er.
Tine er glad for dansk design, her Finn Juhls dekorative vendebakker.
Tine er glad for dansk design, her Finn Juhls dekorative vendebakker.
Huset ligger på en lille blind vej med kun otte huse. Alle er sorte træhuse, hvilket er med til at give stedet en Bulderby-agtig stemning.
Huset ligger på en lille blind vej med kun otte huse. Alle er sorte træhuse, hvilket er med til at give stedet en Bulderby-agtig stemning. Og området ligger tæt på fredet natur, så Tine kan vist godt forberede sig på, at det heller ikke bliver nemt at flytte fra dette sted.
Det antikke spillebord i mahogni er et arvestykke fra Tines mormor og morfar, som både hun og broren gjorde alt for at få fat på.
Det antikke spillebord i mahogni er et arvestykke fra Tines mormor og morfar, som både hun og broren gjorde alt for at få fat på. Det endte med, at de raflede om det, og Tine blev den heldige vinder. Bordet giver lidt varme og hyggelig stemning til de nye stilrene møbler.
Tine ønskede sig egentlig en hvid sofa – men hun kunne godt se, at en grå ville være mest praktisk med tre børn.
Tine ønskede sig egentlig en hvid sofa – men hun kunne godt se, at en grå ville være mest praktisk med tre børn. Sofaen fra Hay er enkel og rummelig nok til alle fem familiemedlemmer. Træskamlen er fra Collect Furniture.
Børnenes fællesrum, der også kaldes Spillearkaden. Sækkestolene er fra Hay.
Børnenes fællesrum, der også kaldes Spillearkaden. Sækkestolene er fra Hay.
Kubusstager og skåle står til pynt i stuevinduet.
Kubusstager og skåle står til pynt i stuevinduet.
Det gamle hvide skab er fra Tines barndomshjem og rummer overtøj og sko i familiens entre.
Det gamle hvide skab er fra Tines barndomshjem og rummer overtøj og sko i familiens entre.
Da Tine og Morten fik fjernet skunkene i deres gamle hus, fandt de kisten inde bagved.
Da Tine og Morten fik fjernet skunkene i deres gamle hus, fandt de kisten inde bagved. Der gemte sig desværre ingen skat, men derimod en gammel symaskine. Nu tjener kisten som ekstra opbevaring i entreen. Tobakskassen er fundet på en antikmesse.
Den kinesiske træbakke er en gave fra Noa Noa fra engang, da Tine havde en tøj- og livsstilsbutik.
Den kinesiske træbakke er en gave fra Noa Noa fra engang, da Tine havde en tøj- og livsstilsbutik. Tegningen er lavet af Tines mor.

IDE
Opbevar dine smykker på en flot bakke. Det giver et fint overblik og ser dekorativt ud. Og du kan nemt gemme bakken væk.

I soveværelset står en kommode, som Tine fandt på et loppemarked.
I soveværelset står en kommode, som Tine fandt på et loppemarked. Ovenover hænger navnebilleder, som er broderet af Tines mor.

Hvem og hvor?

Hvem: Tine Lund, lægesekretær, Morten Sørensen, disponent, og børnene Oliver, 16, Emil, 14 og Ellen på 12 år.
Hvad: Et Hornsherred typehus på 174 kvadratmeter fra 2004.
Hvor: Hald Ege syd for Viborg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_dmjpg.jpg