Farverigt familiehjem: Den gemte skat
SPONSORERET indhold

Farverigt familiehjem: Den gemte skat

'Kvarterets grimmeste hus' blev Nareen og Indys hjem før kaldt af naboerne. Men bag de kunstige mursten og mange skillevægge gemte sig et klassisk og gedigent træhus.

Af: Heather Nette King Foto: Lisa Cohen/Living Inside
19. aug. 2015 | Bolig | BoligLivHVEM: Nareen Holloway, medejer af en gros-boligtilbehørfirmaet Marmoset Found, Nareens mand, Indy Lingam, projekt manager i bæredygtighed, Taj på 9 og Sage på 7 år og datteren Meika på 4 år.
HVAD: Istandsat træhus fra 1930’erne.
HVOR: Alphington uden for Melbourne i Australien.
www.marmosetfound.com.au

Som nedslidt, tidligere udlejningsejendom med kunstige mursten på ydermurene og psykedelisk kunst på væggene havde huset i en forstad nord for Melbourne bestemt ikke nogen smukke detaljer, der kunne tiltrække mulige købere. – At sige, at det ikke lige faldt i vores smag, er en kæmpe underdrivelse, griner Nareen Holloway, medejer af en grosboligtilbehør- firmaet Marmoset Found. – Lokalt var det kendt for ikke bare at være det værste hus på vejen, men i hele kvarteret! Det gamle hus og grunden opfyldte dog nogle helt bestemte kriterier, som Nareen og hendes mand, Indy, havde. Placeringen er lige over for en park og kun 10 minutter fra byen, hvilket gjorde det til det perfekte sted for parret at skabe et praktisk familiehjem. – Indy insisterede på, at vores kommende hjem skulle have rum fyldt med sollys om dagen. Og da huset ligger på et hjørne, vidste vi, at intet andet ville kunne blive bygget omkring huset, som ville overskygge vores grund, siger Nareen. – Vi kunne have revet hele huset ned og bygget et nyt op fra bunden, men vi elsker en udfordring. Derfor besluttede vi at forynge det uelskede hus og bygge det større, fortæller hun.

INDE BAG FACADEN
Parret taklede først bagsiden af huset, hvor de nedlagde de små værelser og erstattede dem med en tilbygning designet til at fange vintersolens stråler. Der blev lagt et betongulv, og en høj væg af glas, vendt mod haven, blev sat ind. I loftet er bjælkerne synlige, hvilket giver en rå, moderne finish. Interessant nok valgte parret ikke at følge trenden med at bygge et stort åbent køkken-alrum. – At have en separat stue med en
gang hen til køkkenet og spisestuen er perfekt til os. Vi overvejede faktisk at åbne det hele op, men de to adskilte rum passer vores familie godt – især nu hvor børnene bliver ældre og har brug for steder at hænge ud med deres venner, forklarer Nareen. Efter en kort pause i istandsættelsen, hvor de bød velkommen til deres tredje barn, Meika, tog Nareen og Indy hul på en opfriskning af facaden. – Vi fik fjernet de kunstige murstensmure af asbest og blev glædeligt overrasket, da det viste sig, at den originale facade af træ stadig var i god stand, fortæller Nareen.

FARVESTRÅLENDE INDRETNING
Nye vinduer og en fantastisk terrasse rundt om huset kom også til. – Det er et skønt sted at sidde en sommeraften og se solen gå ned, mens børnene leger i parken og på legepladsen lige på den anden side af vejen – det er virkelig et børneparadis, siger Nareen. Som importør af lækkert håndlavet boligtilbehør fra hele verden var det nemt for Nareen at indrette familiens nye hjem. – Indretningen består egentlig bare af en samling ting, som vi holder af, og som er produceret af lokale og globale kunsthåndværkere, siger hun. Behagelige, familievenlige møbler af naturlige materialer som træ og hør danner en neutral baggrund for Nareens samling af kulørt kunst, puder og tilbehør. Efter alt det hårde arbejde med at bringe det bedste frem i huset, nyder familien livet i det. – Vi elsker at åbne de store døre ud til terrassen, tænde for musikken  og læne os tilbage i sofaen med et glas vin. Vi har en fantastisk udsigt til haven og himlen, og vi er blevet så gode venner med mange af naboerne – så jeg tror aldrig, at vi rejser herfra, siger Nareen.


Den store terrasse, hvor Nareen kan finde på at sidde og arbejde ved havebordet, og hvor hun og manden, Indy, elsker at sidde på sommeraftener og se solen gå ned, mens børnene leger.


Nareen har sat masser af farver til den neutrale stue med de synlige bjælker i loftet. Stemningen er varm og indbydende, og familien elsker at slappe af i sofaen med de store terrassedøre åbne ud til haven.


Forskudte vinduer i forskellige niveauer slipper lys ind i det specialbyggede køkken. Det giver også skønne grønne kig til haven udenfor.

IDE
Sæt et flot viskestykke i ramme – så får du et billigt kunstværk, som ingen andre har. Her et viskestykke med motiv af en kakadue fra bonnieandneil.com.au


Bløde puder, bl.a. fra bonnieandneil.com. au, gør sofaen ekstra indbydende.


Printene med motiver i skønne farver er af Claude Jones.


Spisestuen ligger i åben forbindelse med køkkenet og er placeret midt i huset. Indy har selv bygget bordbenene af genbrugstræ og lagt en bordplade af sortmalet krydsfiner på. Stolene er af Wegner, og lamperne kommer fra Nareens eget firma, Marmoset Found.


Et kig ind på lille Meikas værelse. Hylderne er fra Ikea, og homeofhansen. dk har lignende pude.


Nareen kan se skønheden i de simpleste genstande: Her er små koste og børster fra mange forskellige lande hængt op sammen på en væg.


Over den specialbyggede bænk hænger Indy og Nareens kunstværker samlet igennem mange år, også fra før de kendte hinanden. Billederne er dejlige minder, som parret holder meget af.


Soveværelset er dejligt rummeligt, og Nareen er spændt på, hvornår drengene opdager, at rummet er meget større end det værelse, de deler. “Vi nyder det, så længe det varer”, ler Nareen.


Fliser hører ikke kun hjemme i badeværelset og køkkenet. Her danner de et flot kunstværk på væggen i soveværelset.

IDE
Lav et felt med smukt mønstrede fliser på væggen. Lim dem evt. på en MDF-plade med montagelim fra byggemarkedet.


En samling halskæder fra hele verden hænger fremme til pynt i soveværelset.

► SE OGSÅ: Nordisk vintage i byhuset
► SE OGSÅ: 
Varme toner i funkisvillaen
► SE OGSÅ: Enkel idyl i sommerlandet