Dæk et eventyrligt efterårsbord

Dæk et eventyrligt efterårsbord

Varme toner, afslappet belysning, rustikke materialer og pynt fra naturen. Se her, hvordan du dækker et eventyrligt efterårsbord, der skaber den helt rette stemning – uanset om anledningen er ganske særlig eller der blot skal skrues op for hyggen til næste weekendmiddag.

Efteråret byder som regel ikke på helt lige så mange festlige arrangementer som for eksempel sommeren og julen – så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af dem, der er? Den mørke og kølige årstid er den perfekte anledning til middagssammenkomster med venner og familie. Og det bliver kun hyggeligere endnu, hvis bordet, I skal samles om, er indbydende og emmer af efterårsmagi.

F&H_Bord-1-samlet_Efteraar_NYNY.jpg

Udenfor er årstidens farvepalet varm og gylden, og det er også præcis disse nuancer, du kan bruge til at skabe ægte efterårsstemning på dit middagsbord. Tænk i farver som brun, amber og beige, og mix gerne bløde tekstiler som hør med lidt mere rå materialer som stentøj g røgfarvet glas.

Tip

Belysningen har stor betydning for atmosfæren. Dæmp gerne den elektriske af slagsen i rummet, og lad i stedet lange levende lys i fine stager lyse bordet op. Du kan evt. lave små dekorationer rundt om stagerne med nogle af de samme blomster, du bruger til kuvertpynt.

Kan du lide et jordnært og afslappet udtryk, gør det ikke noget, at æstetikken på dit bord virker en smule tilfældig. Læg fx blot blomster ud, hvor du lige synes. Bestik og servietter behøver heller ikke at ligge snorlige – eller at blive placeret på samme måde ved hver kuvert for den sags skyld.

Tip

Det behøver ikke at være svært at få borddækningen til at se ud af mere. Naturens egen pynt, som fx blomster og frugter, er smukke i sig selv og tilføjer de helt rigtige efterårsfarver til dit bord.

Det skal du bruge til dit efterårsbord:

- Dug, Södahl Organic, cream 

- Middagstallerkener, BITZ Gastro 27 cm, sort/amber 

- Frokosttallerkener, BITZ Gastro 17 cm, creme/creme 

- Skåle, BITZ Kusintha 

- Bestik, BITZ 16 dl, mat messing 

- Vinglas, Zone Denmark Rocks 

- Vandglas, Zone Denmark Wideball Rocks 

- Efterårsblomster, fx sankthansurt eller vinterbær

- 4-5 figener eller andre sæsonfrugter

- Lysestager, gerne med flad fod, så du kan lave små dekorationer på

- Farvede stearinlys

Tip

Less is more – også når det gælder borddækning! Priotér få, gode produkter, der spiller godt sammen og skaber ensartethed. Er der for mange detaljer, kan bordet nemt blive rodet at se på.

Få mere inspiration her.