Følg spændende keramikere på Instagram

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Dorthe Hansen Keramik, Karen Schmidt, Keramik by Miabella, Colorful Living, Keramiker Malene Møller-Hansen, Mona Vander, Ninna Gøtzsche, RICE & Keramoda.

Følg spændende keramikere på Instagram

Den stolte danske tradition for keramik er heldigvis genopstået i de senere år. Det keramiske kunsthåndværk er igen i fokus, og den unikke fortælling om dansk keramik fortælles med stor respekt for historien og håndværket – tilpasset tidens trends.

Tidligere var designet ofte rent og minimalistisk, men i dag er keramikken sammensat af forskellige farver og mønstre på en unik og personlig måde. Keramikken må gerne være rå og rustik, og alt er tilladt.

Vi har samlet en række spændende Instagramprofiler fra forskellige keramikere, som alle har fokus på det unikke og farverige.

Dorthe Hansen Keramik - Hånddrejet keramik, lækre kaffer og smukke kager

Karen Schmidt - Farverig keramik til hverdag og fest

Keramik by Miabella - Let porcelæn i smukke kontraster

Colorful Living - Unik håndlavet keramik

Keramiker Malene Møller-Hansen - Keramik med kærlighed til faget

Mona Vander - Ekstra magi til hverdagen

Ninna Gøtzsche - Anderledes og unikt keramik

RICE - Find glæden i de små ting

Keramoda - Følg processen fra det rå ler til det smukke resultat

Hånddrejet keramik, lækre kaffer og smukke kager

I mere end 30 år har Dorthe drevet Café, værksted og butik på en gammel skole nær Vesterhavet i Nordjylland. Her kan man nyde kaffe og kage under træerne i den store have og købe keramikken inde i den gamle skolestue.

Inspirationen til keramikken finder Dorthe i den nordjyske natur i området. Det ses tydeligt i både formgivning og farver.

Caféens kager bages på stedet og afspejler samme kvalitet, som den keramik den serveres på.

Følg med på @dorthehansenkeramik eller slå vejen forbi og oplev stedet.

Farverig keramik til hverdag og fest

Det skulle være farverigt! Dét var den eneste ambition, da Karen Schmidt forlod kontorjobbet i 2018 for at blive keramiker.

Efter et år som praktikant hos en af Københavns veletablerede keramikere, åbnede Karen dørene til sit værksted ud til skoven lidt nord for København. Her finder du farverig brugskeramik, der forskønner middagsbordet – til hverdag eller fest.

Karens farver inviterer til at blive kombineret på kryds og tværs og gerne som farverigt supplement til de klassiske stel, de fleste af os har i skabet.

Bliv inspireret hos Karen Schmidt - eller endnu bedre: Slå et smut forbi hendes hyggelige værksted.

Let porcelæn i smukke kontraster

Mia laver de yndigste skåle og fade i det smukke hvide porcelæn. Mange bruger dem til smykker, men kun fantasien sætter grænser for, hvad de kan bruges til.

Indvendigt er skålen glaseret i de smukkeste farver, udvendig mærkes det rå og uglaserede porcelæns ler med et aftryk af blonder og kanten er belagt med guld - dette mix giver en helt fantastisk kontrast.

Hun inspireres af blomster, stemninger og former, og udtrykket er let og feminint.

Alt, hvad hun fremstiller i sit værksted i Sønderborg, er lavet i hånden af hende selv. Hver enkelt ting er et lille unika.

Unik håndlavet keramik

Colorful Living er en farverig interiør-webshop, som åbnede i 2020 med visionen om at inspirere danskerne til at bringe mere farve ind i deres hjem. Lige fra starten var keramik en del af sortimentet, og i dag sælges der et bredt udvalg af keramik fra danske keramikere.

Hos Colorful Living er det unikke i højsædet, og du vil derfor kunne finde et stort udvalg af håndlavede produkter. Produktkategorierne indeholder det populære krystalglas fra Anna Von Lipa, stearinlys, plakater, tekstiler, møbler og meget mere - alt hvad du skal bruge for at bringe lidt farve ind i dit hjem.

Keramik med kærlighed til faget

Inderst i Aarhusbugten reflekterer solens stråler i keramiker Malene Møller-Hansens keramiske arbejder.

I hendes lille studiogalleri finder du et væld af unikakeramik i fine farveskalaer og med en sprudlende fantasi. Her er unikakopper, skæve vaser, æsker med frodige daner og skønne fade med frøer.

Bagved det præcise og stramme - men samtidig legende udtryk, ligger en tidskrævende proces. Man mærker, at her er der kærlighed til faget!

Ekstra magi til hverdagen

Mona Vander er kvinden bag disse eksperimenterende og unikke kopper, som står i eget navn.

Mona Vander designer, skaber og udarbejder brugskunst, der kan give hverdagen lidt ekstra magi. Det er vigtigt for hende, at det er hænderne, der bestemmer. Dvs. at hun ikke forsøger at tvinge leret til perfektion. Det skæve giver nemlig liv.

På billedet ses bl.a. hendes Lyserøde Konfetti kopper, Citron Sorbet, Smeltet Regnbue og ansigtskrus med Flæser. Udover dette står hendes ikoniske opvaskeholdere og pynter i hendes lille værkstedsbutik i Vindegade 101, Odense C.

Anderledes og unikt keramik

I Jægergårdsgade i det centrale Aarhus har Ninna Gøtzsche sin værkstedsbutik.
I den forreste del af butikken kan man gå på opdagelse i keramikken, og bagerst laver Ninna sin keramik. Det er drejet på drejeskiven og derefter bearbejdet for at give hvert objekt sit særegne udtryk.

Værkstedsbutikken hedder Formuleret, og Ninna laver både kopper, skåle og større unikaværker.

Hun siger selv, at hun formulerer sig med ler. Der er fokuseret på detaljerne i formen, og samtidig fortæller hun historier med keramikken. Der er fade med konturer af solopgang inspireret af salmen ”Se, nu stiger solen”, der er Tvelys kopper, hvor regnvejrshimlen er indkapslet i glasuren.

Små murstensstykker og lokalt sand pryder vaser, mens andre vaser ligner små bjerglandskaber.

Find glæden i de små ting

RICE har valgt ordene ’CHOOSE HAPPY’ i deres sommerkollektion, der for RICE betyder at finde glæden i de små ting – magien i hverdagen. Det kan starte med en forelskelse i gamle vaser, der så bliver til smukke kopper og skåle.

Keramik er et materiale, der altid har betydet noget særligt for RICE, og du finder derfor et helt sortiment af ovnfaste fade i glade farver, og de runde tærtefade er helt perfekte til en sommersalat.

Derudover findes der alt til at dække et unikt og farvestrålende bord, der vil sikre, at sommerfesterne bliver ekstra magiske.

Følg processen fra det rå ler til det smukke resultat

Kom ind til Keramoda og nyd stemningen af kreativitet, gedigent håndværk og pottemagerens kunst.

På værkstedet kan man følge keramikkens proces fra den rå lers begyndelse og til det smukke slutresultat.

Vibe Falkenberg viser havets glitrende farver i blå og grønlige nuancer, op mod en bund af sand og sarthed i sine værker.

Besøg Danmarks smukkeste arbejdsplads - Keramoda har åbent året rundt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Dansk Design