Boligindretning
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Forandring fryder på 4. sal

Louise Wulff har en frygtløs tilgang til indretning, og hendes klassiske lejlighed på Frederiksberg lægger rum til mange spontane ideer, nye farver, kunst og ting, der fanger Louises øje. Kom indenfor et øjeblik – om lidt ser det helt anderledes ud.

Julie Wulff

Lejlighedens klassiske fordelingsgang er blevet opdateret med et gråt malet felt og et hjørne, tapetseret med en rest fra soveværelsets tapet. Gamle kunstprint og en hylde til fine loppefund tager varmt imod som det første, når man træder indenfor.

Louise Wulff var egentlig ved at aflyse fremvisningen, hun havde booket med ejendomsmægleren, den søndag, efter en bytur, men hun endte alligevel med at slæbe sig afsted og op på fjerde sal til det, der har været hendes hjem lige siden. – Det var de store rum, lyset og at jeg nemt ville kunne indrette mig med en roommate, der gjorde udslaget, fortæller Louise, der lige fra første flyttekasse har udlevet sin ualmindeligt stærke trang til at eksperimentere med indretningen. – Min veninde blev efterhånden vant til, at her kunne være lavet om og rykket rundt, når hun kom hjem om aftenen. Hun havde dog sit eget værelse, som var fredet for min indblanding. I dag er Louises kæreste flyttet ind, og det betyder, at Louise kan folde sig ud med nye ideer og løsninger i alle lejlighedens rum.

Design og småskøre objekter

– Jeg kan have perioder, hvor jeg rykker rundt hver måned – nogle gange oftere. Jeg bliver hurtigt træt af at kigge på det samme og kommer også til at købe nogle spøjse ting indimellem. Det er aldrig tanken, at noget skal være permanent, men mere et udtryk for, at det skal være sjovt lige nu, fortæller hun. Møblerne er et nøje udvalgt sammensurium af gode fund, formstærkt design og småskøre objekter, som med Louises touch er blevet stilsikre elementer i stuerne. Inspirationen finder hun alle andre steder end i de glittede magasiner. – Før i tiden kiggede jeg meget i boligmagasiner, men det gør jeg faktisk ikke mere. Nu er det på Instagram, loppemarkeder og rejser, jeg bliver inspireret. Jeg elsker, når noget har en historie, som fanger mig og inspirerer mig til at sætte noget i gang. Jeg er ikke bange for at prøve noget vildt – man må gerne stoppe op og undre sig lidt, og her må frem for alt hverken være for kedeligt eller for pænt, siger hun.

Planternes indtog

Lejligheden på fjerde sal har gennem tiden set ud på mange måder, og stilen lige nu er blot et øjebliksbillede, der bærer præg af Louises nyfundne glæde ved planter og farven grøn. – Her må ikke være for feminint, men gerne lidt råt med grafiske detaljer. Jeg har altid været glad for grøn, men egentlig aldrig tænkt på den som en vægfarve, før ideen bare voksede på mig. For øjeblikket er jeg også optaget af at få flere planter. Selvom det er min kæreste, der går og vander dem – igen fordi jeg ikke er så praktisk anlagt. Lejligheden er en historie i konstant udvikling, og for tiden går Louise og overvejer, hvordan hun skal knække koden til indretningen, når der bliver knappet en altan på ved køkkenet. Og så fik hun også lige en ny sofa, få dage efter billederne her blev taget ...

Spisestue

Kig ind til spisestuen. Spisebordet er fra idémøbler, stole af Eames og pendlen er den klassiske Københavner-lampe. Den runde reol bag er fra Muuto, det øverste fotografi ved spisebordet har Louise selv taget i Riga, det nederste print er købt på Finders Keepers.

Køkken

Louise har opdateret lejlighedens køkken med nye låger og greb, hun selv har lavet, i skind. På den åbne køkkenreol står samlingen af keramik og service klar til brug. 

TV-bord og keramik.

Stemningsfuldt tableau ved den nymalede grønne spisestue-væg. Det gamle tv-bord fra 50’erne har Louise arvet fra sine bedsteforældre. Keramikken er fundet på rejser. Billedet er et gammelt kampagnefoto fra Acne Studios.

Loppe- og rejsefund.

Lejligheden er fyldt med loppe og rejsefund.  

Spiseplads

Kig til køkkenets spiseplads fra entreen. Pladsen langs væggen har Louise udnyttet med et fint gammelt skab, der gemmer på ekstra køkkengrej, men snart skal her se anderledes ud, når der bliver sat altaner på ejendommen. 

Kontorplads

Parret har indrettet en lille kontorplads i et hjørne af spisestuen ved at afskærme den med en fotostat, som de har hængt op i loftet med læderstropper. Fotostaten er fra en Acne Studios butik. Stolen er fra Hay, lampen er fra Day Home. 

Keramik

Louise er en ørn til at gøre gode fund på loppemarkeder og i genbrugsbutikker, hvor hun blandt andet har fundet den fine isbjørn, som er fra det gamle Tjekkoslovakiet. Kanden har Louise fået af et familiemedlem. Øvrig keramik fra Ditte Fischer og Day Home, mens resten er fundet på rejser. 

Spiseplads

Ved køkkenets spiseplads har Louise eksperimenteret med grå effekter på den hvide væg. Plakaten er en fotostat fra en Acne Studiosforretning, spisebordet er sammensat af en marmorplade fundet på et loppemarked og bordbukke fra Hay. De gamle franske stole er også købt på et loppemarked. Bænken er fra Ikea, lampen er fra Tom Dixon.

Fisken på væggen er fra Day Home, som Louise har customizet med orange tape og små riskurve fra Thailand.

Fisken på væggen er fra Day Home, som Louise har customizet med orange tape og små riskurve fra Thailand. Vægtæppet er købt på en rejse i USA.

Klassisk Frederiksberg-stemning fra porten og gården.

Klassisk Frederiksberg-stemning fra porten og gården.

Loppefund og keramik på det grønne marmorspisebord i køkkenet.

Loppefund og keramik på det grønne marmorspisebord i køkkenet.

Sofahjørnet er præget af en rolig grå vægfarve og en fin billedvæg.

Louise og hendes kæreste har bevaret lejlighedens oprindelige indretning med to stuer og har indrettet dem med forskellige farver og stemninger. Sofahjørnet er præget af en rolig grå vægfarve og en fin billedvæg, sammensat af en blanding af marskandiserfund, et billede hjembragt fra Cuba, udstillingsplakater og magasinforsider. Sofa fra Bolia, Beni Ouarain-tæppe fra Marokko, sofaborde og pendel er loppefund.

Hvem og hvor?

HVEM: Louise Wulff, 31 år, projektleder i DR, og kæresten Rasmus.
HVAD: Treværelses lejlighed på 70 kvadratmeter.
HVOR: Frederiksberg 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning