Fransk flet gør det selv
Foto: Trine Bukh Tidens hotteste materiale er fransk flet, og du kan let upcycle møbler med det.

Sådan skaber du unikke møbler med fransk flet

Fransk flet eller rørflet, som det også hedder, har længe været populært i indretningen. Her får du ideer til at bruge det fine flettede materiale til at skabe unikke møbler og stemning i hjemmet.

Kender du det, når der dukker en ny tendens op, som du først synes er mærkelig, sidenhen accepterer og til sidst flytter den ind i dit hjem?  Sådan har vi det med fransk flet. Det er sjovt som ting, materialer og farver kan vokse på os, når det bliver serveret rigtigt. Lad dig inspirere af vores ideer med fransk flet lige her.

Sådan skaber du smukke møbler med fransk flet

Sengegærde med fransk flet.
Radiatorskjuleren er fundet hos genbyg.dk. Det stribede sengetøj er fra Ikea og sengetæppe, puder og vase er fra H&M Home.

Flettede loppefund

Gå på loppejagt efter smukke flettede sager med patina. Her er en gammel fin radiatorskjuler med bast i træramme brugt som sengegærde. Selve trærammen er skruet ind i rammen på en boksmadras med ben.

Udstil dekorative kurve
 De to store farverige fade er fra smukt-brugt.dk. Det store bastfad er fra H&M Home, og resten er afrikanske skåle, fade og bordskånere fra africantouch. dk. Bænken er fra Warm Nordic og det marokkanske tæppe er fra interiorsalonen.com

Udstil dekorative kurve

Lad flettede kurve og fade pryde din væg som en flot collage. De smukke afrikanske fade er udstyret med en lille løkke af snor på bagsiden, så de er lige til at tage ned og hænge op igen, hvis de også skal bruge til deres oprindelige formål.

Ny stil til skænken med fransk flet
Malingen er Firenze 1F Hafnia fra Røverkøb. Det franske flet er fra concetto.com. Den afrikanske figur er fra africantouch.dk, den japanske kokeshidukke er fra smugt-brugt.dk, kurven er fra interiorsalonen.com og lampen er fra Warm Nordic.

Skab med fransk flet

Før var skabet hvid og slidt, men med en flot rød farve og flettede fyldninger i lågerne har den fået helt ny karakter.

Sådan gør du

Start med at male hele møblet, og lad det tørre. Mål fyldningerne, som du vil beklæde med fransk flet, og lav en skabelon i mønsterpapir. Klip derefter det franske flet efter skabelonen. Tag lågerne af og læg dem fladt ned. Brug limpistol, eller kontaktlim til at lime flettet fast i fyldningen, og læg det derefter i pres. Vær opmærksom på at du skal være hurtig til at putte flettet i fyldningen, da limen tørrer hurtigt.

Vasen i baggrunden er fra Hay, den sorte lakæske og lille vase med prikker er fra H&M Home og den lyserøde keramikskål med låg er fra Stilleben.
Vasen i baggrunden er fra Hay, den sorte lakæske og lille vase med prikker er fra H&M Home og den lyserøde keramikskål med låg er fra Stilleben.

Gem rodet bag flet

Er du ikke typen, der arrangerer små stilleben med dit nips bag glaslågerne i et skab, men snarere typen, der vil gemme rodet lidt væk, så sæt et stykke fransk flet fast med tegnestifter på inder- siden af lågen, så det sidder bag glasset. 

Her har et lille skuffedarium fået fransk flet på fronterne.
Fint lille skuffedarium som kan bruge til smykker.

Flettet front

Her har et lille skuffedarium fået fransk flet på fronterne. Hvis skufferne, du vil beklæde, har greb, er det letteste at tage grebene af først. Hvis du ikke kan tage grebene af, må du klippe et hul præcis der, hvor grebene sidder. Mål skuffefronterne du vil beklæde, og lav en skabelon i mønsterpapir. Klip derefter det franske flet efter skabelonen. Brug limpistol, eller kontaktlim til at lime flettet fast.

Bogmærke
Smukt bogmærke med fransk flet.

Bogmærke

Lav bogmærker af små rester af fransk flet. Her har vi blot limet det lille stykke flet fast på et stykke farvet karton.

Du kan købe rørflet i metermål på nettet hos bl.a. tm-materialer.dk og concetto.dk

Du kan købe rørflet i metermål på nettet hos bl.a. tm-materialer.dk og concetto.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Boligindretning