Gæstesenge: 2 smarte løsninger
Foto: Pernille Enoch

Gæstesenge: 2 smarte løsninger

Gæstesenge: 2 smarte løsninger

Du kan sagtens få plads til en overnattende gæst uden at skulle afsætte et helt rum til gæsteværelse. Se vores to smarte løsninger!

Sengegavlen er en ekstra madras 


...og den er lige til at hive ud og lægge på gulvet, når trætheden overvælder din gæst. Sengetæppe, lyserød pude, rund strikpude og kop er fra Stilleben. Puden i fløjl er fra Notre Dame.


Du skal bruge: en madras på 90 x 200 cm (Jysk), ca. 5 meter stof (Stof & Stil), lynlås på 90 cm og sytråd.

Sådan gør du: Læg stoffet dobbelt ret mod ret. Klip det til, så det dækker forsiden, bagsiden og når halvvejs ned ad de lange sider på madrassen, men læg 1 cm's sømrum til de lange sider og 2 cm's sømrum til den korte. Sy lynlåsen fast på de korte sider. Sy siderne sammen, og fold hjørnerne på tværs af syningen – folden skal måle det samme som madrassens tykkelse. Sy folden, og klip det overskydende stof af. Gentag i hvert hjørne. Vend, og kom betrækket på madrassen. Stil den ekstra madras bag ved sengen som en sengegavl.
__________

Fortsætter på næste side...

1 + 2 Foldemadras som gaesteseng


Foldemadrassen er et møbel om dagen og en dejlig gæsteseng om natten. Huspuden er fra Luckyboysunday, resten er i privateje.


Du skal bruge: en foldemadras (Jysk), ca. 2 meter stof (Panduro Hobby), ca. 1,5 meter bånd eller snor og sytråd.

Sådan gør du: Fold madrassen sammen, og mål bredde, længde og halvvejs ned ad siden. Læg 1 cm's sømrum til i siderne og 25 cm i længden, og klip stoffet efter målene. Læg stoffet ret mod ret, og sy det sammen i siderne. Tag fat i spidsen af et hjørne, og fold det, så sidesømmen er i midten. Det overskydende stof skal danne en trekant, hvis lange side har samme mål som madrassens højde. Sy folden, og klip det overskydende stof af. Gentag i modsatte hjørne. Fold stoffet 1+2 cm om til en løbegang i den anden ende, sy, men lad et hul stå til at trække båndet igennem. Træk bånd igennem løbegangen, vend betrækket, og kom foldemadrassen i. Luk åbningen med båndet.

__________

TILBUD: 6 numre af BoligLiv + Fleecetæppe fra Karmameju

SE OGSÅ: DIY: Smukke æsker til opbevaring
SE OGSÅ: STOR DIY GUIDE: Den perfekte gallerivæg

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY