Gitte og Jørgen Fausing Madsen

Foto: Estate Andersen & Thomsen A/S Gitte og Jørgen foran deres drømmebolig på Langeland.

Hvor andre vælger at skalere ned til livet som pensionister, skalerer Gitte og Jørgen op

Gitte og Jørgen har i en alder af 60 og 69 købt nyt hus. Et stort et af slagsen for her skal der være plads til alle deres drømme.

”På søndag kl. 12 får vi nøglerne til vores kommende hjem 🎉. En murermestervilla fra 1917 med de originale detaljer udvendigt, og indvendigt er den moderniseret. Vi er henholdsvis 60 og 69 år, og hvor de fleste af vores jævnaldrende skalerer ned, har vi valgt at købe en bolig med plads til alle vores drømme og planer. Hvis ikke nu, hvornår så?”

Sådan beskriver Gitte Fausing Madsen sit og mandens nye boligeventyr i et opslag i Facebook gruppen ’Os der elsker boligindretning’ . En bolig, der skal rumme alt fra ølbryggeri til knivsliberi, et værksted med plads til kurser, spisekammer og så selvfølgelig 174 m2 bolig.

60-årige Gitte arbejder i dag som lærer, og hendes mand, Jørgen, er 69 år og pensionist. De har været gift i 11 år og boede tidligere i en villa i Troense på Tåsinge.

Nu er det hus så skiftet ud med en murermestervilla på 274 m2 i Rudkøbing på Langeland. Og som Gitte beskriver det, kan de ikke vente med at tage fat på et nyt og spændende kapitel.

”Her er der masser af plads og ikke mindst en god beliggenhed. Huset ligger to minutters gåtur fra bymidten og to minutter fra et stort naturområde. Vi er også tæt på havnen med strand og badeanstalt – vi er nemlig begge vinterbadere,” fortæller Gitte til ALT.dk.

I opslaget har I skrevet om drømme og planer. Hvad går de planer ud på?

”Vi valgte at flytte, fordi vi gerne vil have plads til vores hobbies, nu hvor vi har tid til at dyrke dem. Vi vil lave de ultimative værksteder til os begge, og det er der plads til i kælderen, som vi sætter i stand til det. Desuden er resten af boligen renoveret 100%, inden vi flytter ind.”

Stuen med en rå murstensvæg.
Stuen med en rå murstensvæg.

Hvilke hobbies skal I have plads til?

”Jørgen vil gerne have et ølbryggeri, så vi kan afholde kurser indenfor øl- og vinsmagning, og når jeg går på pension, har jeg en drøm om at tilbyde kreative kurser indenfor bl.a. håndarbejde, så huset bliver mere end mursten og en seng"

I kælderen er det planen at Jørgen skal have et ølbryggeri.
I kælderen er det planen at Jørgen skal have et ølbryggeri.

Hvad er det huset skal være for jer?

”Huset skal være vores hjem og base. Vi går meget op i det æstetiske, og det betyder meget for os begge. Vi bruger virkelig vores hjem.”

Hvornår er drømmen opstået?

”For et par år siden købte vi et hus, som viste sig ikke at kunne rumme alle vores aktiviteter. Det solgte vi igen og har så brugt et par år på at lede efter det rigtige med den rette beliggenhed.”

Udsigten fra soveværelset er smuk.
Udsigten fra soveværelset er smuk.

Hvilke fordomme har I mødt, når I har fortalt om jeres nye køb?

”At vi er for gamle til at købe et så stort hus i flere planer. Men vi mener selv, at vi er realistiske. Vi har gjort en god handel, hvor vi sikrer vores økonomi resten af livet, vi sørger for, at huset bliver totalt istandsat, og at der ingen gæld er i det. Så skulle det nok kunne sælges, når den tid kommer. Af os eller vores arvinger!”

Bliver huset her den ultimative egoistbolig for jer?

”Ja, det gør det. Vi bruger det, der skal til, for at få det gjort færdigt – helt til bunds: installationer, el og alt det andet. Desuden køber vi nye møbler, der passer til huset og stilen.”

Køkkenet i deres Gitte og Jørgens nye bolig.
Køkkenet i deres Gitte og Jørgens nye bolig.

Hvad er det vigtigste for jer at tilføre til huset?

”Kvalitet. Det er en gammel dyrlægebolig og et stateligt hus. Så vi renoverer i den ånd og får bl.a. skiftet laminatvindueskarmene ud med nye i træ.”

Plantegningen af murermestervillaen på 274 m2 i Rudkøbing på Langeland:
Plantegningen af murermestervillaen på 274 m2 i Rudkøbing på Langeland:

Hvorfor springer I ud i drømmen lige nu?

”Det gør vi, fordi vi kan lige nu. Vi har kræfterne og gode håndværkere som hjælpere. Det er alfa og omega at have fagfolk med. Og at de også engagerer sig. Vi har fx en lokal malermester, som også spartler, murer og ordner gulvene. Hun er vældig optaget af opgaven, og det er guld værd.”

Ejendommen i Rudkøbing set ude fra.
Gitte og Jørgens nye bolig i Rudkøbing set ude fra.

Her på redaktionen glæder vi os til at følge Gitte og Jørgens projekter med det nye hus. Skønt bliver det i hvert fald uden tvivl.

Vi ses til ølsmagning i kælderen ;-)

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Boligkøb