Giv terrassen en farverig make-over
Foto: Beckers Maling

Giv terrassen en farverig make-over

Efter en lang og våd vinter trænger træværk, møbler og krukker på terrassen som regel til en kærlig hånd. Få inspiration til, hvordan du nemt og hurtigt gør dit uderum pænt, indbydende og klar til den nye sæson – blot med en pensel og lidt nye farver.

Når forårssolen endelig titter frem bag skyerne, kribler det i kroppen for at komme ud og nyde de lune solstråler på kinderne, den sprøde luft i næsen og de små, grønne skud i krukkerne på terrassen. I sommerhalvåret er uderummet manges foretrukne spot i hjemmet, og ligesom i stuen, køkkenet og resten af boligen er der ekstra skønt at være, hvis omgivelserne er indbydende og hyggelige. Det ellers gode forårshumør kan derfor også hurtigt tage et dyk, når man åbner havedøren den første solskinsdag og straks får øje på de kedelige spor, vinterens våde vejr og kølige temperaturer har sat på træværk og inventar. Heldigvis behøver der ikke være lang vej til, at din terrasse igen står klar til en ny sommersæson. Her er tre tips til, hvordan du giver uderummet en farvestrålende forvandling med maling, der både pynter og beskytter.

Farvel til beskidte brædder

En stor flade af trætte, beskidte træbrædder er nærmest umulig at overse. Gulvet er derfor et godt sted at starte, når du skal gøre din terrasse forårsklar. Vask først hele området ned med en skurebørste, og lad brædderne tørre i min. 6 timer. Når de er helt tørre, kan du påføre et lag Beckers Elit oliemaling, så træet har en flot glød hele sommeren igennem og igen er beskyttet mod vind og vejr. Træolien kan tones i alverdens forskellige nuancer, når du bestiller det, så du har mulighed for at sætte dit eget unikke præg på den færdige finish.

terrasse20_2388.jpgBeckers Elit Træolie fremhæver træets egen farve og holder træterrassen frisk og flot i lang tid. Træolien modvirker samtidig udtørring og gør overfladen vandafvisende og let at vedligeholde. 

Kulør på krukker og potter

Ligner dine krukker efterhånden noget, der trænger til en udskiftning? Vent engang, før du smider ud og køber nyt. Med en let slibning og et lag Beckers Perfekt helfarvet træbeskyttelse kan de blive så fine som nye – måske endda finere! Opfrisk farven, de har i forvejen, mal dem tone-i-tone, eller udvælg et par stykker, der skal have en skarp kontrastfarve, så du får et spændende udtryk i krukkehaven på terrassen. Der er masser af muligheder, og du kan altid male dem over igen, hvis du fortryder eller får andre idéer.

Beckers_Pettersbergskrukker_vagen_kulor_Linne046_Vind011_Korall001_01.jpgBeckers Perfekt træbeskyttelse er svanemærket, så du kan male løs på både møbler og krukker med god samvittighed. Malingen fås i mange forskellige farver, er let at påføre og løber ikke.

Nyt liv til havemøblerne

Også dine gamle træmøbler er nemme at upcycle. I boligen inviterer vi typisk flere farver inden for i forårs-og sommermånederne, og du kan skabe liv og atmosfære på terrassen ved at bruge samme kneb her. Giv fx to bænke forskellige farver, eller mal bord og stole i hver deres pastelnuance. Husk at tage et kig på omgivelserne, før du går i gang. Er husets facade og resten af dit uderum i rolige toner, kan du sagtens lege og være mere vovet med farvevalget til dine havemøbler.moebler20_2526.jpg

Læs om produkterne her og læs også om det ideelle vejr at male udendørs i