Gør din bolig mere energivenlig
Denne artikel er sponsoreret af: Danfoss A/S, Metro Therm A/S, Rockwool A/S & Saint-Gobain Denmark A/S

Gør din bolig mere energivenlig

I en travl hverdag er ting som indeklima og isolering måske ikke lige det, der fylder mest i vores tanker. Men faktisk kan de have stor betydning for, hvordan du har det i dit hjem. Bliv klogere her.

Du behøver ikke nødvendigvis at flytte til et nyt hus for at spare på energiudgifterne. Eller for at få et bedre indemiljø for den sags skyld. Der er nemlig flere ting – både store som små - du kan gøre for at energi- og klimaoptimere dit hjem. Flere af dem kan du endda få et tilskud til! Se bare her.

Altid frisk luft i boligenDanfoss-I.jpg

Har du problemer med skimmelsvamp? Allergigener? Frygt for ubudne gæster? Eller støj gennem åbne vinduer? Det slipper du for med et ventilationsanlæg fra Danfoss Air!

Ventilationsanlægget sørger automatisk for, at hele din bolig altid har frisk luft - fri for lugt, fugt og støvpartikler. Se fx historien om Familien Andersens søn, der blev medicinfri med boligventilation fra Danfoss Air.

95% af varmen fra udsugningsluften genanvendes. Det er derfor mere energivenligt end at åbne vinduer, der lukker varmen ud. Samtidig filtreres støv, trafikos og pollen inden indblæsning, så du kun får frisk luft ind.

Boligventilation kan monteres i alle boligtyper med tilskud fra Bygningspuljen på op til 21.000.

Den nemmeste måde at energirenovere dit hjemDanfoss_2.jpg

Danfoss Ally™ giver dig alle fordelene ved et komplet smartvarme-system – i én brugervenlig app.

Med Danfoss Ally™ har du helt styr på både radiator- og gulvvarme såvel som din varmeregning. Du kan spare op til 23% på varmeforbruget med de indbyggede spareprogrammer, der automatisk skruer ned for varmen, når du ikke har brug for den.

Reguler varmen uanset, hvor du befinder dig – hjemme eller på farten. Kommer du eksempelvis tidligere hjem end planlagt, kan du med Danfoss Ally™ App sørge for, at hjemmet er varmt, når du træder ind ad døren. Eller du kan stemmestyre via Google Home og Amazon Alexa.

Vejen til et bedre indeklimaMetro_2.jpg

Ved du, om du har et godt indeklima derhjemme? Hvis du oplever et eller flere af de følgende fem tegn, bør du måske overveje at lave nogle ændringer:

1. Fugt i vinduesområderne og mørke rander i vindueskarmen

2. Skjolder eller skimmelsvamp på væggen

3. Dårlig lugt

4. Du eller din familie bliver tit ramt af allergi eller sygdom i luftveje og slimhinder

5. Du eller din familie har ofte hovedpine, svært ved at koncentrere jer eller er trætte

Men hvad kan du helt præcist gøre? Du kan fx starte med at læse Genvex’ guide om optimering af luftfugtighed. Se med her.

Miljøvenlig varme og varmt vand i klassisk designMetro_1.jpg

Luft-vand-varmepumper og jordvarmepumper er allerede nu gode investeringer i fremtiden. De er et bæredygtigt alternativ til olie eller gas og kan typisk tjenes hjem på bare 5-10 år.

METRO THERM har mere end 30 års erfaring i produktion af kvalitetsvarmepumper tilpasset de særlige krav, som det danske klima stiller. Alle varmepumperne ligger desuden i energiklasserne A til A+++.

Som et ekstra plus er der netop åbnet en ny tilskudspulje - så der er masser af gode grunde til at vælge en varmepumpe fra METRO THERM.

Få tilskud til energirenoveringenRockwool.jpg

Nu kan du spare på varmeudgifterne, få et bedre indeklima uden træk og kolde vægge og øge værdien af din bolig. Og vælger du at energirenovere på den rigtige måde, så kan du ovenikøbet få tilskud til det!

Med en velisoleret bolig sparer du både miljøet for CO2, samtidig med at du får en lavere varmeregning. Du kan søge tilskud fra Energistyrelsens bygningspulje – og gavne både din pengepung og den grønne omstilling af Danmark.

På tilskud.rockwool.dk kan du blive klogere på den nye tilskudsordning og få styr på processen.

Blæs ikke på miljøetSaint.jpg

Det er rart at opholde sig i et varmt, velisoleret hus. Det bidrager til komforten i din bolig, at du kan opretholde en jævn og behagelig indetemperatur og at dine udgifter til opvarmning bliver lavere.

Hvis du efterisolerer, og du kan svare ja til, at det produkt du vælger:
• er uden tilsætning af brandhæmmere og skimmelmidler?
• ikke er fugtfølsomt?
• er isolering i bedste brandklasse?
• der er adgang til miljø- og sundhedsoplysninger?
• hovedsageligt består af genbrugsglas?

Så har du taget et trygt og sikkert valg for dig, din familie og dit hjem!

Samtidig bidrager et godt isoleret hjem til FN's 17 verdensmål. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bæredygtighed, Klima og Boligkøb