Mellemgangen blev til en flot havestue med orangeri-stemning
Foto: Christian Petersen

Mellemgangen blev til en flot havestue med orangeri-stemning

Se hvordan mellemgangen blev til minidrivhus.

Mellemgangen blev til minidrivhus
Når ens store drøm om et drivhus fyldt med tomatplanter ikke er gået i opfyldelse endnu, må man være opfindsom. For Marie Hallundbæk Mikkelsen har det betydet optimal udnyttelse af en glasgang, der forbinder to afdelinger i huset.

Det lyse orangeri-agtige rum er skabt af en tynd stålkonstruktion og glas og er i direkte forbindelse med familiens køkken, hvilket bringer masser af lys og frodighed inden døre. Samtidig er der udgang til en lille terrasse, som forøger følelsen af, at naturen er trukket ind i hjemmet. Det er her, Marie har sine krydderurter og sine citrusplanter, og det er her, hun har mulighed for at forspire i løbet af det tidlige forår – alt sammen dejlig tæt på køkken og madlavning. En stol står strategisk placeret i en dejlig solkrog og indbyder til en stille pause, med kig til haven og mulighed for at tage forskud på foråret eller forlænge fornemmelsen af sommer.

Orangeri
Den mellemgang, der forbinder husets to afdelinger, er på kreativ vis omdannet til en lille havestue med orangeri-stemning.

Basilikum og citroner – der ellers ikke er meget for vores nordlige breddegrader – trives godt i det lille orangeri. Lerkrukker og den rå stålramme er med til at understrege fornemmelsen af drivhus.

Den lille mellemgang har udgang til familiens terrasse og have. En fin overgang mellem ude og inde.

IDE: Har du hverken have eller havestue, så skab den samme fornemmelse i en solrig vindueskarm. Krydderurter, citrusplanter osv. trives nemlig fint inden døre.

Minidrivhus-drømme

Vil du også gerne plukke citroner af egen avl, men har du ikke plads til et stort drivhus? Gå ind på moreland.dk, og se de mange muligheder for at få et minidrivhus eller et vægdrivhus.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Drivhus