Sparegris
Foto: Getty Images Her guider vi dig til 7 nemme måder, du kan spare penge i det daglige.

7 sikre måder at spare penge på

Der kan være mange penge at spare i det daglige budget, hvis bare man tænker sig lidt om. Her guider vi dig til 7 nemme måder, du kan spare penge på derhjemme:

Rygning

Ryger du, så kvit cigaretterne. Udover at du opnår en helbredsmæssig gevinst, så sparer du også mange penge. Ryger du for eksempel en pakke cigaretter om dagen til 40 kroner stykket, sparer du på årsbasis 14.600 kroner, hvis du stopper med at ryge.

Madplan

Lav en madplan, og hold dig til den, når du køber ind. Så undgår du at bruge penge på impulsindkøb eller en hurtig omgang takeaway. Prøv f.eks. ALT.dks populære madplaner, som du finder lige her.

Køb brugte ting

Køb så vidt muligt brugte ting. Ofte kan du finde helt nye ting til den halve pris, eller du kan finde gamle møbler med smuk patina.

LÆS OGSÅ: 6 myter om at spare penge

Forsikringer

Tjek løbende om den forsikring, du har, er den billigste og bedste, og om den dækker det, du har brug for. Det kan være, at du er overforsikret og betaler for meget for nogle ydelser, du ikke har brug for. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne tilbuddene hos 19 forskellige selskaber.

Skift dine pærer

Skift til LED-pærer i hele huset. Så sparer du penge på strøm, og du sparer penge på pærer, fordi de sjældent skal udskiftes. Vælg også den bedst energimærkede fryser og ditto køleskab og lignende hårdehvidevarer, så du holder udgifterne til strøm helt nede. Som en bonus er et mindre strømforbrug godt for miljøet.

LÆS OGSÅ: Hvilken pære skal du vælge: Halogen, spare eller LED?

Sælg dine ting

Sælg de ting, som du ikke bruger mere. Ofte har vi ting liggende, som bare samler støv, og som du kan få gode penge for. Du kan sælge tingene på Den Blå Avis, på et af de mange loppemarkeder landet over eller i en af de nye haller, hvor du køber dig til en fysisk stand i en vis periode. Her sælger hallens ejer tingene for dig. Se for eksempel Reshoppit.dk, der ligger i Silkeborg.

Tandlægen

Står du overfor en stor behandling hos tandlægen, så kan det godt betale sig at forhandle om prisen. Det kan spare dig mange penge, og det er helt legalt at gøre.

Vidste du...

... at i gennemsnit forbruger en husstand for 306.100 kroner om året.

Kilde: Danmarks Statistik

Se, hvad vi ellers skriver om: Økonomi