Mobil vand
SPONSORERET indhold

Vand i mobilen: Sådan redder du den

Har du én gang prøvet at tabe din mobiltelefon i toilettet eller oplevet, at skærmen er begyndt at dugge, fordi den har fået for meget rusk og regn i jakkelommen, så ved du, at hurtig førstehjælp er påkrævet.

Af:: Jeanette Vestergaard Foto: Getty Images
26. jan. 2020 | Bolig | Hjemmet

Det er vigtigt at passe ekstra godt på din telefon i regnvejr og på strandturen. Her kan du læse, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude og mobilen har fået vand.

Sådan yder du førstehjælp til din vandskadede mobil

  • Fjern straks mobilen fra vandet.
  • Sluk mobilen og fjern batteri, cover og kort. SIM- og hukommelseskort tåler vand relativt godt, men det er bedst at tage dem ud og tørre dem.
  • Brug håndklæde og papir og prøv at få så meget vand som muligt væk.
  • Læg telefonen på en lun radiator, så vandet kan løbe ud og fordampe. Har du ingen lun radiator, kan du bruge en føntørrer, men kun ved meget svag varme, da plastikken ellers risikerer at smelte.

Giv mobilen tid

Husk at lade mobilen hvile i mindst 24 timer. Gerne det dobbelte. Og undlad at teste om der er liv i den undervejs. Så er det blot at krydse fingre for, at mobilen har klaret den hårde medfart. Kontakt en reparatør, hvis ikke det er tilfældet.

Sådan undgår du fugtskader

Hold altid telefonen adskilt fra vådt eller fugtigt tøj. Læg din mobiltelefon i en lomme, der ikke kan blive fugtig af regn eller sne – evt. i en plasticpose, der kan lukkes helt.

Tænk dig om

Lad være med at lægge din telefon på udsatte steder – og tænk over, om du skal investere i et vandtæt kamera på badeferien frem for at bugsere telefonen med på første revle for at tage billeder.