Her er møbelfirmaet du skal kende, hvis du går op i bæredygtighed

Her er møbelfirmaet du skal kende, hvis du går op i bæredygtighed

Hvis du står for at skulle udskifte din gamle sofa, og dit hjerte banker for mere bæredygtighed, så er danske Sofacompany et bekendtskab, du bør gøre dig.

Sofaen er udtjent efter årevis af gode snakke, hyggestunder, diskussioner og fladen ud, måske suppleret af børn, der har hoppet i den, slået kolbøtter i den, spildt i den, og sågar kæledyr, der er kommet til at kradse lidt i den også. Eller måske kunne du bare virkelig godt tænke dig en ny, lækker en af slagsen. Men hvordan harmonerer det med manges ambitioner om også at leve mere bæredygtigt og træde tilbage fra brug og smid væk-kulturen? Faktisk bedre, end man skulle tro, hvis man ellers træffer nogle bæredygtige valg. Og i Danmark kan vi bryste os af at have et møbelfirma, der er hamrende ambitiøst, når det kommer til at agere og producere bæredygtigt, nemlig Sofacompany.

Bæredygtige møbler batter på CO2-regnskabet

Hvabehar, tænker du måske, mens du går og grubler du over, hvordan du kan gøre din families CO2-aftryk mindre. Men den er altså god nok. Dit almindelige, materielle forbrug et rigtig godt sted at sætte ind. Faktisk kommer omkring 25 procent af den danske CO2-udledning fra vores forbrug af ting og sager såsom tøj, elektronik og møbler, viser en rapport fra den grønne tænketank, Concito. Derfor er der virkelig noget at hente, hvis vi formår at træffe grønnere valg, når vi trænger til nyt i denne kategori.

Sofacompany står for møbelproduktion med respekt og omtanke

Danske Sofacompany har de senere år udmærket sig ved være med til at træde de bæredygtige fodspor, vi alle bør følge. Det danske møbelbrand tænker grønt og bæredygtigt i alle facetter og forsøger at indarbejde det i så mange lag som muligt. For eksempel har Sofacompany til huse i en nul-energi bygning, de emballerer i bobleplast af genanvendt plast, bruger træ fra certificerede, bæredygtige kilder, benytter sig af CO2-neutral transport af varer, og står nu også klar med en mere bæredygtig sofa, hvis tekstil er fremstillet af 98 procent genanvendte plastikflasker med sofaen Astha Cura.

Tekstbillede 4 (600x600).gifAnna sofa med aftageligt betræk fås i seks flotte farver.

"Vi er selvfølgelig meget stolte af at have produceret en sofa med tekstiler af genanvendt plast, og vi er også allerede i gang endnu flere initiativer. Et af vores mål er, at størstedelen af vores tekstiler skal være bæredygtige – enten lavet af bæredygtige materialer eller af genanvendte materialer", siger Andre Stahmer, driftsdirektør hos Sofacompany.

Vidste du… At når man køber en Astha Cura sofa, går 2 % af prisen ubeskåret til organisationer, der arbejder for at minimere skaden af plastik?

En bæredygtig rejse – vil du med?

Selvom Sofacompany allerede er et dansk brand, vi kan være stolte af, slår de ikke ud med store armbevægelser over deres bæredygtige bedrifter endnu.

"Vi er ydmyg omkring vores indsats. Der er stadig lang vej endnu, og vi er meget bevidste om, at vi kun er i begyndelsen af vores bæredygtige rejse", siger Andre Stahmer og fortsætter:

"Noget af det vigtigste, vi gør, er at kommunikere vores indsats og visioner ud og at være i konstant dialog med forbrugerne omkring bæredygtighed. Drivkraften bag vores målsætning om bæredygtighed handler ikke om profit i kroner og ører – det handler om at ville gøre en forskel og tage ansvar for den verden, vi er en del af. En forskel vi alle profiterer af, hvis lykkes", siger Andre Stahmer.

4 tips til et mere bæredygtigt sofakøb

Går du i tanker om at anskaffe dig en ny sofa, så prøv engang at tænke bæredygtighed med ind processen med disse fifs. Forhåbentligt vil det ikke bare sikre dig en endnu bedre sofa, det vil også gavne miljøet.

 1. Gå efter et kvalitetsprodukt
  En af de mest bæredygtige ting, du kan gøre som forbruger, er at stile efter møbler af høj kvalitet, som vil holde i mange år. En gennemsnitlig sofa har en levetid på omkring 10 år. Men der er masser af gode eksempler på sofaer, der holder 15 og 20 år, og det er i sig selv mest bæredygtigt at forbruge mindre.
 2. Gå efter certificerede materialer
  Der er mange elementer i en sofa, du kan ønske bæredygtige og certificerede, hvilket vil gøre din sofa endnu mere miljøvenlig og grøn. Tænk bare på sofaens betræk, indfarvningen af tekstilet, trærammen, skummet i selve sofaen og sofabenene. Mange bække små, gør en stor å.
 3. Vælg aftageligt betræk
  Kan betrækket tages af? Det betyder faktisk noget! Det er langt mere bæredygtigt at kunne vaske eller skifte betrækket på sofaen, end det er at skulle skifte en hel sofa, når den bliver slidt eller grim med tiden.
 4. Se på det fulde billede af din kommende sofa
  Delelementerne skal gå op i en højere enhed, hvis dit sofakøb virkelig skal være maksimalt bæredygtigt.  Gå derfor efter en sofa, der både er af høj kvalitet og har lang levetid, som samtidig er fremstillet så bæredygtigt som muligt. Det gælder i øvrigt ikke kun din sofa – det gælder alle dine møbelkøb.

Kilde: Andre Stahmer, driftsdirektør hos Sofacompany.

Tekstbillede 2 (614x367).jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Møbler