Hvide forvandlinger

Foto: Rikke Bjurstrøm

Hvide forvandlinger

Hvide forvandlinger

Se her, hvordan du kan forvandle helt almindelige ting til lækkert hvidt design til din bolig – og have det sjovt samtidig!

Tegn selv vasen

Hvorfor bruge penge på designvaser, når du nemt selv kan kreere en smuk en af slagsen? Her blev 48 gamle blyanter og en tom dåse til en fin hvid vase!
Du skal bruge:
ca. 48 blyanter og farveblyanter i forskellige tykkelser og længder, panokittlim Quick (fra Panduro Hobby), hvid spraymaling og 1 tom, ren dåse.


Sådan gør du: Læg dåsen ned, og lim 4-5 blyanter på den med lidt lim i begge ender. Sørg for, at blyanterne flugter med dåsens bund. Lad limen tørre, og fortsæt så med de næste 4-5 blyanter. Når du har limet blyanter på hele vejen rundt, og limen er tør, spraymaler du vasen hvid – også på indersiden. Vasen skal sandsynligvis have mange lag spraymaling, og husk at lade malingen tørre imellem hvert lag.

Snebolde i stuen

Inspireret af en dyr designerlampe, Bubbles af Jaime Hayon, har vi limet vatkugler på en lampe og skabt en skøn lille sneboldkamp i stuen. Stoffet på væggen er fra Marimekko.
Du skal bruge: 1 høj, tynd bordlampe, 1 hvid lampeskærm (begge dele kan fås i f.eks. Ikea), vat- eller styroporkugler (fra Panduro Hobby), panokittlim Quick (også fra Panduro Hobby), hvid vandbaseret maling og pensel.

Sådan gør du: Start nederst med at lime et “fundament” af store kugler på lampefoden. Lad limen tørre, og fyld derefter alle hullerne med mindre kugler i forskellige størrelser. Arbejd dig opefter, og husk at sætte nogle store kugler ind imellem de mindre. Afsæt tid til kun at fylde et stykke ad gangen ud på lampen, hver “etage” skal nemlig have lov til at tørre, så kuglerne ikke falder af. Når lampen har den ønskede form og er helt tør, kan du male den med hvid maling.

Stole blev til bænk

En hvidmalet bænk er en uundværlig klassiker i haven, når du skal nyde sensommerens sidste solstråler. Vi byggede denne sammen af tre ens stole fra et loppemarked.
Du skal bruge: 3 ens stole med lige ryg, brædder, der er lange nok til at nå tværs hen over stolene, når de står ved siden af hinanden, skruer, skruetrækker, fint sandpapir, pensel og hvid udendørsmaling.

Sådan gør du: Tag stolesæderne af. Vask stolene, og slib dem med sandpapir. Mal stolene, og lad dem tørre. Stil nu stolene ved siden af hinanden. Læg et bræt bag dem, og skub dem alle tre hen til brættet, så de står helt lige. Læg de øvrige brædder løst oven på de tre stole. Læg først de to yderste brædder, hvor de skal sidde, og placer derefter resten, så der er lige stor afstand imellem dem. Marker med blyant og lineal, hvor brædderne skal saves over i enderne, så bænkens sæde får den ønskede vinkel i siderne. Marker også, hvor de skal sidde. Tag brædderne af, og sav dem til. Læg dem på igen en efter en, og skru dem fast med 8 skruer pr. bræt. Skru skruerne godt ned i træet, så de ikke stikker op, når bænken er færdig. Mal nu bænkesædet, og lad det tørre. Slib med sandpapir, og mal igen. Gentag, til resultatet er pænt.

Mæh, mæh lille lam

Hent naturen ind i stuen! Pelsklædte møbler er hotte nu, så her har vi tryllet et lille bord om til en lodden og lækker skammel i lammelook. Med sine runde former er skamlen både sød og sej og passer til omtrent alle indretninger.
Du skal bruge: 1 lille bord eller skammel – vi brugte et ældre lille Ikea-bord til at lave skamlen med, men en gammel taburet eller et andet lille bord med runde ben kan sagtens bruges. 1 lammeskind (dette er fra Ikea), pladevat, hæftepistol og saks.

Sådan gør du: Læg skamlen/bordet med bordpladen/ sædet nedad på bagsiden af skindet. Klip skindet til den samme form, men større, så der er ekstra skind at bukke om på undersiden af bordet/skamlen og samtidig også er plads til pladevat imellem skind og bord/skammel. Klip pladevat i samme størrelse som bordpladen/ skamlens sæde. Klip så mange lag, der er plads til imellem skind og bord/skammel, men så skindet stadig kan nå omkring kanten. Hæft skindet fast under bordet/skamlen.


Tips:
Vil du bevare skindet hvidt og smukt, så imprægner det med tekstilspray, og støvsug det ofte.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY

610x200_woordy_dmjpg.jpg