IKEA særkollektion Art Event

Foto: IKEA Den smukke væglampe er designet af Sabine Marcelis, og den kunstneriske vase er designet af Stefan Marx.

Ny IKEA-særkollektion: Kan kunst og hverdag smelte sammen?

”Kunst hver dag for alle” – det er mottoet bag IKEAs nye særkollektion Art Event, der lanceres for sjette gang i håbet om at forene kunst og hverdagspraktik i hjemmet.

Kunst og praktik kan sagtens gå hånd i hånd.

Det mener IKEA, der – for sjette gang – lancerer særkollektionen Art Event, som har til formål at sløre grænserne mellem kunst og funktionelt design.

IKEA har indgået et samarbejde med fem kunstnere og designere, der i alt har skabt 10 genstande – blandt andet en lampe og et ur – der både kan inspirere kunstnerisk og bruges praktisk i hjemmet.

”Før i tiden var der en meget skarp grænse mellem kunst og design. Med denne kollektion ønsker vi at vise, at det at være kunstner eller designer ikke fastholder dig i én boks – du kan sagtens arbejde inden for de forskellige felter og forene dem. Art Event er en kollektion af kunst, der er for alle, og som er skabt til at blive brugt. Alle genstandene har en funktion og er nyttige i hjemmet, samtidig med at de er et kunstnerisk indspark i din indretning derhjemme,” fortæller Henrik Most, kreativ leder i IKEA, i en pressemeddelelse.

Ny vision: ”Kunst hver dag for alle”

IKEA Art Event 2021 er stablet på benene i samarbejde med de fem kunstnere og designere: Daniel Arsham, Gelchop, Humans since 1982, Sabine Marcelis og Stefan Marx.

”Hver kunstner har sin egen vision for deres genstand, der fører det fra det ordinære til det ekstraordinære,” siger Henrik Most i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Fra Daniel Arshams vision om at skabe “diskrete manipulationer”, som du måske ikke straks bemærker til Sabine Marcelis vision om, at hendes design skaber ”et øjebliks forundring” og fremkalder en følelsesmæssig reaktion og nysgerrigt engagement. Art Event viser fremtiden for, hvordan man kan leve med kunst – hvor det kan bruges såvel som reflekteres over. Der er ingen grænser i IKEAs nye vision: kunst hver dag for alle.”

Se den nye kollektion her:

Ikea Daniel Arsham ur 249 kr.
Daniel Arsham ur 249 kr.
Ikea Stefan Marx tæppe 229 kr.
Ikea Stefan Marx tæppe 229 kr.
Ikea Stefan Marx vase 99 kr.
Stefan Marx vase 99 kr.
Ikea Sabine Marcelis LED væglampe Ø30 til 249 kr. og Ø40 til 299 kr.
Sabine Marcelis LED væglampe Ø30 til 249 kr. og Ø40 til 299 kr.
Ikea Gelchop LED lampe 229 kr.
Gelchop LED lampe 229 kr.
Ikea Gelchop LED bordlampe 299 kr
Gelchop LED bordlampe 299 kr
Ikea Humans since 1982 vægdekoration fra 129 kr. - 299 kr.
Humans since 1982 vægdekoration priser fra 129 kr. - 299 kr.

Den nye kollektion kan købes i IKEA-butikker og online til maj.

Se, hvad vi ellers skriver om: IKEA og Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg