Jonas sprøjtemalede IKEA hack

Foto: Tia Borgsmidt

Pift dit køkken op med dette smarte IKEA-hack

Jonas havde allerede renoveret sin lejlighed fra a-å, da han satte sig for at tegne et sommerhus i Odsherred, og erfaringerne fra lejligheden havde han glæde af, da han skulle vælge køkken.

Jonas havde mange ideer og tog sig god tid til at tegne køkkenet. Han ville gerne skabe et unikt udtryk på så lille et budget som muligt, og det meste har han lavet selv for at holde budgettet på 35.000 kr. eksklusiv hvidevarer. Køkkenet er placeret i åben forlængelse af spisestuen og stuen, og gennem de store vinduespartier er der udsigt til terrassen og haven.

– For mig er køkkenet sommerhusets centrale torv, og her kan jeg og mine gæster hygge os med et glas i hånden, mens jeg forbereder maden, fortæller Jonas. Jeg valgte et Ikea Method køkken med Veddinge låger, som jeg fik sprøjtemalet mørkeblå hos en autolakerer. Væggene malede jeg også blå, og af resterne fra birkefinéren, der indrammer køkkenelementerne, har jeg lavet en hylde til keramik og knager til viskestykker.

Sprøjtemalet IKEA hack.
Væggene er malet med Deco Blue fra Jotun, og køkkenet er et Ikea Method køkken med Veddinge låger, som er sprøjtemalet i farven NCS S 7010-R90B. Spisebordet er købt hos Hesselholm plankeborde. Lyfa-pendlerne og stolene er genbrugsfund.

– Det var vigtigt for mig at få farver i køkkenet som en kontrast til det lyse gulv, og jeg valgte blå, som er himlens og havets farve. Det virkede oplagt, nu jeg bor midt i naturen og er tæt på vandet. Det er farverne og kontrasterne, der gør hele forskellen og som får detaljerne til at træde frem i mit køkken, fortæller Jonas.

Endevæggen i kogenichen er malet med Blåis fra  Jotun, og siderne er beklædt med birkefinér. Hylden  er et DIY projekt og de østtyske industrilamper er fra  genbyg.dk. Kopperne har Jonas købt med hjem  fra Bornholm, hvor han ofte kommer.
Endevæggen i kogenichen er malet med Blåis fra Jotun, og siderne er beklædt med birkefinér. Hylden er et DIY projekt og de østtyske industrilamper er fra genbyg.dk. Kopperne har Jonas købt med hjem fra Bornholm, hvor han ofte kommer.
Sprøjtemalede låger, linoleumsbordplade og birkefinér  i skøn forening. Grebene er købt hos retrovilla.dk.
Sprøjtemalede låger, linoleumsbordplade og birkefinér i skøn forening. Grebene er købt hos retrovilla.dk
Bordplade i Jonas køkken.
Bordpladen er lavet hos bordpladebutik.dk og består af birkekrydsfinér beklædt med linoleum. De sorte loftlamper over køkkenøen er fra Arigato. Billedet er et træsnit fra Stories in Structures.
Knage Jonas køkken.
Knagen til viskestykket har Jonas lavet af en stump birkefiner, der er fæstnet på væggen ved hjælp af en skrue og en klat lim.
Stel hos Jonas.
Stellet er købt i en lokal genbrugbutik til 2 kr. pr. tallerken.
Hylde i Jonas sprøjtemalede IKEA hack.
Hylden er et DIY projekt af birkefinér, der var i overskud. Ideen fandt Jonas på, da han manglede et sted til sine yndlingskopper. Lampen er købt hos Genbyg.

Hvem, hvad og hvor

Hvem: Jonas, 28 år, projektleder hos DR.

Hvad: Sprøjtemalet Ikea køkken i et nybygget sommerhus.

Hvor: Odsherred.

Se, hvad vi ellers skriver om: Køkken, Boligindretning og IKEA

610x200_woordy_knap2.jpeg