Kaya Brüel: "Vintagefund gør dig unik på den røde løber"
Foto: anitta behrendt Kaya Brüel: "Vintagefund gør dig unik på den røde løber"

Kaya Brüel: "Vintagefund gør dig unik på den røde løber"

Tasker, sko og jakker må gerne koste lidt ekstra, mener sanger og skuespiller Kaya Brüel, 40, der til gengæld foretrækker genbrugskjoler på den røde løber. De sikrer nemlig, at der aldrig kommer en anden i samme outfit.

Hvordan vil du beskrive din stil?
Til hverdag enkel og simpel, og ved festlige lejligheder skejer jeg lidt mere ud og har ofte en kjole på. 50'er snittet med de kurvede former klæder mig bedst. Men da jeg i mit arbejde altid skal dresses op eller i kostume, er jeg ret nedtonet i min dagligdag.


Vintagetoppen her med pailletter fra butikken Prag bruger Kaya især, når hun optræder. Skoene er fra Zara.

LÆS OGSÅ: Designer - Derfor går jeg i basisfarver

Hvad har du meget af i dit klædeskab?
Jeans, skjorter og alt for mange gamle, men behagelige Nørregaard T-shirts. Og så er jeg ret vild med at købe second hand, som er godt, dels hvis man ikke har råd til at købe de dyre designer kjoler, men også hvis man vil gardere sig mod at møde en i samme kjole til en fest eller på den røde løber.

Hvad er et godt køb?
Støvler og tasker er den slags, jeg godt kan finde på at bruge mange penge på. Det er holdbart i mange år, og hvis det er et kendt mærke, kan man altid sælge det igen senere hen. Personligt er min bedste investering mit vintage Rolex ur fra 1956. Det taber ikke værdi på samme måde som andre ting kan gøre det, særligt ikke når det går hen og bliver antikt.


Rolex-uret og flere af Kayas andre yndlingssmykker

Hvad er dit seneste køb?
Jeg fyldte 40 i august, og jeg synes det er på tide at få i en rigtig diva-pels, der både kan holde mig varm, men også gøre sig godt, når jeg skal være ekstra fin. Jeg har valgt at få speciallavet en meget smuk ulvepels af canadiske ulve fra mærket CAAN af Annika Hueg Kærså. Jeg kan godt lide tanken om, at pelsen er fra et dyr, der har levet godt, og at den er et unikum og helt min egen, når det nu skal være.


Ulvepelsen fra CAAN

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard "Jeg er ikke en jeanspige"

Hvad bliver dit næste køb?
De sidste par måneder med udsalg har jeg købt en masse skønne ting. Så lige nu synes jeg, at jeg har alt og kan ikke komme på noget. Men måske skulle det være en smuk clutch, når jeg nu har fået en fin pels?Hvad er et typisk hverdags outfit for dig?

Et par jeans, en bluse, en sweater og et par støvler, enten med høj hæl, som f.eks. Acne's Pistol-boot, der er til at gå i en hel dag. Ellers er jeg ret glad for mine Marc Jacobs "bamse" støvler med kile hæl, som jeg købte sidste år og næsten har slidt helt ned. De passer til alt, og så er det som at have sine hjemmesko på hele dagen.

Dine 4 bedste stiltip?
1. Find ud af, hvad der klæder dig og undgå fejlkøb
2. Invester i tasker, støvler, jakker – der holder sin værdi længe
3. Køb bukser og toppe på budget og miks med dyre accessories (tippet der altid holder)
4. Gør gode kup til fest i genbrugsbutikker

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Stil, Secondhand og Vintage