Kaya Brun teenageværelse indretning

Foto: Anitta Behrendt

Her er teenageværelset, alle vil ha’: ”Reaktionerne er fyldt med både overraskelse og begejstring”

På loftet i familiens villa i Dragør har 15-årige Kaya Brun indrettet en drøm af et værelse i nøje udvalgte kulører. Med hendes særlige blik for kompositioner og næse for at opstøve gode genbrugsfund er rummet under loftbjælkerne blevet til en teenageafdeling af den helt særlige slags.

Da Kaya skulle konfirmeres, var et af hendes højeste ønsker et kløvertapet fra Svenskt Tenn, som hun havde set hjemme hos sin mors veninde. Et ret utraditionelt konfirmationsønske, men 15-årige Kaya følger med i hvad der sker på indretningsområdet, og hun har overordentlig godt styr på farver, former og indretning i det hele taget. Da hun sammen med sin familie for nogle år siden rykkede fra ét hus i Dragør til et andet, fik hun mulighed for at indrette et nyt værelse helt fra bunden. Et loftrum på 45 kvadratmeter med skrå hvidmalede vægge og parketgulv.

– Da jeg fik at vide, at vi skulle flytte, gik jeg straks i gang med at kigge på Instagram og Pinterest efter inspiration og møbler. Jeg havde en ide om at starte forfra med indretningen, så det blev noget helt andet end mit tidligere værelse, og jeg vidste, der skulle være mange farver, fortæller Kaya.

Kaya Brun teenageværelse
Kaya Brun er 15 år og går i 9. klasse i Dragør, hvor hun bor sammen med sine forældre og lillebror.
Kaya Brun teenageværelse
Stolen og lampen er fra @saerligtsamlet. Skamlen er et loppefund, som Kaya har spraymalet. Plakaten er fra @curated_copenhagen. Den røde glaspære er loppefund fra Kræmmergården i Dragør.

Fantasifuldt og farveopdelt

Det før helt hvide loftrum med parketgulv er ikke til at kende efter Kaya har givet det en farverig makeover. Rummet er aflangt med et vindue i hver ende, og faktisk er det et lidt svært rum at indrette, men det havde Kaya en løsning på.

– Jeg ville dele værelset op i zoner og adskille sove- og stueafdeling ved hjælp af farver. Min plan var, at værelsets ene side skulle være i blå farver og den anden side lyserøde farver, og så har min mor hjulpet mig med at kigge på farvekort, fortæller Kaya. Og det er ikke tilfældigt, at det er mors mening der tæller, Kayas mor Trine Brun har nemlig den farverige Instagramprofil @nittenfirser, hvor man tydeligt kan se at æblet ikke falder langt fra stammen.

– Min mor er også kreativ og elsker loppefund. Vi tager tit i genbrug sammen og leder efter keramik, bøger, patchwork og meget mere. Hvis vi er på ferie, skal vi også altid besøge de lokale genbrugsbutikker, og så må min far og min lillebror altid vente utålmodigt på os, smiler Kaya.

Kaya Brun teenageværelse.
For at kunne sidde blødt i læsekrogen i vinduet har Kaya fået skåret en madras på mål og betrukket den med uldstof. Puderne er fra Smukt Brugt på Amager og koppen er fra Nørr & Leo Studio.

Imponerede gæster

Med egne idéer og hjælp til det praktiske har Kaya fået skabt netop den farverige helhed, som hun havde i tankerne, med flere zoner i det aflange loftværelse, hvor der nu både er stue, soveværelse og kreaafdeling.

– Jeg har ikke haft den store indflydelse på det praktiske, men i stedet kommanderet rundt med min far, som har været sød til at hjælpe med reoler og ophæng på væggene, smiler Kaya. Reaktionerne når andre ser loftrummet første gang, er også fyldt med både overraskelse og begejstring.

– Det er fedt at vise mit værelse frem, fordi jeg selv er så glad for det. De er altid meget imponerede og sætningen: Det er jo en hel lejlighed, du behøver slet ikke at flytte hjemmefra, har jeg hørt mange gange. Det glæder mig at andre også synes det er pænt med farverne og indretningen. Det gør mig da lidt stolt, slutter Kaya.

Kaya Brun teenageværelse.
Kaya er ordensmenneske, så det er ikke længe perlerne får lov at ligge fremme på arbejdsbordet. Så snart hun er færdig med dem bliver de sirligt pakket væk i små bokse. Lampen og papmachémasken er fra Hay.
Kaya Brun teenageværelse.
I reolen står mange af Kayas vintagefund i klynger. De fleste ting har hun fundet i genbrugsbutikker, men maskerne og lysestagen er fra Hay ligesom reolen. De japanske kokeshidukker er købt på etsy.com. Lignende kan købes i Butik Centrum på Amager, hvor Kayas mor arbejder.
8.jpg
Loftrummets to hovedzoner er adskilt af et karryfarvet felt, som går fra gulvet og henover loftet, hvilket skaber en farverigt 3D-effekt i rummet. Plakaten på væggen er fra Curated Copenhagen og det store K, som Kaya har malet i samme farve som den mørkeblå væg, er fra vintage butikken Von Otto i Nordjylland. Linoleumsgulvet hedder Marmolium Click og er fra Forbo.
Kaya Brun teenageværelse.
I den ene ende af det aflange loftrum har Kaya indrettet en stueafdeling med bærfarvede vægge og en karryfarvet sofa, som går i et med linoleumsgulvet. Den samme tone har hun brugt på den bærende loftbjælke for at skabe en helhed. Sofaen er fra SofaCompany og sofabordet, som er fundet på dba.dk er designet af Sven Ellekær. De grafiske værker er af Richard Mortensen.
Kaya Brun teenageværelse.
Kaya er allermest tilfreds med sengehjørnet, fordi hun godt kan lide både farverne og kombinationen af mønstre med stringente striber, kløvermotiver og de sirligt syede patchworkmønstre. Det gule vægtæppe og kløvertapetet er fra Svenskt Tenn og sengetæppet er et meget heldigt fund fra dba.dk. Bakkebordet er fra Ikea og Murano-glaslampen er købt hos @saerligsamlet på Instagram. Sengetøjet er fra Hay.

Hvem og hvor?

Hvem: Kaya Brun, 15 år, går i 9. klasse.

Hvad: Loftrum på 45 kvm. i familiens villa.

Hvor: Dragør

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg