Klassisk, men provokerende – Christian Dells lamper er i høj kurs
Foto: Everclassic.com Sakselampen fra Dell

Klassisk, men provokerende – Christian Dells lamper er i høj kurs

De fleste kender hans lamper, og rigtig mange drømmer om at eje en. De velkendte Christian Dell-lamper er super populære, og priserne er stigende.

Dells overdimensionerede skærme og de mange super flotte farver er dragende og passer ind i den moderne indretning. De udstråler noget klassisk, men er samtidigt også provokerende i deres meget markante udformning. En perfekt sammenblanding.

 

Lampernes prisniveau begynder ved ca. 1500 kroner, men kan også koste mange tusinde kroner. De forholdsvis opnåelige priser skal også ses som en del af forklaringen på den voldsomme popularitet. Hvis man ikke går så meget op i, om skærmen har en bule eller to, så kan man være heldig at anskaffe sig en Dell-lampe til under 1000 kroner. 

Du kan evt. finde dig en Dell-lampe på EVERCLASSIC.COM, hvor priserne starter ved 1500 kroner. 

Hvem var Christian Dell?

Christian Dell (1893–1974) var en af Tysklands største designere og manden bag de fantastiske KAISER Idell-lamper. Han var egentlig uddannet sølvsmed og formand for designskolen Bauhaus’ metalværksted, hvor han revolutionerede designstilen.

 

Men det var først efter tiden hos Bauhaus og metalværkstedet, at den tyske designer fandt sit endelige kald. I 1926 tegnede Christian Dell lamper for den tyske lampefabrik, Gebr. Kaiser & Co., og i 1936 ramte han plet, da han designede bordlampen 6631 Luxus. Lampen bliver topmodellen i KAISER Idell-serie og er i dag stadig symbolet på præcis, tysk design.

 

Da 2. Verdenskrig brød ud, levede Christian Dell under eksil. Da krigen var ovre, åbnede han en juvelerbutik, hvor han havde sin daglige gang, indtil han trak sig tilbage i 1955. Kaiser Idell-serien har fået sit navn fra den oprindelige producent ”Kaiser”, mens Idell er en sammenblanding af ordet ”ide” og efternavnet Dell.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør, Møbler og Designklassikere