Smukt knyttet net fra Hendes Verden
Foto: Anitta Behrendt

Smukt knyttet net fra Hendes Verden

Smukt knyttet net

Et klassisk indkøbsnet går aldrig af mode - se her, hvordan du selv kan knytte det.

**KNYTTET NET


Materialer:
2 træringe • 1 rulle knyttegarn fra Creativ Company.

Vejledning: Se trin billeder.


Trin 1.
Klip 60 snore a 3 m (30 snore til hver ring). Sæt snorene på ringene, 2 af gangen, fold dobbelt og bind fast med et lærkehoved (form en løkke bagved ringen og træk trådene igennem løkken foran ringen).


Trin 2.
Knyt 8 sømandsknuder på de nu 15 rækker, på begge ringe. Klip et stykke pap 3 cm bredt, til brug som afstandsmål imellem knuderne. Knyt med 2 tråde fra hver knude, indtil nettet sættes sammen ved siderne, skal de yderste 2 tråde, på hver anden række, ikke bruges. Knyt en sømandsknude ved hver samling.


Trin 3.
Når der er knyttet 4 rækker på begge ringe, samles nettet i siderne: Tag 2 tråde fra den ene side og 2 tråde fra den anden side. Knyt de 4 tråde sammen i en sømandsknude, med pap stykket, som afstandsmål. Fortsæt som beskrevet i punkt 2, men nu i ring, hele nettet rundt. Knyt til der er knyttet 12 rækker (eller ønsket længde).


Trin 4.
Saml nu nettet i bunden: Læg nettet så de to halvdele dækker hinanden. Knyt 2 sømandsknuder med 8 tråde af gangen, afslut med en knude af de 8 tråde og klip trådene af ca. 10 cm lange.

Lær at knytte i Hendes Verdens knytteskole

Tip
Du kan bruge en lille skruetvinge eller holderen fra en arkitektlampe til at sætte dit knyttearbejde fast på bordet. Til din prøve er det en god idé at bruge 2 farver tråd, så er  det lettere at se, hvad der sker.

Hendes Verden nr. 25/2011

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY