Kreative flygtninge- og immigrantkvinder står bag ny kollektion for kendt møbelbrand
Foto: Sofacompany Klima, kvalitet og kreativitet: SOFACOMPANY sætter fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed i deres seneste samarbejde med designatelieret SHEworks.

Kreative flygtninge- og immigrantkvinder står bag ny kollektion for kendt møbelbrand

Går du også op i, hvad tingene, du køber, er lavet af, og hvor de kommer fra? Så er der god grund til at tage et kig på SOFACOMPANYs nye samarbejde med de seje og kreative kvinder fra SHEworks Atelier.

I løbet af de seneste år er der sket en ændring i, hvordan vi forbruger. I hvert fald hos mange af os. Vi vil ikke længere blot have det bedste og det billigste, for det betyder faktisk noget, hvor vores mad, tøj og møbler kommer fra.

altdk_trees.jpgIndret med god samvittighed: Siden 2019 har SOFACOMPANY plantet over 187.000 træer i samarbejde med Trees For The Future.

Flere af os er blevet bevidste om, at tingene, vi køber, har været på en lang rejse, før de ender i vores hjem - lige fra skabelsen af materialerne til hænderne, der har lavet dem. Og det sætter store krav til virksomhederne bag.

Derfor eksperimenterer SOFACOMPANY hele tiden med nye måder at forene ansvarlig produktion og smukt design. Senest har de lavet en serie af puder, der sætter fokus på zero waste og at skabe jobs til immigrant- og flygtningekvinder i Danmark. Hvordan? Se med her!

En vej ind på jobmarkedet

SOFACOMPANY har flere gange indgået samarbejder med virksomheder, der har samme mål som dem; at passe på vores planet. Det var derfor oplagt, at nonprofit-organisationen SHEworks Atelier skulle stå bag deres nye pudekollektion.

MicrosoftTeams-image (1).png

Drevet af at gøre en forskel har SHEworks skabt et kreativt socialt netværk for immigrant- og flygtningekvinder, som søger at bekæmpe tekstilindustriens ressourcespild.

Den lille, socialøkonomiske start-up bygger bro mellem design og bæredygtighed – og videre til integration. SHEworks Ateliers fine livsstilsprodukter er nemlig skabt med overskudsmaterialer og designet og produceret af dygtige immigrant- og flygtningekvinder, som ellers kan have svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet i Danmark.

I den nye SHEworks x SOFACOMPANY-kollektion er en stor del af materialerne overskud fra SOFACOMPANYs egen produktion. Det bringer det danske møbelbrand et skridt nærmere visionen om zero waste, samtidig med at de kan udvide sortimentet med noget helt unikt:

Smukke, one-of-a-kind puder, der er med til at skabe jobs for kvinder med skjulte kompetencer.

MicrosoftTeams-image (2).png

Design, der giver mening: Med en fælles kærlighed til design og kvalitet har SOFACOMPANY og SHEworks skabt en unik kollektion af zero-waste puder inspireret af den voksende patchworktrend.

Smukt og kreativt håndværk

I dag er SHEworks Ateliers lokaler i Kolding stedet, hvor kvinder fra lokalområdet, der er immigreret eller flygtet til Danmark, kan styrke deres netværk, udvikle nye færdigheder og bruge deres kreative kompetencer – sammen med andre, der deler samme passion.

Teamet kommer fra vidt forskellige baggrunde, men har alle tilfælles, at de har en stor interesse for design og smukt håndværk. Nogle har arbejdet i kreative fag i årevis i deres hjemland, mens andre lærer håndværket fra bunden af Workshop Manager, Laila, der selv er kommet til landet fra Syrien, hvor hun har brugt symaskine stort set hele sit liv.

Med det in mente kommer det nok ikke som en overraskelse, at de fire pudedesigns, SHEworks Atelier har skabt til SOFACOMPANY, naturligvis også er inspireret af godt håndværk – nemlig patchwork. En teknik, der er helt perfekt, når det kommer til at upcycle forskellige overskydende materialer til nye, cirkulære designs, der kan pynte i ethvert hjem.altdk_SHEworks.jpg

Produceret af overskydende materiale fra SOFACOMPANYs egen produktion er den nye SHEworks Atelier-kollektion ideel for dig, som gerne vil indtænke flere grønne løsninger i din indretning - uden at gå på kompromis med design.

SOFACOMPANY x SHEworks Atelier

Samarbejdet er blevet til fire smukke og unikke pudedesigns i to forskellige styles: ”Mosaic” og ”Tiles”. Alle puder måler 40x60 cm og er håndlavet af de dygtige kvinder fra SHEworks Atelier med restmaterialer fra blandt andet SOFACOMPANYs egen møbelproduktion.

Se hele kollektionen her