Kirsten Fribert sommerhus
SPONSORERET indhold

"Vi havde godt spottet, at der var nogle gode designermøbler, men vi vidste ikke, at de fulgte med huset"

Egentlig var Kirsten Fribert og hendes mand Rasmus på jagt efter en byggegrund til et helt nyt sommerhus. Men så tog de til åbent hus i et sommerhus fra 1967, og på trods af at de kun havde få minutter til at danne sig et indtryk, slog parret til med det samme.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: Anitta Behrendt
03. aug. 2021 | Bolig | BoligLiv

Det var drømmen om et moderne sommerhus, med et fantastisk lysindfald og højt til loftet, der fik parret til at droppe de traditionelle boligannoncer og i stedet gå på jagt efter den perfekte byggegrund. Men så var der lige det her 60er-hus, der var til salg, og nu hvor parret alligevel skulle se på en byggegrund ved siden af, kunne de lige så godt tage et smut forbi.

– Vi kom alt for sent, og havde få minutter til at se huset, inden ejendomsmægleren skulle videre. Så vi småløb rundt i de der blå futter for at nå det. Men vi behøvede heller ikke lang tid for at danne os et indtryk. Fornemmelsen var der bare lige med det samme. Det kom fuldstændig bag på os, og vi glemte alt om vores byggeprojekt, fortæller Kirsten. Hun og Rasmus bød og skrev under inden for kort tid, og stedet blev deres.

Tehætten er et af Kirstens tidligere designs, tekanden er fra Aluminia og krusene er bl.a. fra Rikke Hagen.
Tehætten er et af Kirstens tidligere designs, tekanden er fra Aluminia og krusene er bl.a. fra Rikke Hagen.

Designermøblerne fulgte med

Parret var vilde med husets stil, og arkitekten havde tænkt på alle de ting, som de ønskede sig i et sommerhus. Og med et nyt køkken og sort maling til bjælkerne, fik Kirsten og Rasmus deres drømmehus at holde ferier og weekender i. Som en ekstra sidegevinst fulgte indboet med, og efter at have sorteret en del fra, dukkede gedigne arkitekttegnede møbler som Børge Mogensen loungemøbler og Wegner spisestole frem.

Parret sætter stor pris på de mange skønne designermøbler, der fulgte med huset. Især Wegner-stolene, som de synes passer så flot til huset fra 1967. Rasmus har selv lavet spisebordet, og pendlerne er fra Le Klint. Kirsten har både syet hynderne til Wegner-stolene af marokkanske tekstiler, samt syet og farvet gardinerne i baggrunden.
Parret sætter stor pris på de mange skønne designermøbler, der fulgte med huset. Især Wegner-stolene, som de synes passer så flot til huset fra 1967. Rasmus har selv lavet spisebordet, og pendlerne er fra Le Klint. Kirsten har både syet hynderne til Wegner-stolene af marokkanske tekstiler, samt syet og farvet gardinerne i baggrunden.

– Vi havde godt spottet, at der var nogle gode designermøbler, men vi vidste ikke, at de fulgte med huset. Så det var en stor overraskelse at få dem med i købet. Især de flotte Wegnerstole der havde gemt sig under en dug til fremvisningen. Møblerne passer perfekt til huset her, fortæller Kirsten. Hun og Rasmus har dog luget lidt ud i de mange ting for at skabe en mere enkel indretning. Og så har møblerne fået selskab af Kirstens farverige marokkanske tæpper.

Det flotte indgangsparti til sommerhuset, hvor der er en skøn stemning med båd og hængekøje.
Det flotte indgangsparti til sommerhuset, hvor der er en skøn stemning med båd og hængekøje. Sommerhuset ligger tæt på en sø, så parret måtte selvfølgelig have deres egen robåd. Den gamle jolle ligger nu og venter på en kærlig hånd, så den kan blive klar til brug.

Kirstens tæppeeventyr

Kirsten er uddannet tekstildesigner, og hun har altid samlet på forskellige tæpper fra hele verden. For 10 år siden blev en vandretur til Marokko starten på et marokkansk tæppeeventyr, da hun faldt pladask for de flotte Beni Ouarain-tæpper, som hun hidtil kun havde set i Paris, og som hun nu sælger i sit firma By Fribert.

Rasmus har designet hylden  og fået den specialfremstillet.  Her pynter skøn keramik side  om side med brødkurve fra  Marrakech. Skålene er bl.a. fra  Gurli Elbækgaard og krusene  er fra Rikke Hagen.
Rasmus har designet hylden og fået den specialfremstillet. Her pynter skøn keramik side om side med brødkurve fra Marrakech. Skålene er bl.a. fra Gurli Elbækgaard og krusene er fra Rikke Hagen.

– Jeg kan blive helt høj, når der dukker nogle fantastiske fund op mellem stakkevis af tæpper, og det kan gøre helt ondt i hjertet at sælge dem videre. Man får jo en tilknytning til hvert et tæppe, fordi de er nøje udvalgt. Men det er også dejligt, at tæpperne får nyt liv et sted. Vi danskere har en tendens til at bo ens, og det er her tæpperne kan gå ind og gøre et hjem mere personligt, fortæller Kirsten. Hun har selv mikset tæpper i mange forskellige farver og mønstre i sommerhuset. Tæpper som hun ikke kunne få sig selv til at sælge videre.

Det store Azilal-tæppe i brune og grønne farver er vintage og et af Kirstens favorittæpper.
Det store Azilal-tæppe i brune og grønne farver er vintage og et af Kirstens favorittæpper. Hynderne til Børge Mogensensofaen har Kirsten selv syet af farverige bomuldstæpper fra Marokko.

– Man får jo sine favoritter, og så synes jeg de her mønstre og farver passer flot til 60er-huset. Her er meget træ, og de mange farver bløder det lidt op. Men vi er vilde med at sommerhuset er indhyllet i træ, og vi har endda fremhævet det ved at male alle bjælkerne sorte. Vi er heldige, at der ikke tidligere er kommet nogen og har malet det hele hvidt, slutter Kirsten.

Også badeværelserne er  beklædt med træ fra top til tå,  hvilket giver en skøn sommerhusstemning. Kurven er fra  Marrakech.
Også badeværelserne er beklædt med træ fra top til tå, hvilket giver en skøn sommerhusstemning. Kurven er fra Marrakech.
I maj og juni er der blomstrende  rhododendronbuske så langt  øjet rækker på den 4000  kvadratmeter store grund.
I maj og juni er der blomstrende rhododendronbuske så langt øjet rækker på den 4000 kvadratmeter store grund.
På terrassen er der en hyggelig  siddekrog under halvtaget, hvor  Kirsten har hængt en PH-pendel for at skabe dagligstuestemning.
På terrassen er der en hyggelig siddekrog under halvtaget, hvor Kirsten har hængt en PH-pendel for at skabe dagligstuestemning. Yogamåtten i forgrunden har hun syet af marokkanske tekstiler.
I soveværelset har Kirsten lavet  en flot sengegavl med ternet  stof fra Marokko. Gardinerne har  Kirsten også selv syet og  håndtrykt med et grafisk  mønster i lyse farver.
I soveværelset har Kirsten lavet en flot sengegavl med ternet stof fra Marokko. Gardinerne har Kirsten også selv syet og håndtrykt med et grafisk mønster i lyse farver.
Kirsten og Rasmus sætter pris på husets oprindelige udseende med lofter og vægge i træ, der blot er slebet for at få træets flotte glød frem.
Kirsten og Rasmus sætter pris på husets oprindelige udseende med lofter og vægge i træ, der blot er slebet for at få træets flotte glød frem. Det hyggelige stuehjørne er indrettet med de møbler, som huset blev solgt med, samt Kirstens smukke marokkanske tæpper og tekstiler. Både sofaer, stole og sofabord er Børge Mogensens design, som parret var så heldige at overtage, da de købte sommerhuset.
Køkkenet fra 80erne fungerede ikke helt og passede ikke til husets stil, så parret valgte at sætte et nyt i fra &Shufl.
Køkkenet fra 80erne fungerede ikke helt og passede ikke til husets stil, så parret valgte at sætte et nyt i fra &Shufl. Farvevalget faldt på lysegrøn som en flot kontrast til trævæggene. Den åbne hylde har de fået speciallavet, men Rasmus har selv svejset hyldeknægtene. På gulvet pynter et farverigt boucherouitetæppe fra Marokko.
Et skønt farveorgie af Kirstens marokkanske fund som kurve, perlehoveder og  keramik blandet med loppefund og kunstbøger
Et skønt farveorgie af Kirstens marokkanske fund som kurve, perlehoveder og keramik blandet med loppefund og kunstbøger

Anbefalet til dig