Kunstinteresseret? Her er 7 profiler du skal kende

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Galleri-A1, WeDoArt, Atelier Lars Bollerslev, Lina, Lis Tulstrup Petersen, Vicki Zoé & Zimmerlund Kunst.

Kunstinteresseret? Her er 7 profiler du skal kende

Kunst – er det noget, du forstår dig på? Det behøver ikke at være så svært at vælge malerier eller skulpturer til hjemmet, for kærligheden til kunsten er individuel – og det samme er de kunstværker, du vælger til din bolig. Her er lidt inspiration til, hvor du skal begynde, hvis du vil dykke ned kunstens univers.

Om du er til moderne malerier, keramik, skulpturer eller noget derimellem, så dyk ned i dette lille inspirationskatalog, hvor vi har samlet en række kunstprofiler, du måske vil synes om.

Galleri-A1 - Malerier, keramik og skulpturer

WeDoArt - Grafiske plakater og billederammer i høj kvalitet

Atelier Lars Bollerslev - Vadehavets maler

Lina Murel Jardorf - Kunst i pagt med naturen

Lis Tulstrup Petersen - En passion for blomster

Vicki Zoé - Dansk papirkunst

Zimmerlund Kunst - Det, du vander, vokser

Galleri-A1: Malerier, keramik og skulpturer

Midt i et naturskønt område ligger Galleri A1, som byder på moderne malerier, keramik og skulpturer. De leverer gratis til hele Danmark med mulighed for at have malerier på prøve i eget hjem. De tager gerne imod bestillingsopgaver uden forpligtelse til køb.

Kig ind i galleriet og du har mulighed for at lave en tur ud af det, da galleriet ligger med udsigt til natur og en smuk beliggende restaurant. I galleriet bydes der gerne på vin eller kaffe, og alle er velkommen ud over åbningstid - kontakt dem og de åbner gerne galleriet.

WeDoArt: Grafiske plakater og billederammer i høj kvalitet

Mangler du den helt rigtige plakat til en af hjemmets fire vægge?

WeDoArt er en webshop, hvor du kan købe bæredygtige grafiske plakater og kvalitetsrammer. Alle plakater bliver trykt på 100% grøn strøm i form af vind- og solenergi. Det lækre kvalitetspapir, er miljø- og svanemærket.

Webshoppen drives til dagligt af Stefan, der er uddannet Grafisk Designer. Han står ene og alene for design, ordrehåndtering og afsendelse af plakater og rammer til dig.

Lige nu sparer du op til 70%, får fri fragt og tilfredshedsgaranti.

Atelier Lars Bollerslev: Vadehavets maler

Interesserer du dig for maleriets kunst? Lars Bollerslev er Marsken og Vadehavets maler. Bollerslev er optaget af vejrets skiften og dets indvirkning på naturens farveklang. Fra de tunge efterårsfarver holdt i mol til sommerens generøse og poetiske farvepragt i dur.

Lars Bollerslevs malerier er på én gang vibrerende og monumentale. Farverne gløder og ulmer eller fortættes i sort-grå nordisk melankoli. Der er mulighed for at opleve malerierne i Atelier Lars Bollerslev i Ribe, ligesom han viser sine malerier hos Galleri Sct. Gertud i København og Galleri SAM i Billund.

Lina Murel Jardorf: Kunst i pagt med naturen

Bliver du forblændet af kunst, der er skabt i pagt med naturen og moder jord?

Lina Murel Jardorf er en autodidakt kunstnerinde og har i over 32 år arbejdet intenst med figurativ billedkunst. For ca. 19 år siden blev bronzeskulpturer også en vigtig del af hendes univers og har lige siden spillet en stor rolle for Linas udtryk på lige linje med hendes malerier. Hele Linas billedverden er eventyrlig, farverig, spirituel og trækker især på den feminine kraft i universet.

Linas fysiske omdrejningspunkt er både privat og arbejdsmæssigt Æbleblomst Gård, hvor hun bor, arbejder og har sit eget bronzestøberi. I 2022 åbner Stille- og Skulpturparken, hvor der kan opleves mange store skulpturer, skabt af Lina og andre kunstnere. Eftersom Linas største inspirationskilde er naturen og Moder Jord, finder hun ofte sine motiver i engene og skovene omkring gården og inkorporerer gerne anderledes materialer som blomster, blade og fjer i selve kunsten.

Lis Tulstrup Petersen: En passion for blomster

Er du vild med blomster og natur?

Kunstner Lis Tulstrup Petersen har en passion for blomster og man er ikke i tvivl om hendes kærlighed og betagelse af dem.
Hun er en god iagttager af naturen der omgiver hende, i den finder hun en uudtømmelig kilde på former og farver.

Hun skildrer blomsterne i deres naturlige omgivelser og arbejder sig igennem, indtil hun oplever og genkender en stemning og følelse.”

© Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder

Vicki Zoé: Dansk papirkunst

Dyrker du den poetiske fortælling i kunsten? Vicki Zoé er uddannet designer og har arbejdet med papirkunst de sidste 7 år. Hun har eget Atelier & Showroom på Vesterbro i hjertet af København.

Alle værker er unikke og håndskårne, ofte med en poetisk fortælling tilknyttet.
Værkerne indrammes i smukke dybe håndbyggede egetræsrammer, mellem uv-kunstglas.

“Jeg finder meget af min inspiration i naturen. Silhuetter, skygger, flora og mønstre i de enkelte elementer fascinerer mig. Jeg elsker at drage filosofiske, poetiske paralleller til det unikke i os som mennesker og den måde vi lever i verden i dag.”

Atelieret er åbent onsdage og torsdage fra kl. 12-17.

Zimmerlund Kunst: Det, du vander, vokser

I Anettes finurlige og eftertænksomme linoleumstryk kommer individet, hverdagen og livets gang til udtryk gennem livsbekræftende og tankevækkende ord, sætninger og motiver.

Alt, lige fra hverdagens små, trivielle banaliteter til dybere, reflekterende overvejelser om tilstedeværelsen i livet, kommer til udtryk - og gør indtryk - da Zimmerlund Kunst kalder på refleksion hos beskueren.

"Det, du vander, vokser" er et af de livsmottoer, som Anette trykker og sender ud i verden, for skal vi leve vores bedste liv, er vi nødt til at starte med os selv og vande det, vi gerne vil have mere af.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør, Sociale medier, Instagram og Kunst