Kunstnerhjem med kosmopolitisk karma

Foto: Julie Buemann Lowenstein. foto: Anitta Behrendt Kunstnerhjem med kosmopolitisk karma

Sjulle Anker

Dekorer dine vægge som kunstneren

Kunstneren Sjulle Ankers værker spænder over vægmalerier, lærreder fra loft til gulv og finurlige tegninger på keramik og præger den enkle og farverige indretning af hendes lejlighed på Nørrebro.

 Kunstneren Sjulle Ankers værker spænder over vægmalerier, lærreder fra loft til gulv og finurlige tegninger på keramik og præger den enkle og farverige indretning af hendes lejlighed på Nørrebro. Hendes venner kalder hende kun for Sjulle. Og det sidste i hendes kunstnernavn Sjulle Anker fandt de på, under en middag for nogle år siden.

− Jeg er blandt andet inspireret af mine venner, når det kommer til min indretning – som er en blanding af nyt og gammelt. Jeg har også en del ting fra alle de rejser jeg har været på, siger Sjulle, som har boet i England, Skotland, Afrika, Spanien og Australien. − Jeg har rejst i meget af verden og har taget ting med mig, som har givet inspiration og nu er friske, dejlige minder. Sjulle Anker shopper og finder inspiration i Københavns mange genbrugsbutikkerARBEJDSVÆRELSE: Skab kontraster i din indretning – lav en stor kollage på væggen med masser af farverige udklip og tegninger. Vær ikke bange for at bruge farver i indretningen. Det giver et livligt og personligt præg og skaber et modigt udtryk. Skrivebord og stol er genbrug – fundet i en lade i Nordjylland.STUE: De hvide vægge er en god kontrasttil de forskellige stilarter, der er at finde i Sjulles indretning. Lyse vægge og store planter giver ro til øjet og sindet. Reolen er fra Hay, sofaen fra Ikea, og puder fra Best Behavior.


SOVEVÆRELSE: Vægmaleriet over sengen har Sjulle selv malet. Den sorte streg giver en god kontrast. De sorte arkitektlamper (fra Ikea) og natborde fuldender looket, og skaber en rolig symmetri.


BADEVÆRELSE: – Da jeg flyttede ind, var toilettet i totalrenoveret stand, siger Sjulle om det hvide rum. For at bløde det sterile look op har hun præget stemningen derude med sin egen kunst på væggene.

Lejligheden var totalrenoveret, da hun flyttede ind for to år siden, og Sjulle har sat sit præg på stedet med farvestrålende interiør, der skaber en særegen stemning.

− Det vigtigste for mig, er at jeg føler mig hjemme, finder inspiration til at være kreativ og at mit hjem også har en enkelthed, selvom hverdagen gerne må være farverig. Lejligheden ligger ved Nørrebros Runddel. Sjulle kan godt lide beliggenheden og den stemning, der hersker der.

− At bo tæt på kirkegården og noget grønt er som at komme ind i en anden verden. Nørrebro er et sted, hvor der er meget larm, men på kirkegården er der ro og mulighed for meditation. Et hjem med god karma Den inderste stue i lejligheden er Sjulles arbejdsværelse og arbejdsbordet er én af de ting, som er allervigtigst for Sjulle.

Opslagstavlen, som er en collage af forskellige værker og materialer er et godt udgangspunkt for hendes arbejde og kreativitet.

− Inspirationen fra min opslagstavle giver mig et enormt kick, når jeg skal begynde på et projekt. Andre gange kan det være helt små ting, der inspirerer mig − en død flue i en vindueskarm kan også starte mine tanker.

− Når folk kommer hjem til mig, synes de, at stuen er et fantastisk sted med god karma. Her er god energi, og folk nyder at være her. Jeg tror, stemningen i stuen føles rar, fordi der er ro, men også et touch af udland. Sjulle har indrettet sig med møbler, hun har taget med hjem fra udlandet, familiens arvestykker og interiør fra især Ikea og Hay samt en masse genbrug fra lossepladser, genbrugsstationer og folks lofter.

− Min stil er blandet, ligesom min kunst.

Få stilen ved at gå efter:
- Kunst og collager på væggene.
- Miks af nye og gamle møbler.
- Farver på udvalgte møbler og tekstiler.
- Lyse vægge og store planter.Print, Rainy Day af Tina Mose hos Artrebels, A2, 298 kr.
Gul skål, Välkänd, fra Ikea, 149 kr.
Klapstol i rød metal, America, fra Ilva, 179 kr.


SE OGSÅ: Villaen i den svenske skov

Her bor:

Stine Emma Schulstad, 35 år, kunstner (kunstnernavn Sjulle Anker). Se mere på Facebook.com/sjulle.anker

Lejlighed på 3. sal ved Nørrebros Rundel. 130 kvadratmeter.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør

610x200_woordy_knap2.jpeg