Indendørs-kuller? Her er 3 tips til at lade op i naturen

Indendørs-kuller? Her er 3 tips til at lade op i naturen

Der er ikke blot et tilfælde, hvis du har oplevet, at en dårlig dag er vendt til det bedre efter en gåtur ved stranden. Naturen har en positiv indvirkning på os og kan give mere energi og overskud. Få inspiration til, hvordan du kan bruge grønne omgivelser til at lade op.

Duften af frisk luft, den afslappende lyd af vind gennem træerne eller synet af en smuk, klar stjernehimmel. Naturen er det ideelle rum til nærvær og fordybelse. Alligevel kan mange af os nikke genkendende til, at sofaen bliver endestationen på de fleste hverdagsaftener, fordi overskuddet til andet er minimalt.

Men er dagligdagen hektisk og udmattende, måske særligt i disse tider hvor alt fra arbejde til familieliv skal klares inden for hjemmets fire vægge, er der ekstra god grund til at prioritere de små øjeblikke udendørs. De kan nemlig have stor betydning for både vores humør og helbred, fortæller sundheds- og erhvervspsykolog hos Center for Positiv Psykologi, Ebbe Lavendt. Bliv klogere her, og snup vores tips til gode udendørsstunder.

...artiklen forsætter under tippet.

TIP "Tag et skovbad"

skov_GettyImages-464723723.jpgDet japanske fænomen skovbadning, eller 'shinrin yoku’, opstod allerede i 80’erne og går i sin enkelthed ud på at tage lydene, lyset og duftene ind, når man går tur i skoven. Med andre ord: at bade i naturens sanseindtryk. Tag Grand Cru To Go med under armen, og sæt kursen mod et grønt område, hvor du kan sidde eller ligge og nyde roen og din yndlingskaffe. Formålet er ikke at motionere, men blot at være tilstede i naturen, og bevæger du dig lidt uden for byen, burde du sagtens kunne finde et sted, hvor du kan være  alene. tekst_picnic.jpgGrand Cru To Go fås i: Termokrus, 249,95 kr. To go-kop, 169,95 kr. Termoflaske, 299,95 kr. Drikkeflaske, 169,95. Grand Cru: Termokande med hank, 499,95 kr.

LIDT ER OGSÅ GODT

”Forskning viser, at en gåtur i skoven kan mindske kortisolniveauet, mindske aktiviteten i det sympatiske nervesystem og sænke pulsen. Dine sanser aktiveres og blodtrykket falder, hvilket er et tegn på, at du bliver mindre stresset. Naturen er også god imod depression. Den får os til at føle, at vi hører til og blive mere positive”, siger Ebbe Lavendt.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at lægge hverdagen fuldstændig om for at kunne høste af de positive effekter, naturen kan give. Selv korte stunder i grønne omgivelser kan gøre en forskel.

Vær opmærksom på, at det hele betyder noget – selv en potteplante i vinduet. En gåtur på en time giver selvfølgelig mere end 10 minutter udendørs i frokostpausen, men alt tæller med. Kan du af en eller anden grund ikke komme ud, så sørg for at lufte ud, nyde solen, når den er fremme og at have planter i hjemmet og billeder af natur.

...artiklen forsætter under tippet.

TIP "Kig efter stjerneskud"

stjernehimmelGettyImages-1175010066.jpgDer er noget magisk over at se et stjerneskud suse over himlen og forsvinde ud i mørket på et splitsekund, og du kan sagtens være heldig at opleve det på en helt almindelig aften. Hold øje med stjerneskudskalenderen planetarium.dk, der viser, hvilke datoer i løbet af året chancerne er størst, og brug en time eller to efter aftensmaden på et tæppe med udsigt mod himlen og det lune skær fra en hyggelig Soft Spot Solar som selskab. Lampen kan lyse i op til 15 timer i streg, så du er sikker på, den holder hele natten.stjernehimmel_NY_SOFT-SPOT-SOLAR_MEDIUM.jpg

Soft Spot Solar findes i tre størrelser: 599,95 kr., 999,95 kr., 1499,95 kr.

NATUREN SOM VITAMINPILLE

Er din tid knap i løbet af ugen, kan det være en idé at gentænke nogle af de ting, du gør i forvejen – frem for at skulle gøre plads til nye. Det kan være alt lige fra arbejdsrutiner på hjemmekontoret til turen hjem fra supermarkedet.

I stedet for at tage den korteste tur hjem, kan du måske vælge den grønneste. Du kan også trække havegrillen frem i stedet for at lave mad indendørs. Dyrker du motion, så gør det udendørs – eventuelt sammen med dine børn. De har også godt af at komme ud og bevæge sig. Tænk på naturen som en form for vitaminpille, både de og du vil have godt af at få.

Samtidig er det fedt at komme ud at opleve noget. Det bringer dig væk fra hverdagens støj, forurening og mere i kontakt med dine sanser.

Om eksperten: Ebbe Lavendt er sundheds- og erhvervspsykolog hos Center for Positiv Psykologi.

Tip "Hjemmebio under åben himmel"

Hjemmebio under åben himmel

produkt_service.jpgOm sommeren bliver haven et ekstra rum i boligen, og med få forberedelser kan den også blive den perfekte setting til en filmaften i vaskeægte Grease-stil. Find et hjørne med læ, gør det komfortabelt med bløde siddepladser, og dæk op til en skøn aften med det flotte Grand Cru Take-stel, som kan stables, og derfor er nemt at have med. Slå et hvidt lagen over tørresnoren som lærred, og brug en projektor som filmviser. Bare det at rykke fra sofaen til græsplænen, kan gøre aftenen til en oplevelse, både forældre og børn garanteret vil huske tilbage på, når ugen er omme.

HjemmebioGettyImages-952086340.jpgGrand Cru Take: Middagstallerken, to stk. 149,95 kr. Kagetallerken, to stk. 129,95 kr. Dyb tallerken, to stk. 149,95 kr. Skål, to stk. 129,95 kr. Krus, to stk. 99,95 kr.

Læs mere om Rosendahls outdoor-serie på rosendahl.dk/outdoor, eller få inspiration på deres Instagram-profil @rosendahlcph