SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Landlig juleidyl
Foto: Tia Borgsmidt Tine Juhl Thomsens med hendes familie.

Landlig juleidyl

Hun kalder selv stedet for ”drøncharmerende”. Og en vinterdag i december er der også smukt og idyllisk på Tine Juhl Thomsens landsted i Børkop ved Vejle. I laden driver hun sin butik med restaurerede møbler, og i stuehuset bor og julehygger hun med sin familie.

En dag ser Tine Juhl Thomsen en annonce i avisen med et landsted, der er til salg. Huset er lige i Tines stil, og til stedet hører en stor hal, hvor der ville være plads til de mange møbler, hun er begyndt at sælge.

Se hele boligen her:

– Det var et kæmpe lykketræf, for det lå tæt på Vejle centrum, og så var det et drøncharmerende sted tæt på skov og landlige omgivelser. Sammen med sin mand, Jeppe, brugte hun månedsvis på at få sat huset i stand, da det var et større projekt med nedrivning af vægge, nye badeværelser og køkken samt nye gulve overalt.

Men i dag kan parret nyde deres istandsatte hus, og der er ikke langt til arbejde. Tine er egentlig uddannet cand. merc. og havde arbejdet med marketing i mange år, da drømmen om at kunne leve af sin hobby vokser sig større og større. Hun elskede at tage til Sverige for at købe gamle møbler for derefter at sælge dem videre.

– I takt med at min hobby med de gamle møbler voksede, blev jeg mere og mere træt af arbejdet på kontoret. Desuden var det også svært at få familielivet til at fungere med to karrierejob, og til sidst tog jeg konsekvensen af det og sagde mit job op. Det var en risikabel proces, for på trods af min tidligere beskæftigelse med forretningsplaner og strategier, kastede jeg mig ud i projektet uden nogen som helst planer.

Tine startede med at sælge brugte møbler i garagen, men hun indså, at jo større udvalg af varer hun havde, jo bedre ville hendes nye virksomhed klare sig. Huset i København blev solgt, og Tine og hendes mand Jeppe købte landstedet og vendte tilbage til deres rødder fra barndommen i det jyske.

– Jeg føler mig meget privilegeret over at kunne arbejde med min hobby, og jeg skal bare gå ti skridt, så er jeg på arbejde. Jeg elsker processen i at vælge møblerne, sætte dem i stand og føle, at de på ny kan skabe glæde, når nogle køber dem. Sort og hvidt Møblerne får ofte en helt ny stil og bliver malet i f.eks. en pangfarve.

– Nogle vil måske hævde, at jeg ikke helt har respekt for gamle ting. Men jeg tror også, at folk gerne vil have muligheden for at kunne vælge et karlekammerskab, der er både istandsat og nymalet. Det er stadig gamle møbler fyldt med charme og sjæl, som blot er opdaterede for at passe ind i et moderne hjem, fortæller Tine. Når det kommer til Tines egen bolig bor hun hovedsageligt sort og hvidt. Hun kan bedst lide at indrette med rene linjer, og hun foretrækker at bo med så få farver som muligt.

– Jeg elsker at omgive mig med farver på mit arbejde, og synes det er skønt at male et møbel i en eller anden pangfarve. Men får jeg et af dem ind i meget hjem, kan jeg få helt stress, griner Tine. Når det gælder julepynten, er det også de helt enkle ting, hun vælger. Pynten er holdt i naturens egen farveskala, i træ eller hvid og med masser af mos og julens blomster.

– Min pynt er nok ikke så julet. Det er de helt enkle ting i træ eller fra naturen samt masser af stearinlys, der bidrager til den bedste julestemning. Tine holder især af juledekorationer med mos og kogler, og hun laver hvert år en krans til døren og flere adventsdekorationer. Hun pynter gerne hjemmet med blomster som hyacinter og amaryllis, og udendørs får mos og grene lov at yde til julestemningen.

– Jul på landet er bare hyggeligt, og vi holder jul hjemme hvert eneste år. Det bedste er, når vi skal i skoven for at hente årets juletræ, eller bare nyde freden, der hersker i juledagene. Og når alle juletingene skal ned igen, kan det være helt trist.

LÆS OGSÅ: Ejer af livsstilshop: Sådan er mit julehjem

Hvem og hvor?

Tine Juhl Thomsen, 41, ejer af Thomsons.dk. Jeppe Thomsen, 42, Magnus 9 år og Mille 7 år. Følg også Tine på bloggen Thomsonsunivers.blogspot.com.

Landsted i Børkop fra 1890 samt lagerbygninger. 254 kvadratmeter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Jul