Leder: Viggo fik sit helt eget rumværelse
SPONSORERET indhold

Leder: Viggo fik sit helt eget rumværelse

Vi bruger mange timer i vores hjem, og det er her, vi som familie skal føle os veltilpas. Det gælder også vores børn og deres værelser.

Af: Mette Hovmand-Stilling Foto: Frederikke Brostrup
29. dec. 2016 | Bolig | Vores Børn

Da vi, for et års tid siden, skulle flytte til et nyt hus, var min dengang fireårige søn ikke særlig begejstret. Han ville ikke have et andet værelse. Han ville beholde sit gamle. Faktisk ville han slet ikke af sted.

For mange børn betyder de trygge rammer alt. Og for os forældre er det bare meget federe, hvis børnene er glade og tilfredse. Så nok fyldte planerne om nye sofaer og indretning af stuen en del, men jeg skal ærligt indrømme, at hans værelse fyldte allermest i mine tanker.

LÆS OGSÅ: 8 tips til et sundt indeklima på børneværelset

Et ‘rumværelse’ havde han bestilt, en aften, da vi snakkede om, hvad han allerhelst ville have, når det nu ikke kunne være anderledes. Tag den, mor! Hvordan fikser man lige det? Og hvordan ser et rumværelse egentlig ud i en fireårigs optik?

Selve flytningen foregik en weekend, hvor børnene var hos bedsteforældrene. Så spændingen var stor, da min ældste skulle se sit nye værelse for første gang. Jeg bad ham holde sig for øjnene, tog ham i hånden og lukkede døren bag os. Trak mørklægningsgardinet ned og slukkede for lyset. Og så! Fra en lille lampe på gulvet strømmede den hyggeligste stjernehimmel ud i det bælgmørke rum. ‘Mit rumværelse! Moar, det er et rigtig rumværelse!’. Hold nu op, hvor blev han glad. Og da han så plakaten over sengen med farvestrålende planeter, var han helt solgt. Og jeg … jeg sænkede skuldrene i et lettelsens suk – mere skulle der ikke til.

Mange af os går op i indretningen af vores hjem. Det er her, vi bruger mange timer, og det er her, vi som familie skal føle os veltilpas. Men ofte bliver børneværelset en mærkelig blanding af aflagte puder og umage møbler. Eller et helt samlet sæt fra de fineste kataloger – men måske uden så meget sjæl. Og det kan jo være ganske fint, men måske savner du tips og ideer til at gøre værelset helt særligt?

I det nyeste nummer af Vores Børn, der er på gaden nu, giver vi dig masser af inspiration til dit barns eget rum. Et rum, hvor der er plads til både leg og hygge, og som emmer af personlighed. Det kan sagtens være en blanding af nyt og gammelt, af dyrt og brugt – eller måske kan du lave en del selv. Ofte behøver det ikke at være den helt store makeover, der skal til, men måske en smart anordning til byggeklodserne, eller – som på Viggos nye værelse – en lampe, der skaber en særlig stemning. 

I mange, mange måneder efter flytningen, trak Viggo gæster ind på sit værelse, slukkede lyset og tændte for sin stjernehimmel. Alle skulle se HANS rumværelse!

Vi er mange, der lader børnene bestemme lidt i hverdagen, også når det gælder indretningen af værelset. De elsker det. Og faktisk er det noget af det, der kendetegner vores danske måde at være forældre på. Nordic Parenting er ligefrem noget, som andre lande skeler til. Vores demokratiske tilgang til opdragelse, hvor vi lytter til vores børn og taler med dem om det, de tænker og føler, ER faktisk noget særligt.

I det nye Vores Børn fortæller fire udenlandske kvinder om deres syn på den danske tilgang til opdragelse. Her kan du også læse om Andrea Elisabeth Rudophs storfamilie med dine, mine og vores børn og få gode råd til klassiske situationer med trodsalder-barn.

Magasinet er på gaden fra den 29. december 2016.

LÆS OGSÅ: Indretning af børneværelse: Her bor Karla og Bertram

LÆS OGSÅ: Vi tester: Paraplyklapvogn

LÆS OGSÅ: 12 gaveideer til børn der ikke er legetøj