Herdis Warming Stender legehus drengehule

Foto: Tia Borgsmidt

Herdis har selv bygget drengenes legehus. Det har kostet 0 kroner!

I familiens kolonihave i Hvidovre har Herdis Warming Stender bygget et lille legehus af rester fra kolonihavehuset og fund fra storskrald.

Hvordan er legehuset bygget?

Jeg har bygget huset af lægter, OSB-plader og krydsfinér, og det har kostet nul kroner. Jeg satte mig for, at jeg kun måtte bruge restmaterialer fra vores kolonihavehus og storskrald, og jeg har bygget det med symbolsk hjælp fra drengene. Selv farven er en hjemmerørt rest maling, jeg har blandet af hvid og mørkegrå maling. Skyen over købmandslugen tegnede jeg op på krydsfinér og skar ud med en stiksav. Mellem legehuset og vores træterrasse har jeg lavet en sandkasse af terrassebrædder. Jeg har skåret nogle bildæk halvt over og sat i siderne, så man kan sidde på dem. Taget er den eneste ting, som ikke er blevet færdigt endnu. Lige nu er der kun krydsfiner, som mangler tagpap.

Huset har en enkelt vinduesåbning og en indgang. Herdis har  bevidst fravalgt vinduer og døre, der kan åbnes og lukkes, for at undgå  at børnene får fingrene i klemme. Skyen er tegnet op på krydsfinér,  skåret ud med en stiksav og spraymalet.
Huset har en enkelt vinduesåbning og en indgang. Herdis har bevidst fravalgt vinduer og døre, der kan åbnes og lukkes, for at undgå at børnene får fingrene i klemme. Skyen er tegnet op på krydsfinér, skåret ud med en stiksav og spraymalet.

Hvad er dit bedste tip til at lave et legehus?

Du skal ikke bygge ud fra din egen forestilling om et fedt legehus. Overvej, hvordan dine børn leger og vil bruge det. Jeg har valgt at holde huset åbent, højt og uden for mange døre, som børn nemt kan få fingrene i klemme i.

Herdis har bygget huset så højt, åbent og simpelt som muligt. Farven  er hjemmerørt af maling, hun havde til overs, og skyen og toppen  af stakittet er spraymalet grønt. Mellem legehuset og terrassen har  Herdis lavet en sandkasse af overskydende terrassebrædder.  Næste projekt er at få fat i noget tagpap til taget.
Herdis har bygget huset så højt, åbent og simpelt som muligt. Farven er hjemmerørt af maling, hun havde til overs, og skyen og toppen af stakittet er spraymalet grønt. Mellem legehuset og terrassen har Herdis lavet en sandkasse af overskydende terrassebrædder. Næste projekt er at få fat i noget tagpap til taget.

Hvad er dine bedste tips til at aktivere børnene i haven?

Du skal kunne acceptere lidt kaos. Invitér børnene med i det arbejde, du laver. De vil gerne så frø, fjerne ukrudt og grave huller. Og det ender altid med at føre til en anden kreativ leg.

Frugtsnack og hjemmelavet ribssaft i legehusets  skygge. Herdis er opskriftudvikler hos Mambeno  og du kan finde hendes opskrift på ribbsaft her:  mambeno.dk/opskrifter/hjemmelavet-ribssaft
Frugtsnack og hjemmelavet ribssaft i legehusets skygge. Herdis er opskriftudvikler hos Mambeno og du kan finde hendes opskrift på ribbsaft her

Hvor finder du gratis byggematerialer og havemøbler?

Jeg holder øje med storskrald. Vi har en god storskraldsordning på Nørrebro, hvor jeg har fundet meget, som jeg har ombygget til andre fine ting. Du kan også søge efter gratis ting i diverse facebookgrupper og på dba.dk

Tip

De fleste børn elsker at få lov at spise i legehuset. Det kan bare være et mellemmåltid, eller I kan stuve sammen om en hyggelig picnic, hvis der er plads.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Have, Ide og inspiration og DIY

610x200_woordy_dmjpg.jpg