GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Lille lejlighed på 50 kvadratmeter
Foto: Anitta Behrendt

Lille lejlighed på 50 kvadratmeter

Lille lejlighed: Grøn oase på 50 kvadratmeter

En højt elsket altan og grønne nuancer i alle rum gør den lille lejlighed til Michelle og Mikkels hyggelige fristed. Her har de indrettet sig personligt med pladsbesparende ideer, der er lige til at snuppe.En altan er en gave til en lille lejlighed, der får et ekstra rum, når forårets første solstråler kan nydes. Michelle og Mikkel har indrettet deres med små altanmøbler og grønne planter.

Hvem:
Michelle Carlslund, illustrator, og Mikkel Grevsen, musiker
Hvad: Lejlighed på 50 kvadratmeter med altan
Hvor: Vesterbro i København

Når forårets første solstråler begynder at skinne, trækker illustrator Michelle Carlslund tre fags-døren til altanen til side og går ud i det fri. Her sætter hun sig godt til rette med bløde tæpper og puder – og bare nyder solen. – Jeg elsker min altan. Allerede fra februar-marts kan jeg sidde her med en dyne og slikke sol. Vi sidder her også rigtig ofte med familie og venner, og om sommeren står døren stort set altid åben, så vores stue bliver næsten dobbelt så stor, fortæller Michelle. Altanen er et af de bedste træk ved den kun 50 kvadratmeter store lejlighed, hvor hun bor sammen med sin kæreste, musiker Mikkel Grevsen. Herude har parret indrettet sig hyggeligt med et lille sæt møbler, masser af grønne planter, lidt krydderurter og fine
lanterner.

Grøn gør glad
Michelle elsker alt grønt så meget, at det grønne har spredt sig fra altanen ind i lejligheden og er den bærende farve i parrets hjem. – Jeg er ikke så god til at holde planter i længere tid ad gangen, og derfor indretter jeg med grønne nuancer for at få et strejf af det, som planter kan. De grønne nuancer gør mig glad, og jeg bruger dem rigtig meget – også i mit tøj og i mit arbejde som illustrator, siger Michelle, som dog doserer farven i indretningen med måde. – De grønne nuancer er dejlig bløde og minder om hav og wellness. Men jeg siger ofte til mig selv, at jeg skal slappe lidt af med grøn, da jeg helst vil have den over det hele. Så jeg mikser med andre farver som rosa for at bløde lidt
op, griner hun.

En halv samlermani
Både Michelle og Mikkel har næse for gode retrofund. De elsker begge ting med historie og tager ofte på loppeture for at lede efter genbrugsguld. – Jeg kan ofte se en værdi i ting, som de tidligere ejere ikke kan. Og så er vi vilde med at indrette med brugte ting, der har boet andre steder. Loppeting skinner ikke helt så meget, og det viser, de har nogle år på bagen, forklarer hun. – Det er også sjovt at få en lille leg ud af at kigge efter noget bestemt, og jeg udser mig ofte ting, der giver mig en halv samlermani. Som for eksempel U-bogstaverne, som jeg har været på udkig efter i lang tid. Lige nu er jeg også helt vild med snekugler – også de kitschede fra Gran Canaria, ler Michelle. I det hele taget må indretning ikke blive for alvorlig. Derfor har hun også sjove, personlige budskaber hængende på væggen, som sit eget: Don’t forget to kiss, da hun gerne vil huske sig selv på og opfordre til, at man skal huske at kysse, være positiv, gribe nuet og sige ja. Mikkel har i øvrigt også tatoveret mottoet på knæet i en dansk version. På den måde bruger parret begge humor til at trække alting lidt ned på jorden og skabe glæde selv på en kedelig, trist hverdag.


Stuen er indrettet med små genbrugsmøbler, bl.a. et spisebord fra Affär og en Eames-stol fra Relove. Billedet med blyanter er en collage af Michelle, mens de to andre er købt på society6.com.


Væggen ud til køkkenet er halv, for det virker luftigt. Mikkels far har selv skudt kronhjorten, der har leveret geviret, og det er en af de ting, som Michelle er mindst glad for – men når man bor to, skal der være plads til forskellighed.


Michelle og Mikkel bor småt, men har gjort hver en centimeter hyggelig. Sofaen er fra Ikea, mens sofabordet er fra Quriosa. Metropolis- plakaten er fra Plakat Shop.


I soveværelset har Michelle indrettet et lille kontor, hvor hun eksperimenterer med nye illustrationer. Eames-stolen er fra Relove, mens bordet og den grønne kommode er genbrugsfund.

TIP
Har du højt til loftet og behov for både opbevaring og en lille hjemmearbejdsplads i soveværelset, så hæng køkkenoverskabe højt op på væggen, og indret arbejdspladsen under dem.

IDE
Michelle har brugt kødsnor, søm og klemmer fra Tiger til den enkle – og ikke mindst billige – opslagstavle.


Soveværelset er indrettet i grønne og blå toner. Natbordet er fra Discipline, mens bordlampen er fra Lysfabrikken. På hylden står et serigrafitryk af Jan Oksbøl Callesen, købt hos Cmyk.


Forårsstilleben med bl.a. Michelles egen illustration Don’t Forget to Kiss.


Døren ind til stuen er blevet blændet, og indhakket fungerer nu optimalt som bogreol. Arkivskabet er fra Dora.


Michelle har indrettet det lille bad med få, charmerende sager, der skaber liv og stemning.

Michelles tips til en personlig indretning
• Lad dig ikke påvirke af instagram, facebook og hvad andre har. Gå efter det, der gør dig glad – også selvom det ikke er moderne. De ting bliver du mest glad for i længden!
• Vælg billeder og plakater med omhu. Din vægdekoration kan virkelig trække din indretning i forskellige retninger.
• Får du en hjemmelavet gave, f.eks. en tegning, så lad den stå fremme. Det er hyggeligt, at der er andre, som har brugt tid på at lave noget til dig.

► SE OGSÅ: Mig & min bolig: Designer Mia Kappelgaard Lauridsen
► SE OGSÅ: Sanselig indretning: Kontraster i det lille fiskerhus

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning