Louise Høgh von der Heide og  Andreas von der Heide bolig

Foto: Iben & Niels Ahlberg Hjemme hos Louise og Andreas pyntes der op i klassiske rammer.

Klassisk jul med æstetiske detaljer hos Louise og Andreas

Hos Louise og Andreas er julen traditionel men samtidig tilpasset hjemmets indretning, der er klassisk med inspiration fra parrets mange rejser.

Modsat mange af hendes veninder, der ikke føler de har tiden til det, nyder Louise at give sig tid til at pynte op til jul i familiens hjem på Frederiksberg. Lysten kommer ikke kun af, at hun har to små drenge, Hamilton og lille Cornelius, men fordi det vækker gode minder fra hendes eget barndomshjem, hvor der altid blev julet.

Så for Louise vil det aldrig blive rigtig jul, hvis det ikke kan ses. Én julekugle har fået en særlig plads og er, hvis det står til Louise, begyndelsen på en ny tradition i familien. Da Cornelius blev født 1. søndag i advent for et år siden, fik han en særlig fin julekugle i fødselsgave af en af familiens venner.

Den hænger nu på et lille lærketræ i en potte, og Louise har tænkt, at den skulle være den første af en lang række kommende julepynt til både Hamilton og Cornelius, som de kan få med, når de en dag flytter hjemmefra.

På et antikt kinesisk sidebord fra Rosmosegaard står en trækasse med et lille julelandskab og et tog, der kører rundt.
På et antikt kinesisk sidebord fra Rosmosegaard står en trækasse med et lille julelandskab og et tog, der kører rundt. Kassen er en julegave fra en tysk kunde, som har sat den i produktion.

Stilfærdig forandring

Selvom julen er traditionel hos den lille familie, bliver den aldrig gammeldags, men nærmere en stilfærdig forandring af den enkle indretning i den klassiske lejlighed.

""Hvis der kommer for mange ting ind, kommer det hele nemt til at drukne i mængden, så jeg synes, at det er vigtigt at stille nogle af de ting væk, som man har stående fremme til hverdag. Så kan julen træde rigtigt frem og man kan stadig bevare æstetikken", siger Louise.

Derfor bliver mange af de dekorative detaljer i indretningen lagt lidt væk i julemåneden til fordel for vaser med lyskæder, montrer med kugler og små træer i potter.

Stort og flot juletræ i stuen.
Fra hoveddøren træder man direkte ind i dagligstuen, der er malet med en smuk mørkeblå farve, som får de hvide lofter og stukken til at stå klart frem. Den hvide sofa er fra Gervasoni.

Juleudstilling i skabet

Den ene halvdel af det store vitrineskab i dagligstuen har Louise tømt for hverdagsting, og på pladsen har hun kreeret en fin udstilling, inspireret af butikkernes julevinduer, med kogler, kugler og balletdansere i sølv og guld hængt op sammen med et flettet hjerte i zink og miniaturegrene med røde bær og kogler.

En anden tradition, som bliver holdt i hævd, er at juletræet først kommer til en af de sidste dage før juleaften. Så bliver det dekoreret med kulørte kugler, flettede hjerter og kogler med guld og glimmer, som Hamilton har kreeret i børnehaven. Og selve juleaften bliver de levende lys tændt og afløser lyskædernes fine glød, der indtil da har lyst træet op.

Smuk og gammel kakkelovn i boligen.
Familien var så heldige, da de flyttede ind, at der både i stuen og i køkkenet stod gamle fine kakkelovne fra dengang huset blev bygget
Montre ned glaskugler i vindueskarmen.
 I vindues- karmen står en montre med fine glaskugler sammen med et opstammet lærketræ. Lampen er fra Le Klint • Den hvide sofa er fra Gervasoni.
 På gulvet har Louise lavet et fint juletableau i en glasbeholder med lyskæder og lidt kogler.
 På gulvet har Louise lavet et fint juletableau i en glasbeholder med lyskæder og lidt kogler.
Rosa væg i køkkenet med fine detaljer.
Væggen mellem køkken og spisestue har en tidligere ejer fjernet, så det er blevet et stor alrum. Endevæggen er malet med en rosa-umbra limfarve, der efterlader en mat og changerende overflade a la sydens frescomalede facader. Den matte væg skulle beskyttes af en stænkplade bag komfuret, og parret blev hurtigt enige om, at messing ville klæde den varme farve på
væggen, så de fik en lokal gørtler til at lave og montere en i hele væggens længde.
Stort vitrineskab der giver rummet karakter.
Louise og Andreas holder af at omgive sig med markante ting som de store madrasser og vitrineskabet, der giver stuen karakter. Både madrasserne – der er geniale til leg og hygge med børnene – og skabet er fra Rabens Saloner.
Spisestue med spisebord i marmor.
Stellet til spisebordet har Andreas fået en smed til at svejse,så det kan holde bordpladen i marmor. Stolene, betrukket med italiensk læder, hedder KOI2 og er fra cphdesign.dk. Tæppet har parret selv bragt med hjem fra en rejse til Marokko. Det lille kinesiske sidebord er fra Rosmosegård. Gennem de altid åbne franske døre er der kig til soveværelset, som er holdt i grå nuancer.
Badeværelse skabt i Marrakech stemning.
I badeværelset har parret skabt Marrakech- stemning med et sortbejdset skab fra Vibe & Høgh og en vask fra Rabens Saloner. Gardinerne er fra By Nord og den gamle franske lysekrone med krystaller er fra et loppemarked.
Fint børneværelse med eventyrligt tapet.
På Hamiltons værelse har nisserne fået lov at snige sig ind til jul. Det fine eventyrtapet er fra Tapet-Café.
Babyværelse tapetseret med tapet fra Missoni.
Cornelius’ babyværelse er tapetseret med tapet fra Missoni.
Smuk oprindelig kakkelovn.
Fra køkkenet med den smukke oprindelige kakkelovn, hvor drengenes julesokker hænger, er der kig til dagligstuen og juletræet, der stråler i al sin glans.

Hvem & hvor?

  • Hvem: Louise Høgh von der Heide, advokat, og Andreas von der Heide, stifter af Le Deux, og deres to drenge, Hamilton på 3 år, og Cornelius på 1 år.
  • Hvad: Villalejlighed på 130 kvm i en tidligere bolchefabrik beliggende som baghus.
  • Hvor: Frederiksberg i København.

lesdeux.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Boligindretning