Lys ateliervilla: Hjemme hos Mis med de blå øjne

Foto: Christian Petersen

Skønne lysindfald og luftige rammer i Vanløse

Her nyder en ny familie på fire det skønne lysindfald og de luftige rammer i Vanløse.

Malerparret Else Fischer-Hansen og Egon Mathiesen – manden bag børnebogen Mis med de blå øjne – boede i sin tid i ateliervillaen fra 1934. Nu nyder en ny familie på fire det skønne lysindfald og de luftige rammer i Vanløse.

Efter at have kigget på hus i næsten tre år, var det kærlighed ved første blik, da familien på fire så ateliervillaen i Vanløse, som blev opført til malerparret Egon Mathiesen, skaberen af Mis med de blå øjne, og Else Fischer-Hansen i 1934.

Den inkarnerede Christianshavnerfamilie var ellers ikke meget for at flytte fra sin vidunderlige, gamle og skæve lejlighed med udsigt over voldene, højt til loftet og masser af byliv lige om hjørnet. Men med ankomsten af børnene Jo og Lili var lejligheden desværre ved at blive for trang, også selvom parret holdt ud længe og til sidst endte med at sove i stuen. Heldigvis fandt familien deres nye drømmehjem i ateliervillaen i Vanløse. Her strømmer lyset ind fra ind til flere ovenlysvinduer, der er et stort skønt fællesrum i det tidligere atelier, egne værelser til de to piger og til forældrene – og en hyggelig have.

– Vi faldt for huset med det samme pga. arkitekturen, planløsningen og lysindfaldet. Huset har en særlig sjæl og karakter, som blandt andet opleves i det store atelier med et vægmaleri tegnet af den maler, som huset oprindeligt blev opført til. De mange store vinduer og ovenlys giver rummene et unikt lys. Og så ligger huset kun tre km fra vores arbejdspladser på Nørrebro, hvilket også er et stort plus, fortæller Marie om den funktionelle villa, som på et tidspunkt også har været under ombygning af selveste Finn Juhl.

Egon Mathiesen malede Mis med de blå øjne direkte på væggen i atelieret.
Egon Mathiesen malede Mis med de blå øjne direkte på væggen i atelieret. Nu skuer katten ud over familielivet i stuen, for det er det, rummet bliver brugt til i dag.

Plads til gæster

Det bedste for familien har selvfølgelig været alt den nyvundne plads indendørs. Når man er socialt anlagt og elsker at have overnattende gæster, er det en ren nydelse at kunne invitere, uden at hjemmet bliver for pakket. Men også det at kunne lukke dørene op til egen have er fantastisk. Familien har masser af planer for og drømme med huset:

– Bl.a. vil vi gerne lave et nyt laminatgulv i gangen, og så tegner min kæreste på nogle brikse, som skal sættes op i atelieret til overnattende gæster. Hvis vi skal bo i huset længe, vil vi gerne bygge en tilbygning i forlængelse af atelieret, fortæller Marie.

Det store lyse køkken er et af familiens yndlingsrum, og her kan godt sidde 20 mennesker.
Det store lyse køkken er et af familiens yndlingsrum, og her kan godt sidde 20 mennesker. Køkkenmodulerne var allerede i huset, da familien flyttede ind.

To yndlingsrum

Marie drømmer også om at få et hønsehus og et drivhus til alle sine tomatplanter.

– Så det bliver et helt lille landsted udenfor, siger hun. Familien har to yndlingsrum i huset. Det ene er det rummelige køkken med store vinduer ud mod haven. Her er der plads til 20 spisende gæster og til, at man kan sidde på gulvet ved det åbne ildsted og bage snobrød, hvilket selvfølgelig er populært hos børnene og deres venner. Det andet rum er atelieret, der har fem meter til loftet og masser af gulvplads.

For nylig blev rummet brugt til en familiefest med liveband og folkedans. Så selvom familien havde særdeles svært ved at flytte fra Christianshavn, er livet i Vanløse noget, de godt kan vænne sig til!

Familiens lyse stue, der før var atelier.
Familiens lyse stue, der før var atelier. Stolen er et arvestykke, og billedet er af David Shrigley. Det smukke tæppe er fra lauritz. com, hvor Marie elsker at gøre fund til boligen. Bordet er fra OK Design og stagerne fra Louise Roe.
Et lyst og roligt læsehjørne med arvet stol og et billede af David Shrigley.
Et lyst og roligt læsehjørne med arvet stol og et billede af David Shrigley.
Skænken fra lauritz.com er peppet op med farver på lågerne.
Skænken fra lauritz.com er peppet op med farver på lågerne. Billederne er bl.a. fra Lisa Grue, Society6.com og Hvass&Hannibal.

IDE
Giv et gammelt teaktræsmøbel nyt liv ved at male lågerne eller skuffefronterne i farver, der passer til din indretning.

Over pejsen har Marie skabt en billedvæg af bl.a. egne værker og Society 6.
Over pejsen har Marie skabt en billedvæg af bl.a. egne værker og Society 6.

IDE
Indendørs bålplads til snobrød? Hvorfor ikke! Det er i hvert fald det, familien bruger deres åbne ildsted til.

Fra stuen er der kig ind til forældresoveværelset med lækkert sengetøj fra Hay.
Fra stuen er der kig ind til forældresoveværelset med lækkert sengetøj fra Hay. Den rummelige reol er bygget af en ven.
Maries skønne retro knagerække er købt i London.
Maries skønne retro knagerække er købt i London.

 

Hvem og hvor?

Hvem: Marie Hallundbæk Mikkelsen, grafisk designer og teamleder i den visuelle afdeling hos Operate A/S, Maries kæreste, der er selvstændig arkitekt, og deres døtre, Jo på 6 år og Lili på 3 år.
Hvad: 150 kvadratmeter stor ateliervilla med 55 kvadratmeter kælder.
Hvor: Vanløse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg