Børnemode
Herreløse stole pynter så fint, når de får nyt hjem, mener Maja. Foto: Trine Bukh

Maja: “Min søn skal ikke være storbruger, før han er et år”

Maja fandt næsten hele ‘baby-startpakken’ på loppemarked og kan ærlig talt ikke se nogle ulemper ved genbrug.

Faktaboks

Mor: Maja Kirstine Ebbesen, 34 år, pædagogisk konsulent på barsel

Far: Magnus Ågren, 36 år, musikproducer.

Barn: Måns, otte mdr.

Hvorfor begyndte du at genbruge?
Da jeg var lille, syntes jeg, det var hyggeligt at slæbe mit aflagte legetøj ud på villavejen og prutte om prisen med de forbipasserende. I dag synes jeg, at det er en helt anden og finere oplevelse at gå på loppemarked end at købe noget, der er spyttet ud på et samlebånd i en million eksemplarer.

Hvad genbruger du især?
Jeg genbruger alt! Da jeg ventede Måns, fandt jeg stort set hele ‘startpakken’ på loppemarkeder, i storskrald og på forladte loftsrum og fik lavet et fint børnehjørne med gamle tapeter, seng og en masse andet. På det seneste har jeg fundet en del børnebøger. Netop bøger er geniale til genbrug, for de bliver jo ikke ringere af at være læst før.

LÆS OGSÅ: Børneværelse med loppefund

Er der ulemper ved at genbruge?
Jeg har svært ved at se dem.

Hvornår køber du nyt?
Der opstår jo tit akutte behov, når man har en baby og pludselig finder ud af, at man skal bruge en helt særlig, stor hagesmæk. Så kan man ikke vente 14 dage på et loppemarked. Men det er efterhånden sjældent, jeg køber nyt, for det giver mig en god følelse at vide, at jeg ikke overforbruger og dermed skåner miljøet. Min søn skal ikke være storforbruger, allerede inden han er fyldt et år.

Hvad er dit bedste fund?
Måns’ tripp trapp-stol, der var efterladt på loftet, fordi nogen var flyttet fra den.

LÆS OGSÅ: Cool genbrug: Køb legetøjet brugt

Dit bedste råd til at komme i gang?
Når du er på loppemarked, så husk, at prisen stiger med det samme, hvis du virker for begejstret. Det kan betale sig at være lidt tilbageholdende, hvis du har fundet noget, du rigtig gerne vil have.

Tilbage til: Derfor er genbrug cool

Majas 3 bedste genbrugstips

1. BYTTE KØBMAND
Når du vil bytte eller give væk til dine venner med børn, så start med at fortælle, hvad du har, i stedet for hvad du har brug for. Med et ‘hey, er der nogen, der har brug for en flyverdragt til vinter?’ er du allerede i gang.

2. BRUGTE GAVER
Gaver kan sagtens findes på et loppemarked. Folk bliver som regel glade, når man har fundet den helt særlige ting, der passer nøjagtig til dem.

3. DEN LILLE HÅNDVÆRKER
Ting, der er i stykker, kan fikses! Mangler maling, et håndtag eller en lap er det en mulighed for at få det nøjagtigt, som du vil have det. Det giver en dejlig tilfredsstillelse at reparere ting, så de virker perfekt!

Se, hvad vi ellers skriver om: Børneværelse, Børnetøj, Shopping og Tumling