Maria og Seref Aras bolig

Foto: Tia Borgsmidt Kom indenfor i stylistens kreative legeplads.

"Jeg må indimellem styre mine farvecravings for min mands skyld, men for det meste er han meget large"

Der er fri leg og kreativitet hjemme hos Maria og Seref Aras, hvor skateboards, farveoverraskelser og gamle rekvisitter er en stor del af indretningen. Se hvordan den kreative stylist og tidligere dekoratør har indrettet drømmevillaen i Helsingør.

Maria Aras havde altid drømt om at bo i en klassisk murermestervilla med røde mursten og en hyggelig have. Da der endelig kom en til salg i Helsingør, hvor hun og manden Seref ledte efter nyt hjem, var det ikke just det, som Maria havde forestillet sig. Villaen havde en stor 70er-tilbygning med gule sten, der ødelagde hele Marias illusion om den perfekte murermestervilla.

– Jeg havde ikke engang lyst til at tage ud og se den, men lod mig til sidst overtale af et vennepar, der havde været forbi. De lovede mig, at huset ville være lige noget for os, og heldigvis havde de ret. Lige så snart vi trådte ind ad døren, vidste vi, at det skulle være det, fortæller Maria. Hun og Seref valgte at give tilbygningen et løft ved at pudse de gule sten op med grå cement, samt sætte et stort flot vinduesparti i. Og i dag er tilbygningen det rum, som familien elsker mest.

Maria og Seref på terrassen foran tilbygningen, der nær havde skræmt Maria helt væk.
Maria og Seref på terrassen foran tilbygningen, der nær havde skræmt Maria helt væk. Bemærk det fine stjernevindue øverst, hvor parret har åbnet op til kip og indrettet en lille tv-stue.

Rolig base

Parret fik også skiftet det 30 år gamle køkken ud med et nyt. Det startede med en yderst farverig plan, men endte med et helt enkelt resultat i hvidt.

– Vi havde først planer om en vild farve, og et køkken som man ikke lige finder andre steder. Men efterhånden blev vi mere tilbøjelige til at vælge den sikre løsning med et hvidt køkken. Jeg havde brug for en rolig base til alle mine udskejelser herhjemme. Mit hjem er som en legeplads, og jeg elsker at give den gas med farver og sjove løsninger, fortæller Maria.

– Man skal kunne gå på opdagelse i vores hjem og gerne trække lidt på smilebåndet. Jeg må indimellem styre mine farvecravings for min mands skyld, men for det meste er han meget large, ler hun.

 I entreen har Maria malet det gamle plankegulv rosa, og vægge og skabe mørkeblå.
I entreen har Maria malet det gamle plankegulv rosa, og vægge og skabe mørkeblå. To farver som supplerer hinanden rigtig godt, og som Seref heldigvis blev meget glad for trods indledende skepsis. Det rosa gulv er malet med NCS-S1010-R og væggen med St Pauls blue fra Jotun.

Loppefund og souvenirs

Maria og Seref er begge vokset op i et skateboardmiljø, og man finder derfor flere skateboards rundt omkring som en naturlig del af indretningen. Man skal derimod lede længe efter nyproducerede møbler i hjemmet, for Maria foretrækker at indrette med arvestykker eller loppefund.

Det store vinduesparti forvandlede den lille mørke 70er-tilbygning til et moderne, lyst og indbydende rum.
Det store vinduesparti forvandlede den lille mørke 70er-tilbygning til et moderne, lyst og indbydende rum. Her er der indrettet spisestue med møbler fra Børge Mogensen og Engelbrechts X Husk mit navn.

– Jeg kunne sagtens finde på at købe nye møbler, men vil hellere finde dem brugt. Jeg kan godt lide jagten efter det helt rigtige, og jeg kan bruge oceaner af tid på det, siger Maria. Hun har tidligere oplevet pludselig at have alt for mange ting, så derfor er det vigtigt for hende at omgive sig med færre ting, som betyder noget for hende og familien.

Som en sjov detalje har parret brugt en truck fra et skateboard som knage til viskestykker. På reolen fra Vipp udstiller Maria sine yndlingskopper og skåle.
Som en sjov detalje har parret brugt en truck fra et skateboard som knage til viskestykker. På reolen fra Vipp udstiller Maria sine yndlingskopper og skåle.

– Jeg kan især godt lide at have en ting med hjem fra en rejse, f.eks. en skør lermaske fra Afrika, eller en neonfarvet Tuk Tuk fra Thailand. Hvis jeg falder for en ting, så kan jeg godt få den til at passe ind, men hvis jeg ikke har nogen følelser for en ting, så er det bare ud, slutter Maria.

Maria er glad for, at det endte med et enkelt hvidt køkken, så hun frit kan skeje ud med farver og dims.
Maria er glad for, at det endte med et enkelt hvidt køkken, så hun frit kan skeje ud med farver og dims. Bordplade og vask er fra Ikea, og armaturet er fra Vola. Væggen er malet med Underground lake fra Dyrup, og pendlerne er fra Octobulb.
Spiseafdelingen består af en skøn blanding af arvestykker designet af Børge Mogensen tilsat humoristiske islæt indslag som stolen dekoreret af Husk mit navn, samt de små Star Wars-masker udstillet i plexiglashylder på væggen.
Spiseafdelingen består af en skøn blanding af arvestykker designet af Børge Mogensen tilsat humoristiske islæt indslag som stolen dekoreret af Husk mit navn, samt de små Star Wars-masker udstillet i plexiglashylder på væggen. Bænken fandt Seref på dba.dk, og pendlen er fra Ellos.
Parret fjernede den gamle kakkelovn, da den ikke virkede længere, og skiftede den i stedet ud med en brændeovn.
Parret fjernede den gamle kakkelovn, da den ikke virkede længere, og skiftede den i stedet ud med en brændeovn. Maria har malet baggrunden i en støvet blå farve, som fremhæver buen flot. Standerlampen i træ er en unikalampe fra Naarup savværk.
En væg i entreen er dekoreret med et flot blomstret tapet fra Mr Perswall. På redskabsgrebene hænger familiens skateboards, som stadig bruges flittigt. Skabet er fra Marias tidligere job.
En væg i entreen er dekoreret med et flot blomstret tapet fra Mr Perswall. På redskabsgrebene hænger familiens skateboards, som stadig bruges flittigt. Skabet er fra Marias tidligere job.
Både i stuen og i entreen er der indrettet med skateboards, som har en personlig betydning for parret.
Både i stuen og i entreen er der indrettet med skateboards, som har en personlig betydning for parret. Det hvide skateboard er fra Streetmachine, det store fotografi er taget af fotograf Uggi Kaldan, og det lille blå litografi er fra Husk mit navn. Sofaen er et arvestykke ombetrukket med stof fra Kvadrat, og den blå pude er fra Dagny.
På Aya Nolas værelse er der indrettet med rosamalede Ivar reoler og en gammel garderobe fundet på dba.dk
På Aya Nolas værelse er der indrettet med rosamalede Ivar reoler og en gammel garderobe fundet på dba.dk
Soveværelset er indrettet helt enkelt. Knagerne på væggen fungerer som natbord, da der ikke er plads til møbler ved siden af sengen.
Soveværelset er indrettet helt enkelt. Knagerne på væggen fungerer som natbord, da der ikke er plads til møbler ved siden af sengen.
Parret åbnede op til kip på førstesalen for at udnytte hele huset, og nu er der indrettet et lille hyggerum, der bruges som tv-stue.
Parret åbnede op til kip på førstesalen for at udnytte hele huset, og nu er der indrettet et lille hyggerum, der bruges som tv-stue. Stålvognen er fra dengang parret boede på Nørrebro. De fik den af den lokale kioskejer, som ville smide den ud. Lampen er fra Søstrene Grene.
Marias mand Seref har lavet den cool stol ud af to skateboards og et stoleskelet han selv har tegnet og formet.
Marias mand Seref har lavet den cool stol ud af to skateboards og et stoleskelet han selv har tegnet og formet. Det gamle butiksspejl er fra Marias tid som dekoratør. Indgangen fører ind til parrets walkin-closet.
Aya Nola på 6 år drømte om at få et tapet med flamingoer på sit værelse.
Aya Nola på 6 år drømte om at få et tapet med flamingoer på sit værelse. Tapetet er fra Tapetmesteren. I indhakket er der bygget en scene med skuffer til legetøj. Som en smart detalje kan man trække et gardin for, så scenen kan forvandle sig til en hyggelig hule.
Wegner-sofaen har Maria fået af Seref i fødselsdagsgave.
Wegner-sofaen har Maria fået af Seref i fødselsdagsgave. Puderne samt gulvtæppet er fra Tyrkiet, hvor parret har et sommerhus. Puffen er fra Nova Møbler, og kisten, der bruges til LPer, fandt Marias svigerfar i storskrald. På væggen hænger et værk af Husk Mit Navn samt et litografi, der er en gave fra Marias bonusfar.

Hvem og hvor?

Hvem: Maria Aras, selvstændig børne- og interiørstylist, Seref Aras, skolelærer, og datteren Aya Nola, 6 år.

Hvad: Villa på 230 kvm.

Hvor: Helsingør.

mariaaras.dk

@mariaaras

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning