Marie Caroline Elbæk

Foto: Mikkel Tjellesen Kom indenfor i iværksætter Marie Caroline Elbæks bolig, der er smagfuldt, kunstnerisk og farverrigt indrettet.

Marie Caroline Elbæk har indrettet sig med kunst og smukke møbler, men "det vigtigste er, at børnene må lege over det hele"

Marie Caroline Elbæk Schjeldal, 41, har startet sit eget firma, Fallucka, der bl.a. tilbyder kunstoplevelser, designsamarbejder og podcasts. Hun bor i et rækkehus i Komponistkvarteret på ydre Østerbro i København, hvor der er fri leg, og festen altid ender i køkkenet.

Marie har en MBA i projektledelse og procesorientering og har netop startet sit eget firma, Fallucka. Hun lægger også stemme til tegnefilm.

Marie Caroline Elbæks hus
Skateboardet er fra Soulland, skamlerne af Piet Hein Eek og billedet af Ed Templeton, der både skater og laver kunst. Foto: Mikkel Tjellesen.

Indretning

Beskriv dit hjem?

– Vi bor i et meget socialt kvarter, og vores børn har konstant venner på besøg. Jeg holder mig ofte lidt for øjnene og beder til, at vores bord af kunstneren FOS overlever Traktor Tom og Flexi-Trax. Men ting skal bruges, uanset om det er loppefund eller noget, du har sparet op til længe.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?

– Der skal være rent. Jeg driver alle til vanvid med mit oprydnings- og rengøringsvanvid, men jeg har et rodet hoved med tusind tanker og ideer, så jeg har brug for, at det ikke flyder med ting omkring mig. Derudover føler jeg mig hjemme, når der dufter af nybagte boller, drikkes bobler på en tirsdag, og jeg mærker, at vores unger er glade.

Marie Caroline Elbæks hus
Den lille mand i vindueskarmen er en gave fra kunstneren Leif Sylvester. Foto: Mikkel Tjellesen.
Marie Caroline Elbæks hus
Magasinstakke og Snoopy-lampe fra Flos. Foto: Mikkel Tjellesen.
Marie Caroline Elbæks hus
På bordet af FOS ligger en vægt, der er et kunstværk af Lea Guldditte Hestelund, og på væggen hænger værk af Richard Coleman. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad inspirerer dig til din indretning?

– Kunst, film og skønne folk, der deler ud af deres smag. Jeg kan også godt lide at opbygge vores hus i temaer og miljøer. Et sted, hvor man kan fordybe sig, et hjørne, hvor man kan arbejder, og sofaen, hvor der er plads til fredagsguf og film. Det vigtigste er, at børnene må lege over det hele.

LÆS OGSÅ: Christian Dam: ”Det er en fantastisk måde at integrere naturen i hjemmet på”

Marie Caroline Elbæks hus
I sofaen fra Minotti ligger puder fra Helle Thygesen og The Apartment. Glasbordet er af McCollin Bryan, tæppet fra Marokko og kurvestolen købt hos Beau Marché. Skulpturen bag sofaen er af Curtis Jere og købt hos The Apartment Foto: Mikkel Tjellesen.

Afspejler dit hjem din personlighed?

– Ja og nej. Vi er jo heldigvis flere, der bor her, og hvis det kun var mig, ville der være kedeligt, pinligt rent og nok lidt færre gæster. Nu har jeg heldigvis en skøn familie, der skaber liv. Og så fylder cykling og kunst meget i vores hjem. Jeg har netop fået en cykel af min mand, og så tvinger jeg ham ud og se kunst. Selv om vi ikke har samme smag, kommer der altid gode samtaler ud af vores kunstudflugter.

Hvad bør der være i ethvert hjem?

– Kærlighed, humor, kaffe og en nybagt bolle med smør, ost og spegepølse.

Hvad er dit yndlingsrum i huset?

– Vores badeværelse i kælderen, hvor vi alle bruger meget tid. Jeg tror det er fordi, at der er varme i gulvet. Vi opholder os også meget i køkkenet, hvor vi snakker og er sammen.

Marie Caroline Elbæks hus
Badeværelset i kælderen er hele familiens yndlingsrum. Fliserne er fra File Under Pop. Foto: Mikkel Tjellesen.
Marie Caroline Elbæks hus
En lille oase, der huser to kaniner og har direkte udgang fra køkkenet. Foto: Mikkel Tjellesen.
Marie Caroline Elbæks hus
Bordet af den industrielle designer George Nelson var oprindeligt designet som sminkebord. Stolen er af Charles & Ray Eames og billedet af Torbjørn Rødland. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er dit kæreste eje? 

– Min kunst og min kasse med barndomsbilleder. Og cyklerne, råber min mand i baggrunden.

LÆS OGSÅ: Julie Nielsdotter: ” Jeg kan godt lide, at de ting, jeg omgiver mig med, har en historie”

Hvad er din seneste investering?

– En lampe fra Soft Baroque. Lys, blomstervase og skulptur i én.

Marie Caroline Elbæks hus
Kunstværket af Soft Baroque er købt hos Etage Projects. Lyset kan skifte farve og er derfor hurtigt blevet et hit hos familiens to børn. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er hjemmets bedste køb?

– Vores runde Poul Kjærholm-bord. Det er et samtalebord, og så er der lige langt til maden fra alle vinkler. Vi joker lidt med, at vi bare mangler et kinesisk drejebord i midten, så vi kan rotere maden.

Marie Caroline Elbæks hus
Bordet af Poul Kjærholm står omringet af sorte stole af Ralf Lindberg, pastelfarvet træstol af Fredrik Paulsen hos Etage Projects og kurvestol fundet i Sverige. Lampen er af Michael Anastassiades, og cyklen er en af Maries mands kæreste ejendele. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er dit bedste indretningstips?

– Invester i et fedt køkken. Det er trods alt der, du bruger mest tid.

Hvor slapper du bedst af?

– I vores Finn Juhl-sofa, der er placeret i køkkenet, så du kan se og tale med den, der laver mad. Det er et virkelig hyggeligt spot, hvor alle gerne vil sidde efter en lang dag.

Marie Caroline Elbæks hus
Der er rift om at få lov at sidde i sofaen af Finn Juhl i familien, der udover Marie tæller hendes mand og deres to børn, Svea på 10 år og Hamilton på tre. Køkkenet er fra Frama, og lampen i loftet fra Rubn. Foto: Mikkel Tjellesen.

Garderobe

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Jeg går oftest i jeans, en T-shirt og en blazer. Men så får jeg alligevel lyst til at købe en pangfarvet kjole, selv om jeg kun går med den to gange om året.

Hvad finder man meget af i din garderobe?

– Ubrugte strømper. Måske samler jeg på dem. Jeg glemmer i hvert fald, at skuffen er fuld, hver gang jeg ser nogle nye fine strømper.

Marie Caroline Elbæks hus
Uldfrakke fra Missoni, kjole fra Maison Mayle, silkesæt fra Soulland, vintage pelsjakke og lilla kjole fra Marni. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er dine yndlingsmærker?

– Celine, Soulland og Missoni. Min smag er faktisk ret bred. Og så har jeg en forkærlighed for alle de gamle italienske mærker, der simpelthen er så fine.

Hvad skiller du dig aldrig af med?

– Min vielsesring fra Sophie Bille Brahe.

LÆS OGSÅ: "Wiinblad blev bestemt ikke set som en kommende stjerne i dansk kunst, da han gik på Kunstakademiet"

Hvor shopper du?

– Lot#29, Soulland og i genbrugsbutikker. Jeg elsker vintage og gør både fund i de dyre og kuraterede butikker som Jérôme Vintage og i Kirkens Korshær.

Marie Caroline Elbæks hus
Klædeskabet i soveværelset på 3. sal er snedkerbygget. Foto: Mikkel Tjellesen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Design og Kunst