Børnemode
Mette opfordrer til at dykke ned i bunkerne af storskrald - der ligger nemlig alle de gode ting. Foto: Peer Klercke

Mette: “Mine børn går rundt med tre-fire navne i nakken”

Mette har købt sit tøj brugt, siden hun var ung, og nu lærer hun sine børn at passe på vores resurser.

Faktaboks

Mor: Mette Rønne Danielsen, 36 år, teaterdirektør på Kulturmarkt.

Far: Jacob Rønne Danielsen, 40 år, musiker.

Børn: Vilja, 3 år og Tristan 7 år.

Hvorfor begyndte du at genbruge?
Fra jeg var helt ung, har jeg købt mit tøj brugt, og da jeg fik børn, var det helt naturligt at fortsætte med udstyr, tøj, møbler og andre sager til dem. I dag handler det især om at lære vores børn at passe på resurserne – både naturens og de økonomiske. Desuden vil jeg gerne lære dem, at alt ikke behøver at være en byttehandel. Hvorfor giver vi ikke bare det væk, som vi ikke selv skal bruge?!

Hvad genbruger du især?
Byggematerialer er et hit! Mine forældre har for nylig bygget to fantastiske huler på ungernes værelse af genbrugstræ og gamle tallerkenrækker. Desuden er børnetøj oplagt, og stort set alt mine børns tøj har tre-fire navne i nakken, før det går videre i fødekæden til andres unger. Det er hyggeligt at se andres børn i det tøj, ens egne har gået i.

LÆS OGSÅ: Cool genbrug: Køb legetøjet brugt

Er der ulemper ved at genbruge?
Ofte kan man ikke lige få, det man står og mangler, for eksempel en cykelhjem eller en flyverdragt i den rigtige størrelse. Så det kræver lidt mere tid og tålmodighed end at købe nyt.

Hvornår køber du nyt?
Hvis der er noget, ungerne virkelig, virkelig ønsker sig som for eksempel et par nye rulleskøjter. Derudover har jeg en intimitetsgrænse – madrasser, dyner og undertøj skal være nyt.

LÆS OGSÅ: Børneværelse med loppefund

Hvad er dit bedste fund?
Et fint skab, vi engang fandt i storskrald.

Dit bedste råd til at komme i gang?
Du skal væbne dig med tålmodighed. Jeg går aldrig ind i en genbrugsbutik for at finde noget bestemt.

Tilbage til: Derfor er genbrug cool

Mettes 3 bedste genbrugstips

1. LOPPEMARKEDER
På landet er udvalget på loppemarkederne ofte større og priserne lavere end i byerne. Hold for eksempel også øje med markeder omkring skoleferier og helligdage, hvor mange klubber holder marked.

2. STORSKRALD
Kig i storskrald eller på genbrugsstationen. De gode ting gemmer sig inde bag alt skramlet. Nogle genbrugspladser har en særlig plads, hvor man kan sætte gode ting, der intet fejler.

3. FACEBOOK
Lav en Facebook-gruppe, hvor I giver ting væk. Det er meget bedre at give børnenes aflagte sager videre til andre, der bliver glade for dem, end at de hober sig op i kælderen eller på loftet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Børneværelse, Børnetøj, Shopping og Tumling