Mette Skov Weaverbynight bolig

Foto: Mette Skov

Ugens instagram-bolig

”Vores farverige stikkontakter er altid et stort samtaleemne – de splitter folket”

En lyseblå stue, en farverig Montana-reol og nogle ”kontroversielle” farverige stikkontakter er blot nogle af de ting, der hitter hos boligblogger Mette Skov, der står bag Instagramprofilen @weaverbynight. Her kan du møde den 39-årige blogger, der blandt andet fortæller, hvor hun finder inspiration, og hvorfor hun ikke går op i at passe ind i en bestemt indretningsstil.

Smukke, støvede farvevalg og klassiske møbler. Det er nogle af de komponenter, der udgør 39-årige Mette Skovs drømmehus i Slagelse, som er blevet et hit på Instagram.

Her fortæller hun blandt andet, hvor hun finder sin inspiration, og hvilke projekter hun drømmer om at realisere i familiens byhus.

Kom indenfor og bliv klogere på kvinden bag Instagram-profilen @weaverbynight.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Mette Skov og er 39 år, og til daglig er jeg webshop-ansvarlig for en lokal tøjbutik i Slagelse. Jeg er kæreste med Claus gennem 17 år, og sammen har vi to piger - Alma på 8 år og Liva på 7 år. Vi solgte i december 2019 vores gård ved Skælskør og flyttede i lejlighed, imens vi ledte efter vores drømmehus. Det fandt vi heldigvis efter 6 måneder, og efter yderligere 6 måneder med renovering, flyttede vi ind i vores byhus i Slagelse i februar 2021.

Den fine gyldne farve på væggen er Impression fra Jotun.
Den fine gyldne farve på væggen er Impression fra Jotun.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Interessen har altid været der, jeg er uddannet dekoratør - så styling og det at give inspiration har altid været ting, jeg elsker. Jeg startede med at dele min bolig på Instagram, da jeg gik på barsel med Liva. Det begyndte med, at jeg lavede vævede vægtæpper og macramé vægophæng (deraf også mit Insta-navn). De vægtæpper tog jeg billeder af i vores hjem. Efter et stykke tid steg både min og følgernes interesse for at vise og se mere af vores bolig.

Alt efter lyster skifter den mørke farve i køkkenet mellem brun og bordeaux. Farven er Peber fra Dyrup.
Alt efter lyster skifter den mørke farve i køkkenet mellem brun og bordeaux. Farven er Peber fra Dyrup.

Beskriv din stil?

Jeg er ikke sikker på, at der er en stil. Jeg tror på, at hvis man køber ting, som man synes er skønne, så giver det sig selv til sidst. Jeg har aldrig tænkt over, at jeg skal overholde en stil, eller at der er noget, jeg ikke kan gøre, fordi det ikke passer stilmæssigt. Indretningen skal afspejle dem, der bor der, for vi indretter jo først og fremmest for vores egen skynd og ikke for at passe ind i en stil.

Den farverige reol er fra Tylko, og den fantastiske Murano lysekrone er fra Cherry Vintage Esbjerg.
Den farverige reol er fra Tylko, og den fantastiske Murano lysekrone er fra Cherry Vintage Esbjerg.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bruger meget Instagram! Jeg har overvejet Pinterest mange gange, men jeg er bange for at falde i en masse tidskrævende dybe huller…

I spisestuen hænger et smukt vægtæppe fra Jou Quilt.
I spisestuen hænger et smukt vægtæppe fra Jou Quilt.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg ledte efter den helt rigtige nuance af støvgrøn til vores nye soveværelse, og en dag fandt jeg et billede af en væg i præcis den farve, det skulle være, på en svensk boligprofil. Jeg skyndte mig at spørge hende, om det var en farvekode, hun havde. Hun svarede mig tilbage, at væggen faktisk bare var helt hvid, men at skyggen gjorde, at den fik en anden nuance! Til sidst måtte jeg selv have gang i det store farvekort og fandt så lige den, jeg drømte om.

Den støvede grønne farve i soveværelset hedder 4504 og er fra Flügger.
Den støvede grønne farve i soveværelset hedder 4504 og er fra Flügger.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg har lige købt en smuk solgul taburet fra Small revolution; jeg har haft kigget på den længe og synes, at den ville være det perfekte solstrejf i stuen og på terrassen, nu hvor sommeren er på vej.

Almas værelse.
Almas værelse.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være vores Spanske Stol. Den var noget af det første, vi købte sammen, og den kommer vi aldrig til at skille os af med.

Den Spanske Stol foran et litografi af Kasper Eistrup.
Den Spanske Stol foran et litografi af Kasper Eistrup.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Nu er vores hus meget nyt endnu, men både stuen med den farverige Montana-reol og vores spisestue i lyseblå med de høje paneler bliver taget godt imod. Jeg tror, det er blandingen af det klassiske og alle farverne, som folk kan lide. Det er inspiration til alle, farvevalgene kan jo tones op og ned efter behag. Og så er vores farverige stikkontakter altid et stort samtale emne! De splitter folket…

De skønne stikkontakter i porcelæn er fra Katy Paty.
De skønne stikkontakter, der splitter folket på Instagram, er fra Katy Paty.

Dit yndlingsrum i boligen?
Vi har altid haft spisestue i forlængelse af vores stue - og det har vi også nu. Det er nok det, jeg er allergladest for i huset. Stuen er stor nok til alle, og spisestuen er perfekt i størrelsen både til hverdag og til gæster i weekenden.

Mette og Claus' stue.
Mette og Claus' stue.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi skal have bygget en reol på den ene endevæg i stuen - det kommer til at give masser af opbevaring og mulighed for endnu mere dims! Også drømmer jeg om at finde et marmor-stuebord.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Hvide PU-læder-møbler.

Den farverige reol er fra Montana og hedder Free.
Den farverige reol er fra Montana og hedder Free.

Mine favorit-Instagrammere?

  1. @teklan - for de skønne farvesammensætninger, altid inspirerende.
  2. @celinehallas - for kunst, personlig stil og masser af farver
  3. @_mernee for hverdagsliv og så kan hun skabe smuk ro i mange farver.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  • Køb kun ting, du ikke kan lade være med at købe. Spar hellere op til det rigtige i stedet for at gå på kompromis - det ender højst sandsynligt med, at du hurtigt bliver træt af det.
  • Vær modig med farverne - start med små-nips og puder eller start med en væg - så kan resten altid males senere.
  • Se på hvad du har, roker rundt - det giver tit nyt liv til gamle ting.
De lille vitrineskab er fyldt med skønne minder, nips og souvenirs.
De lille vitrineskab er fyldt med skønne minder, nips og souvenirs.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

De hvide kaffekrus, som pigernes gamle dagplejemor har skrevet ‘Mor’ og ‘Far’ på, og som pigerne i 1-2 års-alderen tegnede et par streger på, var vores julegaver i et par år i træk. Dem værner vi om - pæne eller ej.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Claus og jeg har begge valgt hver vores yndlings-sofa - Børge Mogensens tremmesofa og Finn Juhls 57 sofa. Og selvom 57-sofaen ikke er leveret endnu, kan vi godt diskutere, hvem der har købt den bedste sofa - og hvem af os, der er gladest for vores køb.

Børge Mogensens tremmesofa.
Børge Mogensens tremmesofa.

Følg Mette Skov her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_knap2.jpeg