Boligindretning
Foto: Nicoline Olsen Kom med indenfor hos Dorthe Mathiesen, som er indehaver af VISSEVASSE.

"Der har været mange mærkelige ting ud og ind af huset..."

‘Der har været mange mærkelige ting ud og ind af huset …’ … fortæller designer Dorthe Mathiesen, som bor med sin familie i en gammel villa fuld af vintagefund og smukke plakater.

Beskriv din stil med tre ord
… personlig, vintage og nordisk.

Mit barndomshjem var …
Jeg husker det som trygt og rart. Nybyggeri i provinsen, 30 km nord for Kbh. Mine forældre havde altid gang i et byggeprojekt eller en omrokering af møbler og rum.

Det værste sted, jeg har boet
På en rejse til Thailand for 20 år siden boede jeg en overgang med en veninde i en lille by med stribevis af ens bambushytter. Efter en sjov bytur tog jeg fejl af hytterne og fik lagt mig ind til en fremmed sovende mand. Opdagede først min brøler, da han undrende vækkede mig næste morgen. Vi flyttede næste dag …

Mit nuværende hjem er
… både praktisk og personligt, med et miks af nye og gamle ting. Karsten har en fortid som rekvisitør, så der har været mange mærkelige ting ud og ind af huset gennem årene.

Mit yndlingshjørne i boligen
Jeg elsker at læse eller slumre i vores lille karnap, som støder op til stuen. Her er et dejligt lys fra syd hele året rundt.

Den ting, der har overlevet længst i mit hjem
Jeg har en svaghed for ure. Det tunge glasur på den blå hylde har fulgt mig i mange år.

Den ting i min bolig, jeg holder mest af
For mange år siden var vi på kærestetur til Berlin, hvor vi fandt en 70’er lampe på et loppemarked. Vi kunne ikke helt beslutte, om vi kunne lide den eller ej. Men den skreg på at blive købt. Efter et par år i fortrydelseskategorien fik den en chance. Jeg synes, dens grafiske stramme former passer fint til de organiske planter, som den våger over.

Det næste, der skal ske i mit hjem, er
… at vi skal have nyt badeværelse i kælderen, så vi skal have støbt et smukt terrazzogulv. Det glæder jeg mig til.

Det seneste, jeg har købt til min bolig, er
… en cognacfarvet Ari Norell stol. Man sidder fantastisk i den! Vi har været lune på den længe, så da vi fandt den brugt til en god pris, slog vi til med det samme.

Det næste, jeg skal købe til min bolig
Jeg er helt vild med de smukke Triangle spejle fra Novel Cabinet Makers. Dem gad jeg godt have hængende på vores nye badeværelse.

Hvis jeg skulle flytte
Vi er rigtig glade for at bo på Amager i det hus, vi har nu. Men indimellem drømmer vi om en lejlighed med tagterrasse på Christianshavn. Eller en træhytte på fjeldet i Norge. Vi bliver nok bare boende …

Det design er jeg mest stolt af
Jeg er blevet godt tilfreds med mine nye sort/hvide illustrationer, inspireret af art deco-perioden. Jeg tænker, at jeg vil lave mere i den dur.

Min favorit boligbutik
Jeg kan altid finde noget at forelske mig i hos MUNK på Christianshavn. På nettet handler jeg hos cahetu.dk, som er super serviceorienteret.

Min favoritblog
Uh, der er mange gode, f.eks. thesweetspot. dk og boligcious.dk. Af udenlandske blogs kan jeg anbefale lostateminor. com og thedesignchaser.com

Jeg bliver især inspireret af
… en god blanding af magasiner, bøger og pinterest.com

Jeg samler på …
Jeg er ikke den store samler, men jeg kan godt lide at købe bøger, gamle postkort og magasiner, især når jeg er i udlandet.

Vaser.jpg

Forårsblomster og sukkulenter står smukt i en skøn blanding af loppevaser og krukker.

Laenestol.jpg

Den cognacfarvede Ari Norell stol er Dorthes seneste køb til boligen. Ved væggen står Kaare Klints safaristol, og over den hænger en teaklampe, som er et loppefund.

Koekkenservice.jpg

Smukke håndlavede skåle fra Lov i Listed på Bornholm.

Reol.jpg

Dorthe har selv malet lågerne på den gamle palisanderskænk med spraymaling fra Le Fix. Plakaten ‘pigen i vinduet’ er fra ViSSEVASSE’s nye kollektion.

Stue.jpg

Parret har selv bygget sofaen med plads til brændeopbevaring. Ovenover er et afgrænset felt og et par gallerihylder fra Jysk malet i samme farve og fungerer som udstillingsramme på væggen. Plakaten til venstre hedder ‘Aftendukkert’, og fotoplakaten med pigen er af Vee Speers. Hendes værker kan fås i ViSSEVASSE’s webshop.

Lampe.jpg

Lampen er den ting i boligen, Dorthe holder mest af. Parret fandt den på et loppemarked for mange år siden på en tur til Berlin. Plakaten med fyret er en klassisk ViSSEVASSE plakat.

Gaesteseng.jpg

Dorthes yndlingsplads i hjemmet er den solrige krog i karnappen.

Spisestue.jpg

Wegners sorte Y-stole står smukt til spisebordet fra Lau Lauritsen. Lamperne er købt i Sverige for mange år siden.

Dorthes 3 bedste indretningstips:

  1. Lys er vigtigt. Både det direkte arbejdslys og det bløde lys i rummets mørke kroge.
  2. Indret et sted til fordybelse. F.eks. en god stol eller daybed med godt læselys og slumretæppe.
  3. Udnyt pladsen under sofaen til opbevaring af brænde.

Hvem og hvor?

Hvem: Dorthe Mathiesen, der er indehaver af design- og plakatstudiet ViSSEVASSE, som hun driver sammen med sin partner Karsten Noel Poulsen. ViSSEVASSE portrætterer bl.a. byer og landes særlige kendetegn eller ikoner.

Hvor: Boligen er en gammel villa fra 20’erne på Amager, hvor parret bor med deres tre piger, Vilde på 11 år, Tilla på 12 år og Ronja på 19 år.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning