Mikrohjem med klassikere
SPONSORERET indhold

Mikrohjem med klassikere

Marskandiser og stylist Dede Ingerslev har indrettet sin etværelses med klassisk design fra 50’erne og 60’erne og har arvet flere af sine absolutte yndlingsmøbler fra sin designbegejstrede mormor og morfar. Se her, hvordan de gamle møbler bliver brugt i Dedes skarpe retrostil.

Af: Hanne Vind Foto: Mikkel Adsbøl
25. dec. 2015 | Bolig | BoligLiv


Hvem: Dede Ingerslev, stylist, marskandiser og medindehaver af Ingerslev Antik og webshoppen Lille Ingerslev.

Hvad: Etværelseslejlighed på 40 kvadratmeter.

Hvor: København.


Dede udnytter hver kvadratmeter i sin etværelses. Til højre skimtes spiseafdelingen, under vinduet til højre sengen og i hjørnet til venstre arbejdspladsen. En Sikker Hansen plakat hænger mellem de to vinduer. I midten af rummet: en lille lounge med Canadastolen af Chr. E. Hansen og et mosaikbord på et rensdyrskind. De klassiske teaktræsmøbler binder indretningen sammen.

Hjemme hos marskandiser og stylist Dede Ingerslev har begrebet personlig indretning en dybere betydning – her skaber et levende miks af udvalgte arvestykker, fine fund og møbler på midlertidig visit en fantastisk stemning i den etværelseslejlighed med den kæmpestore, svenske kakkelovn som det bogstaveligt talt faste midtpunkt. Her fejres særligt
50’erne og 60’erne i skiftende indretninger og forskellige stilleben, hvor Dede med sikker hånd fokuserer på periodernes særlige, stilmæssige kendetegn. – Normalt plejer jeg at  skabe en gennemført indretning i én stilretning – men lige nu er det hele altså blevet lidt blandet, fortæller Dede, der dog synes, at det vigtigste er, at der er hyggeligt at være.
Det samme gælder, når Dede indretter for sine kunder. Følelsen af hjemlighed og af, at man kan  slappe af i rammer, der udtrykker, hvem man er, kommer før en bestemt indretningsstil.

Alt i et rum
Dede har formået at samle mange funktioner i rummet: her er spisezone, opholdsafdeling, arbejdshjørne, garderobe og soveværelse på bare 40 kvadratmeter. – Jeg praktiserer et princip om at tage en ting ud, når der skal en ny ting ind. På den måde får jeg som regel plads til det hele, indtil jeg skifter ud igen, siger Dede. Indretningen er samtidig et dynamisk udtryk for Dedes livsstil og hendes hengivenhed for mange af 1900-tallets æstetiske udtryk, som ikke bare udleves i indretningen, men også gennem lidenskaben for dansestilene helt tilbage fra 1920’erne. Dede danser og underviser i lindy hop – og bruger kjoler og udstyr fra både mors og mormors ungdomsgarderober til at fuldende den autentiske stil, når hun laver opvisninger.

Født marskandiser
Dedes arbejde som stylist og marskandiser har afsæt i barndomshjemmet, hvor hendes antikvitetshandler-mor tog Dede med fra toårsalderen på loppemarkeder, rydninger og indkøb både i Danmark og i Sverige. Et led længere tilbage har Dedes arvet flere af sine absolutte yndlingsmøbler fra sin designbegejstrede mormor og morfar. Dedes mor har ejet en af de få, ægte marskandiserbutikker, der er tilbage i København, Ingerslev Antik i Ravnsborggade, i 20 år. Og Dede er nu medejer. Samtidig står Dede for Ingerslev Antiks webshop, lilleingerslev.dk, hvor man kan shoppe alt, lige fra skolemøbler fra 50’erne, designerlegetøj, retro køkkenudstyr, svenske kludetæpper, antik julepynt og vintage kjoler. Herfra finder mange ting vej til Dedes eget hjem og sætter for en tid stemning og karakter, inden de måske rykker ind hos en kunde, Dede indretter for, eller tilbage til forretningen
i Ravnsborggade. En cyklus, der er helt naturlig for en født marskandiser.


I spisehjørnet fordeler en fin samling af forskellige stole sig omkring udtræksbordet af teak. Her står bl.a. stolen Myren af Arne Jacobsen og en plasticstol af Kay Kørbing. Plakaten er af Sikker Hansen, og tavlen er en gammel skoletavle. Værkstedslampen er designet af Axel Wedel Madsen og fås fra ny i forskellige farver hos e-form.dk.


Klassiske sager fra 50’erne: Emaljegryden med bastomviklet håndtag af Jens Quistgaard, teaktræsbakken og det grafiske viskestykke er som hentet direkte ud af perioden.Blå toner i sengetøjet spiller op til små sager fra 50’erne. En orange kuglelampe, en sprællemand og en gammel plakat udgør en original og humoristisk udsmykning.


Detaljer i grafisk sort-hvid og blå, som Dede for tiden er vild med.
Bag den sortlakerede Canadastol, designet af Chr. E. Hansen i 1940, ses en klassisk 50’er teaktræsreol fyldt med ældre keramik og fajance fra bl.a. Rörstrand og Løvemose. Til venstre den monumentale svenske kakkelovn.En uglepude af Karen Bjelke har fundet sig til rette i Arne Jacobsens Oxford Stol, et højt værdsat arvestykke fra morfars herreværelse. En instruktiv planche over kædesavens bestanddele sikrer sammen med den grafiske kalender, et råt arbejdsbord og opbevaringskasser i læder en hyggelig maskulin stil i Dedes arbejdshjørne.


Hattemagerens træmodel i kontrast til en farvestrålende Irma-dåse og en lille blå reliefkrukke.


Skrivebordsstemning med vintage kort, penneholder, saks og læderæsker samt et legetøjsfly af træ.

► SE OGSÅ: Lys bylejlighed: Enkel stil med arvemøbler
► SE OGSÅ: 
Moderne 50’er-hus: Rene linjer og masser af sjæl