Modellen Christine Sofie
Foto: Petra Kleis Modellen Christine Sofie i stolen Moel fra Ligne Roset, som de har magen til i lyserød i New York. Begge er fundet vintage. Jakken er fra Sea New York.

Kom inden for i model Christine Sofies smukke sommerhus i Tisvilde

Model Christine Sofie og hendes mand Rasmus, pendler mellem lejligheden i New York og sommerhuset i Tisvilde, som de netop har sat i stand med blik for husets originale arkitektur og fokus på farver og lys.

Tisvilde kan alt det, New York ikke kan, mener model Christine Sofie Johansen, 29, der sammen med sin mand Rasmus Robert og deres etårige datter Bobbie pendler mellem deres lejlighed i Brooklyn og sommerhus i kystbyen. Parret har firmaet Studie Robert, hvor de designer møbler og arbejder med rum, og har bygget huset helt om og fyldt det med farver, designklassikere og et vinduesparti, der inviterer naturen ind.

Hvad er jeres sommerhus for et sted?

“Huset er fra 70’erne, vi købte det i 2017 og har istandsat det, mens vi har boet i New York. Vi har mere eller mindre totalrenoveret det. Rasmus kan heldigvis bygge alt selv, så det går al hans fritid med. Vi har skiftet de fleste vinduer og døre, malet og fuldspartlet alle værelser, lagt træpaneler, lavet nyt køkken, bygget anneks og lagt terrasse. Nu mangler vi ‘bare’ at få nyt tag, og det skal vi i gang med.”

Christine Sofie2.jpg

Anneks med plads til overnattende gæster.

Hvorfor er et sommerhus lykken?

“Et sommerhus er indbegrebet af frihed, fordi du bor mere primitivt og med færre regler. Alle, du møder, er glade og afslappede, fordi de har fri, og stemningen er mere rolig og afbalanceret. Folk bader nøgne i havet og går på bare fødder. What’s not to like?”

Hvad er det for et liv, I lever her?

“Vi har en mere afslappet og kreativ livsstil her end i New York. Vi har brugt meget tid på at sætte i stand, fordi vi har valgt at lave alt selv. Men vi har valgt ikke stresse over det og elsker at skabe noget sammen og stadig tilbringe tid med venner og familie. Vi nyder alle sæsoner lige meget. Da jeg var højgravid, holdt vi jul her, og om efteråret samler vi svampe. Vi bruger meget tid i naturen og tager gerne til vandet for at se solen gå ned hver aften.”

LÆS OGSÅ: ”Vores køkken er bygget af elmetræer, der engang stod rundt om Krinsen på Kongens Nytorv"

Har du nogle dogmer, du indretter efter?

“Jeg prøver så vidt muligt at indrette efter husets originale arkitektur. Du skal læse rummet, have respekt for byggestilen og det eksisterende og have fokus på farver og lys. Lyset er faktisk noget af det vigtigste, men jeg holder også meget af farver og bruger dem flittigt, når jeg indretter. Det giver rummet karakter og viser, at du er bevidst og har en holdning til indretningen.”

Hvad er dit yndlingsrum?

“Det er helt klart vores stue/køkken/leverum. Vi har sat store glaspartier i fronten mod haven, og efter vi byggede terrassen, virker det som et ekstra rum. Selv hvis det er for koldt til at sidde ude, føles det, som om du er i naturen. Og så er ovenlysvinduerne med til at skabe det smukkeste lys i al slags vejr.”

Christine Sofie4.jpg

Sildebens-bordet har Rasmus lavet sammen med sin far af egetræ fra gamle københavnergulve. Lampen er en Frisbi designet af Achille Castiglioni for Flos og DCW-stolene designet af Ray og Charles Eames for Herman Miller.

Christine Sofie6.jpg

Den auberginefarvede læderstol fra Le Corbusier, fundet vintage i New York, og den originale Taccia-lampe designet i 1962 af Achille og Pier Giacomo Castiglioni for Flos, skiller familien sig aldrig af med.

Hvad er din seneste investering til sommerhuset?

“Jeg har købt et værk af Bobbye Fermie gennem Artist Support Pledge, der støtter kunstnere i denne tid. Vi har netop byttet en Memphis-stol ud med en vintage Ligne Roset-stol, som er magen til en, vi har i New York. Vi kunne simpelthen ikke undvære den og måtte finde en til.”

Hvad er på ønskelisten?

“Arbejdsbordet Leonardo af Achille Castiglioni med glasplade, så vi rigtig kan nyde understellet. Jeg har også kigget efter lampen Model 548 af Gino Sarfatti, men det skal være originalen i messing med glasskærm og ikke den nye model, der desværre kun laves i plexiglas. De to ville udgøre en fabelagtig duo i mit drømmekontor.”

Hvor køber du møbler og ting?

“Mest på auktioner og rejser. I lejligheden i New York startede Rasmus med at bygge stort set alle møbler selv fra spisebord til seng og en foldeskærm. Vi startede med en madras på gulvet og købte værktøj, materialer og maling for vores sidste penge. Senere supplerede vi med ting, vi fandt på Craigslist.”

LÆS OGSÅ: I Anne-Sofie og Alexanders lejlighed på bare 69 m2 er der luft imellem møblerne: "Det giver ro"

Køber du nyt eller gammelt?

“Det kommer an på huset eller rummet. Men når jeg tænker over det, køber vi nok mest ældre designobjekter. Jeg holder meget af gamle danske og italienske møbler og køber ofte ting på auktion.”

Hvordan finder du de bedste vintagekøb? 

“Der er mange gode loppemarkeder og antikbutikker her i området og omkring Græsted. Loppemarkedet på Birkepladsen i Tisvilde er altid hyggeligt og meget børnevenligt. Der er en bod med gammelt legetøj og en popkornsmaskine. Vi spiser is og kigger på alt muligt fra hjemmestrik til gamle vinglas.”

Christine Sofie3.jpg

En kop hjemmebrygget kaffe og Bobbies første kunstværker.

Christine Sofie5.jpg

Parentesi-lampe designet af Achille Castiglioni for Flos.

Hvad er dit ultimative drømmekøb?

“Et landsted eller et gammelt mejeri i nærområdet eller en byggegrund Upstate New York, hvor vi kunne bygge et sommerhus.”

Hvad er dine bedste tip til området?

“Ørby Gaardbutik & Gartneri, hvis du skal have lokale grøntsager, Kødsnedkeren i Ørby, hvis du skal have økologisk kød og specialiteter, og Den Friske Fisk, hvis du vil have bæredygtig fisk og de bedste fiskedeller. Tisvilde Kro og Kildegaard, hvis du vil ud og spise og Kanonhalløj i uge 28 og 29, hvor lokale kræfter arrangerer alt fra croquis til fælles middag, foredrag og fest. Og en køretur til Munkeruphus eller Rudolph Tegners Museum & Statuepark, hvis du vil se på kunst.”

LÆS OGSÅ: Kom indenfor hos Tal R og Emma Rosenzweig

Hvorfor faldt valget på Tisvilde?

“Da vi mødte hinanden i 2014, tilbragte vi meget af sommeren her i Tisvilde og blev forelskede i både stedet og hinanden.”

Hvad er livretten, når I er her?

“Det er meget sæsonbetonet, men alt med stenbiderrogn og så sildemadder. Rugbrød kan virkelig noget, når du kommer fra USA. Vi har tradition for at invitere vores venner til pil selv-rejegilde hver sommer. Om efteråret laver vi kantarelbrød. Vi har en skøn bager i byen, og der henter vi frisk ølandshvedebrød, teboller og croissanter og får blødkogt æg, ost og hjemmesyltet marmelade til. Og så kan vi ikke få nok af bær og rabarber fra haven.”

Christine Sofie89.jpg

Bon appétit - dækkeservietter fra Beau Marché.

Christine Sofie12.jpg

Lykken er at løbe nøgen rundt.

Hvad serverer I, når I får gæster?

“Naturvin, porchetta på grillen og vandmelonssalat med friske urter og balsamico. Pavlova, sort kaffe og limoncello til dessert.”

Hvad skal der være I alle sommerhuse?

“Bobler på køl, havespil og stråhatte.”

Har I nogle faste ritualer, når I er her?

“Når vi lige er landet og er jetlagged, plejer vi at hente en pizza, køre ned på stranden og se solnedgangen og slutte af med en dukkert.”

Hvad kan Tisvilde, som New York ikke kan?

“Tisvilde kan alt det, New York ikke kan. Det er perfekte modpoler og opvejer hinanden fuldkomment.”

LÆS OGSÅ: Hilma af hva' for en Klint?

Har dit arbejdsliv ændret sig, efter du er blevet mor?

“Det har det helt sikkert. Siden Bobbie var to måneder gammel, har vi rejst sammen som familie, hver gang jeg skulle arbejde, bl.a. fordi jeg fuldammede. Det er lidt mere omstændigt at arbejde, når jeg har familien med, end når jeg kører solo, og der er heller ikke den samme frihed til at blive hængende, hvis jeg ender på en ekstraordinær location. Der gælder det om at komme hurtigt hjem til familien. Og så er der er også en del nye opgaver, hvor kunderne gerne vil arbejde med både Bobbie og mig.”

Christine Sofie13.jpg

Der er intet en mad med leverpostej og rødbeder ikke kan redde.

Christine Sofie10.jpg

“Jeg kører en meget ærlig og offentlig profil, hvor du får et indblik i vores liv som familie både på job og privat. Det er Bobbie en naturlig del af,” siger Christine Sofie om børn på Instagram. Følg med på @christinesofiej. 

Hvad består din garderobe af?

“En blanding af vintage, design og herretøj. Min stil ændrer sig meget efter mit humør. I sommerhuset går jeg meget i Rasmus’ gamle herreskjorter sat sammen med bukser, jeg har fået syet i forskellige Liberty-stoffer. Morgenkåben er også en fast del af sommerhusgarderoben.”

Hvad er dit yndlingsmærke?

“Missoni laver noget af det gladeste strik i den bedste kvalitet, der holder så længe, at min datter kan arve dem.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interview og Trends