Boligindretning
SPONSORERET indhold

"Selvom vi har valgt et lidt specielt og mørkt køkken, er det den løsning, vi er gladest for herhjemme"

Både Marie og Michael er glade for design og indretning. Falder Michael over en klassiker af en stol i en sjælden udgave, så slår han til. Og når stolen er ankommet, går Marie straks i gang med at flytte rundt i hele huset. Vi har besøgt parrets inspirerende hjem!

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt
10. aug. 2017 | Bolig | BoligLiv

Marie og Michael gik bevidst efter byggeri fra 50’erne, da de skulle købe hus sammen for ni år siden. Den perfekte bolig fandt de i det gule murstenshus fra 1954 i Nordsjælland.

– Vi valgte huset, fordi det var så flot bevaret. Men der var også noget tiltrækkende ved den måde, huset var inddelt på. De forskudte niveauer giver nemlig en helt særlig dynamik og personlighed til huset, forklarer Marie. Huset var velholdt, men gammelt, og især køkkenet trængte til en kærlig hånd. Marie og Michael ville gerne have beholdt det oprindelige 50’er-køkken, men det var ganske enkelt for faldefærdigt.

– Vi overvejede først at sætte det i stand, så godt vi kunne, men da jeg fandt ud af, at vi ventede tvillinger, blev den plan skippet, ler Marie. Hun og Michael startede i stedet planlægningen af deres nye køkken – og det greb om sig.

Køkkenplaner blev til ombygning

Parret fik forskellige arkitekter til at hjælpe, for nu hvor køkkenet alligevel skulle udskiftes, kunne de lige så godt kombinere det med en lettere ombygning. Efter nøje overvejelser blev hele stueplanen med spisestue, køkken, bryggers og fyrrum lavet til et stort rum. Et fuldmuret skur blev inddraget til et nyt bad og bryggers.

– Vi var længe i tvivl om den løsning, for vi kunne godt have brugt det ekstra rum til et kontor. I stedet har vi indrettet en kontorniche i stuen, hvor man sagtens kan arbejde uforstyrret, fortæller Marie. Parret brugte også lang tid – tre år faktisk – på at finde det helt rigtige køkken, som både var praktisk og skilte sig ud fra andre køkkener.

– Selvom vi har valgt et lidt specielt og mørkt køkken, er det den løsning, vi er gladest for herhjemme. Køkkenet er meget funktionelt, og så er det mørke flot til alt det hvide. Ja, for os er køkkenet som et møbel, der giver rummet et helt særligt præg, fortæller Marie.

Stolen måtte bare med hjem

Både Marie og Michael er glade for at indrette. Især Michael er vild med møbelarkitektur, og falder han over et særligt tilbud eller en klassiker i en sjælden udgave, så slår han til. Marie går derimod meget op i, om tingene passer sammen.

– Når Michael kommer hjem med en ny stol, ender det altid med, at jeg flytter rundt i hele hytten for at få den til at passe sammen med resten. Men en sjælden gang imellem må han erkende, at hans kup simpelthen bare ikke passer ind, siger Marie. Fælles for parret er, at de begge foretrækker originale gamle møbler frem for nyproducerede.

– Vi vil nok altid foretrække de originale ting med sjæl. Det er de ting, der giver personlighed i vores hjem. Også selvom det nogle gange giver lidt besvær, siger Marie og hentyder til dengang, hvor hun og Michael slæbte en særlig udgave af en Eames-stol hele vejen hjem fra San Francisco. – Vi måtte bare have den med hjem, så selvom det var et værre bøvl at splitte den ad og få den igennem toldinspektionen, så var det det hele værd.

Trapper.jpg

Et kig fra køkkenet op ad trappen til stuen. Døren mellem de to rum er fjernet for at spare plads. Skænken var Michael heldig at finde til 250 kr. på ophørsudsalg. Gulvet er af spansk marmor.

TIP
Er der er døre i dit hjem, som du aldrig bruger? Så overvej at fjerne dem for at spare pladsen – men gem dem i tilfælde af, at du engang fortryder.

Stue.jpgI stuen med det store, flotte vindue står en sofa af Poul Kjærholm og en lænestol af Arne Jacobsen, som parret købte på auktion, da de begge var færdige som studerende. De syntes dengang, at det var vilde køb, men i dag er de glade for, at de kastede sig ud i det. Sofabordet har Marie arvet fra sin morfar. Den blå sofa er fra Fritz Hansen. Gulvtæppet er fra Paustian.

TIP
Marie har sat en ny blå stofsofa til klassikerne for at give lidt blødhed til møblerne i læder, glas og metal.

Huset.jpgParret fik fjernet en del gamle bede, da de ønskede en vedligeholdelsesfri have. Der er i stedet lagt græs, stier og en stor terrasse foran huset.

Koekken.jpgDet flotte køkken fra Garde Hvalsøe er lavet i massivt wengétræ med en bordplade i sort granit. Køkkenet hænger på væggen, så det ligner et svævende møbel. Emhætten er diskret lavet som en enkel hvid hylde.

Spiseplads.jpgBørnene behøver ikke at pakke lektierne væk, når der skal dækkes bord til aftensmad, for de har bordet her for sig selv. Udover en original Eames-stol står der Syver-stole i hvid, orange og gul.

Kommode.jpg

Parret fik bygget en halvvæg i stuen for at få en kontorplads. På den måde er kontoret stadig en del af stuen, og der kan komme lys ind. Det gamle kontormøbel er købt brugt, mens arkitektlampen er fra Louis Poulsen. Den lille bordlampe er fra Bauhaus-perioden.

Flasker.jpgDe grønne flasker fandt Marie i Malmø.

Laenestol.jpgVed siden af børnenes lektiebord kan man også sidde og hygge sig i det gamle eksemplar af Arne Jacobsens Lufthavnsstol.

Vase.jpgDen flotte vase i brændt orange fandt Marie på et loppemarked. I vasen er der vild gulerod fra haven.

Utensilo.jpgPå kontoret har parret valgt et sort bord fra Hay som arbejdsbord. Til dimser og kuglepenne hænger en rød Uten. Silo 1 fra Vitra, der fås hos Paustian.

Busk.jpgBedene i haven er væk, til gengæld er der masser af grønt og blomstrende buske.

Badevaerelse.jpgEt nyt badeværelse med bryggers blev bygget i det gamle skur af mursten, der lå op ad huset. Der var ingen vinduer i skuret, så parret fik sat ovenlysvinduer i. De enkle grå fliser er fra Royal Mosa og armaturet er fra Vola. Over vasken er der en smart indbygget hylde.

Drengevaerelse.jpgWilliam og fodboldkammeraten Sofus på værelset. Fiskelampen fås bl.a. hos rifraf.dk

Sovevaerelse.jpgDet lyse soveværelse er også indrettet enkelt. Et lækkert stykke stof fra Kvadrat fungerer som sengetæppe.

TIP
Lav et enkelt sengetæppe af et stykke kraftigt stof. Er det for smalt med kun en bane stof, så sy to baner sammen.

Anbefalet til dig