Mimi krus med Ninni
Foto: PR “Det usynlige barn” bliver i 2019 motiv på Arabias populære Mumiservice for første gang nogensinde.

Gode nyheder til alle Mumi-fans: Nu får Ninni sin egen kop

For første gang får det usynlige barn Ninni en plads i Arabias populære Mumiservice….

Er du ægte Mumi-fan, vil du vide, at Ninni er en karakter fra novellen “Det usynlige barn”, fra 1962. En novelle, der er endt med at blive en af Tove Janssons mest elskede historier fra Mumidalen.

Er du ikke den store Mumi-fan, vil du kunne glæde dig over endnu en fin serie med de skønne karakterer fra Mumidalen, og over at salget støtter et godt formål.

De nye Ninni-produkter bliver lanceret sammen med en helt ny serie med motiver af Mumitroldene fra tegneserien “Mumi og marsmændene” fra 1957.

Serierne inkluderer et krus, en skål og en tallerken, og når du køber et krus, vil der i hele 2019 blive doneret 10 kr. af salgsprisen af til Red Barnet Danmark, som led i et internationalt kampagnesamarbejde mellem Mumi by Arabia og Red Barnet.

LÆS OGSÅ: 14 tidløse stel du skal kende

Ninni mumi krus

Ninni krus, 300 ml, 149,95 kr.

Ninni stel mumitrold

Ninni skål, 15 cm, 199,95 kr. - Ninni tallerken, 19 cm, 199,95 kr. - Ninni krus, 300 ml , 149,95 kr.

En efterspurgt usynlig dame

Ninni er en af de karakterer fra Mumifortællingerne, der har været allermest efterspurgt som nyt motiv i den populære serie af Mumiservice. Og der er en ganske særlig grund til, at Ninni-servicet netop bliver lanceret i år:

”Vi ønskede, at introducere Ninni-serien i dette år, fordi det i år er 30 år siden, at FN’s Børnekonvention blev vedtaget,” forklarer Nora Haatainen, fra Fiskars licence business unit. “Det er vores pligt som voksne at respektere alle børn og acceptere dem som de er.”

Formålet med kampagnen er at støtte op om børns rettigheder.

”Historien om Ninni, der er usynlig, er for os et billede på det børneliv, som alt for mange børn lever. Både i Danmark og i resten af verden. Børn, der bliver udsat for mobning og overgreb, og børn, der bliver svigtet af de voksne. De føler sig usynlige og utrygge, ligesom Ninni gør. Men historien er også fyldt med det håb, som vi i Red Barnet også har på vegne af verdens børn. Vi ved nemlig, at stærke voksne, omsorg og respekt for børns rettigheder, hjælper dem til at leve op til deres fulde potentiale. Noget vi kæmper for hver dag. Overalt i verden. Og lige netop derfor, er vi så glade for samarbejdet her, for sammen er vi bare stærkere,” udtaler Merete Falkenstrøm, Chef for Fundraising & Marketing i Red Barnet.

Mumitrold krus

Mumitrold krus, 300 ml, 149,95 kr.

Mumitrold stel

Mumitrold skål, 15 cm, 199,95 kr. - Mumitrold tallerken, 19 cm, 199,95, Mumitrold krus, 300 ml, 149,95 kr.

Den nye serie med Mumitrold og Ninni kan købes i butikkerne og online nu, og begge serier inkluderer et krus, en skål og en tallerken. Kruset med Ninni koster 149,95 kr. og udover at være et fint supplement til vores voksende Mumisamling, er kruset med Ninni også en ekstra vigtig påmindelse hver dag om, hvor vigtigt det er at se - og blive set…

Om Ninni – det usynlige barn

I Tove Janssons historie “Det usynlige barn” tager Mumifamilien imod en ny gæst - den lille og vanrøgtede pige Ninni - som er blevet usynlig. Hun er bange for at tale, lege og endda at le. Hendes eneste lyd er fra en klokke, der hænger om hendes hals og som fortæller, hvor hun er henne.

Mumifamilien tager pigen til sig med venlighed og varm omsorg, og efterhånden som Ninni får mere og mere selvtillid og ikke mindst tillid til andre, bliver hun mere og mere tydelig. Lidt efter lidt kan de se et par små fødder og så et par tynde ben, men stadig ikke noget ansigt.

Den nysgerrige og eftertænksomme Mumitrold gør alt for at hjælpe Ninni. Han opmuntrer hende og forsøger at lære hende nogle sjove lege. Ninnis ansigt kommer endelig til syne, da hun finder modet til at vise sine følelser - hun bliver så vred og griner så meget, at underlaget under hende ryster….

Se, hvad vi ellers skriver om: Borddækning