Nadia Shelbaya

Foto: Mikkel Tjellesen Guld og grønne haver præger smykkedesigner Nadia Shelbayas villa på Østerbro.

Nadia Shelbaya: "Farverne er helt fantastiske, og jeg kan ikke få nok af at se på dem."

I Danmarks ældste villakvarter på Østerbro i København finder smykkedesigner Nadia Shelbaya, 41, ro i biblioteket og havestuen med kig til himlen og haven, omgivet af magasiner og bøger, tæpper og puder.

Beskriv jeres hjem?

– Vi, min mand Morten og vores børn, Andrea på 10, og Sophus på seks, bor i en villa fra 1860 i Rosenvængets Allé-kvarteret, der er det ældste villakvarter i Danmark med smukke gamle haver med fredede træer. Og så har vi et virkelig fint naboskab og ses på tværs af gaderne.

Hvor hænger I mest ud?

– I køkkenet og havestuen, der ligger i forlængelse af det. Her spiser vi, ser tv, laver lektier, bager og er kreative. Det er også her, vi samler venner og familie til middag.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?

– En dejlig blød sofa med puder og tæpper, skønne planter og stearinlys. Farver og smukke kompositioner, men også lidt rod og tilfældighed.

LÆS OGSÅ: Kom indenfor i det studie, hvor verdens muligvis smukkeste papirkreationer bliver skabt

Nadia Shelbayas bolig
Køkkenet er fra Københavns Møbelsnedkeri, der også har lavet de matchende barstole til kogeøen. Lamperne er fra Niche Modern i New York, og det blå tæppe er fundet i Marrakech. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
Tapet af Helene Blanche hos Tapet-Cafe og Braque-litografi. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
I den farverige stue står Nadias favoritkøb, den lilla velourstol fra 50’erne købt i The Apartment. Sofaen er fra Flexform, sofaboardet er fra McCollin Bryan, og det store vitrineskab er fra Studio Oliver Gustav. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er dit kæreste eje? 

– En pink italiensk velourlænestol fra 50’erne købt i The Apartment i København. Jeg er vild med dens quirky, sofistikerede look.

Hvad er din seneste investering?

– To meget smukke vintage quiltvægtæpper fra The Apartment. Farverne er helt fantastiske, og jeg kan ikke få nok af at se på dem.

Hvor køber du møbler og nips?

– I forretningen Fortællinger i Tisvilde, i Ravnsborggade og på loppemarkeder om sommeren. Og så er jeg meget glad for Helle Thygesens smukke fund og The Apartments farverige og vidunderlige verden.

LÆS OGSÅ: Helle Mardahl: "Hele mit glaseventyr startede med, at jeg ville lave en væglampe"

Nadia Shelbayas bolig
Det italienske rullebord er fra 50’erne og fundet i Berlin. Blomstervasen er fra Fortællinger i Tisvildeleje. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
Ved siden af den smukke brændeovn står bakkebord med Josef Frank-print med lampe fundet i The Apartment. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
I stuens ene hjørne står Bamsestolen af Hans J. Wegner sammen med gulvlampe fra Azucena og sidebord fra Maison Baguès. Værket på væggen er af Anna Topuriya og købt hos Les Gens Heureux. De små papirklip er af Mathias Malling Mortensen. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er du glad for at have investeret i?

– Maleriet Midnight Special af den New York-baserede georgiske kunstner Anna Topuriya købt hos Les Gens Heureux. Jeg elsker farverne og det rå motiv og bliver aldrig træt af at betragte det.

Hvad er det næste, du skal anskaffe dig?

– Det smukke og eventyrlige tapet Chestnut, skabt af Marthe Armitage, i den fineste mintgrønne farve til vores stue. Hun er en ildsjæl på 85 år, der håndtegner og håndprinter de mest vidunderlige tapeter i London. Jeg kan næsten ikke vente med at blive omfavnet af hendes dejlige univers.

Hvor slapper du af?

– Min gamle sofa i havestuen med kig til himlen og haven, bløde puder og tæpper. Det er min krog, hvor jeg finder ro med en potte te og en bog, musik eller en serie.

Nadia Shelbaya
Nadia Shelbaya i yndlingsrullekrave og frakke. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad finder man meget af i din garderobe?

– Kjoler, men grundet mit arbejde som guldsmed ender jeg ofte i jeans og en skjorte eller trøje. Man bliver møgbeskidt af at arbejde med smykker, så det dur ikke at sidde i yndlingskjolen.

Hvorfor skal man investere i smykker?

– Fordi de er små brikker, der er med til at skabe fortællingen om dit liv. De fremhæver skønheden ved os. Tøj forgår, men smykker lever videre. Jeg har så mange smykker, som jeg glæder mig til at se min datter tage til sig, når hun er gammel nok.

Hvad er det, smykker kan?

– Jeg opfatter smykker som en forlængelse af vores personlighed og krop og er meget inspireret af den kvindelige krop og dens linjer og former. Mine smykker skal være bløde og taktile og formerne runde. Men også med rå kontraster, for kvinder er sammensatte og rummer det hele. Smykkerne understreger den skønhed, vi allerede besidder.

LÆS OGSÅ: Mia Stensgaard om sin yndlingsfarve: "Den passer til alt og klæder alle"

Nadia Shelbayas bolig
Smykker fra Nadia Shelbaya Jewelry. Den lille vase er fra Svenskt Tenn, og håndklæderne er fra Amanda Borberg x HAY. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
Lysindfald ved skrivebordet i husets bibliotek og kontor. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
På loftet har Nadia sit værksted, hvor hun sidder og skaber sine smykker i guld og diamanter. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvem er din yndlingsdesigner?

– Jeg er meget glad for Josephs elegante og cool design. Acne Studios’ frakker, strik og denim er nemt og pænt, og det, jeg som regel ender i. Jeg har også en del Stella Mccartney-kjoler, der klæder mig på med lækre og flatterende snit. Og så er jeg helt opslugt af Cecilie Bahnsens moderne, feminine univers og fantastiske håndværk.

Hvad skiller du dig aldrig af med?

– Min elskede rulamsfrakke fra Joseph. Den er tidløs og minder mig om en jakke, min smukke egyptiske mor havde på i 70’erne. Jeg er sikker på, at min datter tager den til sig en dag.

Hvor shopper du?

– Hovedsagelig online hos Matches.com, Net-a-porter.com eller Brownsfashion.com og vintagebutikker som Jérôme Vintage, Paloma Vintage og nu også CBN Vintages pop up-butik i Atelier September i København. Når vi rejser, elsker jeg at ose og opdage nye mærker. Vi har boet i Notting Hill, som er mit yndlingsområde i London, og som jeg altid vender tilbage til, når jeg er på besøg. Mine yndlingsbutikker ligger på Westbourne Grove og Kensington Park Road.

Nadia Shelbayas bolig
På badeværelset står det smukke italienske badekar. Hans-Agne Jakobsson-lampen i loftet er fundet hos Else Schneider. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
Stolen er fra Studio Oliver Gustav, og glaslampen i vindueskarmen har en særlig plads i Nadias hjerte, da det var en af de første ting, hun købte til hjemmet. Kommoden er antik og fundet, da parret boede i London. Foto: Mikkel Tjellesen.
Nadia Shelbayas bolig
Kontorets læsekrog. Sofaen er af Finn Juhl, kurvestolen er købt i Fortællinger i Tisvilde, og de to sofaborde er fundet i Berlin. Gulvlampen er af Serge Mouille, og skulpturen på væggen er af Curtis Jere. Foto: Mikkel Tjellesen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Boligindretning, Vintage, Stil og Smykker

610x200_woordy_knap2.jpeg