Indretning
SPONSORERET indhold

Nem orden: Vild med vintage

Luise bruger vintagemøbler som tallerkenrækker, slagbænke og teaktræsnatborde som smarte opbevaringsløsninger med indbygget sjæl.

Af: Pia Olsen/Living Stories Foto: Anitta Behrendt
21. okt. 2015 | Bolig | BoligLiv



Parret valgte en lav reol, fordi det virker luftigt. Reolen er hjemmebygget, stolen er en gave og puderne fra Cozy Living. Bordlampen er fra Finnsdottir, og det store billede er af Julie Nord.

Luise Tanhøj Pedersen
… arbejder som designer for interiørvirksomheden Cozy Living. Hun bor sammen med sin kæreste og deres dreng i en 130 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg.

Hjemme hos Luise Tanhøj Pedersen, hendes kæreste og lille dreng, er hver kvadratmeter og skævt hjørne udnyttet. I køkkenet er et gammelt dørparti forsynet med hylder, og i stuen har parret skræddersyet en reolvæg.

– Min kæreste er rigtig dygtig til at bygge, og vi har sat en del lejligheder i stand sammen, så vi er vant til at tænke i hjemmebyggede løsninger. På den måde kan vi få vores hjem lige, som vi vil have det, fortæller
Luise. Parret er dygtige til at tænke i alternative løsninger. F.eks. bruger de en gammel tallerkenrække til opbevaring af sko i soveværelset. Og ofte vælger de møbler med flere funktioner som slagbænken i spisestuen. Kontoret grubler parret dog stadig over, for det fungerer også som entre.

– Her kommer vi ind efter arbejde, hænger vores overtøj og lægger posten. Og på mystisk vis ender alt overskydende fra de andre værelser i det her rum. Vi overvejer simpelthen at lave planløsningen om, siger
Luise.


Vælg et natbord med skuffer. Det giver dig et fleksibelt møbel, der kan være hjem for både smykker, parfumer og læsestof. Bordet er et arvestykke, og lampen er fra Örsjö. Sengetæppet er hjemmelavet.


Måske har du også et møbel, der kan skifte funktion? Her er det en gammel tallerkenrække, der fungerer som hjem for sko. Tallerkenrækken er et loppefund, knagerne fra Notre Dame.

TIP
Har du udnyttet vægpladsen over dit skostativ? Sæt knager i væggen, hvor du hænger overtøj, tasker og andre sager.


Slagbænken kan rumme meget – og i børnefamilier er det praktisk, at man hurtigt kan smide legetøj ned i den. Bænk og bord er antikke. Puder, tæpper og vase er fra Cozy Living. På væggen hænger værker fra blandt andet Erik A. Frandsen og Kristine Mandsberg.

Luises 3 tips til nem orden
• Del og sorter dine ting – med systemer er det lettere at holde orden.
• Ryd op ofte, så du let kan holde rodet nede.
• Har du nogle ting, du ikke ved, hvad du skal med, så giv dem væk, eller sælg dem.

► SE OGSÅ: Nem orden hjemme hos indretningsarkitekt Mille Fly
► SE OGSÅ: Nem orden: Opbevaring med stil
► SE OGSÅ: Julies iderige indretning