Nicola Kragh Riis og sin bolig

Foto: Nicola Kragh Riis Et glimt af Nicola Kragh Riis smukke hjem.

Nicola Kragh Riis: Vi har boet her i 12 1/2 år og er på vores fjerde køkken

Nicola Kragh Riis har skrevet en smuk kærlighedserklæring, men det er ikke til hvem som helst...

KÆRE HUS, jeg elsker dig

Mærkedage sætter tanker i gang, og kobberbrylluppet for mig og mit hus er ingen undtagelse.

12,5 år har jeg boet her. Tillykke til mit hus og jeg! Tillykke til os. Jeg kender og elsker charmen ved hvert af dine knirkende gulvbrædder og susende radiatorer, og de mindre flatterende sider ved dig har jeg for længst lavet om på. Den gammeldags planløsning og lidt primitive tilgang til moderne komfort fik en opgradering, og det er du også blevet gladere for, det kan jeg mærke.

Vi er på fjerde køkken nu med hver sin forskellige opsætning og stil, og der har du båret over med mit indretningsmæssige vanvid. Tak for det.

Vi har haft et on/off-forhold til fænomenet hjemmekontor i stuen, og vi var enige om, at de gamle gulve måtte erstattes efter knap 90 års slid. Selv om de var smukke, begyndte patinaen at være for udtalt.

LÆS OGSÅ: Nicola Kragh Riis: Jeg græd af glæde, da sommerhuset blev vores

Gennem årene har familien taget på og vokset sig større: fra far og mor med baby i maven til far og mor, to børn og en hund, men du, mit kære hus, holder stadig. Ingen strækmærker eller bekymringsrynker, men måske et par sprækker i loftet.

Selv om kærligheden til dig er enorm, har jeg alligevel flere gange overvejet utroskab, og det smerter mig at fortælle om. Jeg er ikke stolt af at indrømme, at det unikke parcelhus i Hareskoven, den smukke patriciervilla i Espergærde og det pragmatiske rækkehus i Rungsted fangede mit blik.

Selv stærke kvinder kan blive fristet, men det er heldigvis blevet ved de lumre fantasier og dagdrømmerier, for du er min store kærlighed. ’Man bliver aldrig færdig med et gammelt hus,’ har jeg hørt hundredvis af gange og tænkt, at det var noget gammelt sludder. Men efter 12,5 år med dig må jeg tilslutte mig koret:

Jeg bliver virkelig aldrig færdig med dig.

Jeg glæder mig til flere fester, mere dans med ungerne, filmaftener med ild i pejsen, flere voksen-alene-stunder, mange besøg og mere god larm.

Jeg glæder mig til mere fordybelse og nusseri, så alle dine lister kan blive malet igen, og du kan få de radiatorskjulere, du så længe har ønsket dig.

Jeg ved, du ikke er meget for, at vi lige nu bruger meget tid i haven og lægger ny terrasse, men jeg lover dig, at du altid vil være mit holdepunkt, mit sneglehus, mit livsvidne, min store kærlighed.

Stort tillykke med kobberbrylluppet.

Tillykke til os.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Nicola Kragh Riis