Nilani Saravanapavan og Didrick Stenersen bolig
Foto: Bjørn Johan Stenersen Kom indenfor i Nilani og Didricks farverige hjem.

Flot, gennemført og praktisk: Sådan indrettede parret sig på 38 kvm

De fleste, der skulle bo på bare 38 kvadratmeter, ville male alle flader hvide for at få det til at syne af så meget som muligt. Men da Nilani og Didrick skulle sætte deres lille lejlighed i stand, gik de langt mere modigt og kulørt til værks.

Da Nilani og Didrick skulle flytte sammen pudsede de alle overfladerne i den gamle lejlighed op. Farverne var det første, de valgte ud. De havde en blåtone i tankerne til stuen, men endte op med rosa vægge i farven Warm Blush supermat fra Jotun.

At lejligheden i Oslo kun er på 38 kvadratmeter, er næsten ikke til at tro. Den indeholder stue, køkken, soveværelse, gang og separat toilet og bad og virker meget rummelig. Nilani købte lejligheden for fire år siden, og lejede den ud de første tre år. Da hun og kæresten, Didrick, ville flytte sammen, valgte de at skabe et fælles hjem her. Men først måtte de sætte lejligheden i stand.

I stuen er der plads til en spiseplads.
I stuen er der også plads til en spiseplads. Bordet er fra Bolia og kan blive dobbelt så stort. De har været 15 personer rundt om bordet til middag. Træstolene er fra &tradition, og den sorte stol er fra Thonet.

Hun ville have blåt – han ville have rosa

Efter tre år som udlejningslejlighed trængte rummene til en overhaling. Foruden inspiration på Instagram fik de hjælp af Didriks stedmor, som er indretningsarkitekt. Især farverne på væggene brugte de tid på at vælge.

"Jeg havde som udgangspunkt set noget blåt for mig", siger Nilani, og kigger rundt i den rosa stue.

"Men overraskende nok foretrak Didrick rosa, og da vi prøvemalede, var jeg enig med ham."

Begge mener, at det er alfa og omega at prøvemale. De oplevede selv, hvor anderledes farven blev, da den kom op på væggen og lyset ændrede sig, som dagen skred frem. Den blå farve endte i soveværelset.

"Blåt er perfekt til soveværelser, fordi det skaber ro og harmoni, og så synes vi, at farven harmonerede så fint med væggene i stuen."

Den klassiske Siesta-stol af Imar Relling var Didricks valg til stuen.
Den klassiske Siesta-stol af Imar Relling var Didricks valg til stuen. Den blev købt hos Hjelle. Sofabordet med marmorplade hedder Fly Table og er fra &tradition. Gulvet i sildebensparket er i laminat, det hedder Chateau Venice Oak og er købt hos Maxbo. Spejlet er fra Muuto.

Nøje gennemtænkt inventar

Da farvevalgene var taget, stod møbler som næste punkt på to do-listen. Parret ville købe alt fra ny. Og det er en nøje planlægning, som ligger bag alt i den lille lejlighed. Didrick fortæller, at han ligefrem synes, at møblerne får lejligheden til at virke større, end da den var helt tom. En anden vigtig faktor for følelsen af rum er gulvet, som også er nyt.

"Mønstret i gulvet og det, at det er lagt i alle rum, gør også, at lejligheden virker større, end den er", siger han.

Men tilbage til møblerne, som trods alt skulle rumme parrets hverdagsliv og en fest i ny og næ. Nilani og Didrick fandt hurtigt ud af, at hendes styrke var design, mens han var mere praktisk orienteret – et perfekt match, når man skal møblere en lille lejlighed. Spisebordet, for eksempel, er både moderne design og praktisk, da hele bordpladen kan gøres dobbelt så stor. Det er før lykkedes at klemme 15 personer rundt om bordet til et middagsselskab.

"Vi målte alle møblerne op, inden vi købte nogen, for at sikre, at der var plads til dem. Men det blev alligevel til ét fejlkøb. Jeg købte en puf, som var alt for stor. Så den måtte vi sælge."

Med så lidt plads er marginerne små, og der har da også været et par diskussioner omkring nogle af møblerne, men aldrig skænderier. Og da Nilani havde forelsket sig i en sengegavl, som hun havde set på Instagram, som Didrick syntes var lidt vel dyr, lavede de reglen, at hvis der er én ting, som en af dem bare må have, så må de tage det fra deres eget budget. Sådan fik Nilani en sengegavl i brunt skind, og Didrick en Siesta-stol. Det er de begge glade for.

Sofaen fra Bolia har Sofaen fra Bolia har en central placering i lejligheden og passer perfekt til den lille stue.
Sofaen fra Bolia har Sofaen fra Bolia har en central placering i lejligheden og passer perfekt til den lille stue. Farven og formen er
bevidst holdt neutral og klassisk, så de ikke bliver trætte af den. Samtidig står den godt til farverne, står den godt til farverne, som er valgt til lejlighesom er valgt til lejligheden. Væglampen er fra Mantis.

Et helstøbt hjem

Opbevaring er måske den mest kendte udfordring, når pladsen er trang, men her har parret valgt at have en del ting stående fremme, og så har de udnyttet garderobepladsen i soveværelset fra gulv til loft.

I entreen har Didrick tegnet et specialskab, som går rundt om sikringsskab og rør, således at al vægplads rummer opbevaringsplads. Allermest tilfredse er de med farverne på væggene, og den helhed, de har formået at skabe i det lille hjem.

"Hvis vi har været ude at rejse, er det altid så godt at komme hjem igen. Hver gang tænker vi: ”Åh, sikke en fin lejlighed, vi har”."

Avocado projekt i køkkenet.
Nilani har et avocadoprojekt i køkkenet, som endelig har båret frugt – efter 3 forsøg! Det er ikke kun sjovt at dyrke sine egne avocadoer, det er også fin pynt i vindueskarmen undervejs.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan dyrker du dit eget avocadotræ

Fra stuen ser man ud i køkkenet, som er lille, men meget praktisk.
Fra stuen ser man ud i køkkenet, som er lille, men meget praktisk. Køkkenfronterne og hvidevarerne er fra Ikea og blev skiftet ud, mens lejligheden var udlejet. Det eneste, Nilani og Didrick  har gjort i denne omgang, er at male væggene hvide og skifte gulvet ud.
Smuk spiseplads med lampe fra Gubi over.
Parret siger selv, at de har en forkærlighed for lamper. Lampens udtryk kan ændres ved hjælp af den nederste skærm, som kan bevæges. Den er fra Gubi. Keramikservicet er fra Kollekted By.
Den fine kimono fra Zara passer perfekt med farverne på væggene i soveværelset. Farven er i tråd med Nilanis første ønske om blå vægge, som endte i soveværelset i stedet for stuen.
Den fine kimono fra Zara passer perfekt med farverne på væggene i soveværelset. Farven er i tråd med Nilanis første ønske om blå vægge, som endte i soveværelset i stedet for stuen.
Dæmpet mørk farve i soveværelset.
Parret har valgt en dæmpet Parret har valgt en dæmpet mørk farve, St. Pauls Blue i supermat fra Jotun, mørk farve, St. Pauls Blue i supermat fra Jotun, til soveværelset og indrettet med få ting. Det siktil soveværelset og indrettet med få ting. Det sikrer ro i soveværelset. Nilani insisterede på at købe rer ro i soveværelset. Nilani insisterede på at købe sengegavlen i skind fra By Thornam, som bryder sengegavlen i skind fra By Thornam, som bryder med de kølige toner. Væglampen er fra Muuto. med

Hvem & hvor?

  • Hvem: Nilani Saravanapavan, 30 år, og Didrick Stenersen, 32 år.
  • Hvad: Lejlighed på 38 kvm
  • Hvor: I en gammel ejendom på Grünerløkka i Oslo
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning